Dodaj do ulubionych

Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka

IP: *.180.219.81.magma-net.pl 30.08.06, 21:17
Czesc
Przymierzam sie do zakupu mieszkania od tego developera. To nie jest jego
pierwsza inwestycja we Wro. Na co mam zwrócić uwage przy umowie przedwstępnej?
Sprzedaż zaczęła sie w poniedziałek i wiem że część mieszkań została już
sprzedana. Jakie zmiany udało sie Wam wynegocjować w umowie, bowiem jest pare
dziwnych zapisów?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidka Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.siedmiorog.pl 31.08.06, 10:51
      he, he, zwroc uwage, czy jest zapis o terminie przekazania aktow notarialnych.
      na traugutta oddali mieszkania 23 grudnia (bo mieli termina do konca roku, wiec
      oddali,chciaz w budynku ciagle trwaly prace),a aktow notarialnych jeszcze nie
      ma i nie wiadomo, kiedy beda, bo nie maga uzyskac pozwolenia na uzytkowanie
      budynku (w ktorym mieszkaja ludzie). Slodkie, prawda?
    • darek1902 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 31.08.06, 23:41
      Witam
      Tez przymierzam się do Wambierzyckiej. Przejrzałem umowę i wg. mnie -laika jest
      tam kilka kwiatków. Dotyczą one np. kar za przekroczenie terminów z winy
      dewelopera 0,05% tygodniowo. Dalej dziwny jest zapis o administrowaniu
      budynkiem przez czas rękojmi (czyli chyba 3lata) a nie do czasu powołania
      Wspólnoty i jej wyboru zarządcy. Poza tym nie ma wzmianki o szacunkowych choćby
      kosztach tego zarzadzania zarządzania.
      • Gość: i Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 217.11.140.* 01.09.06, 07:47
        Dla porównania,ja kupiłam miszkanie u innego dewelopera, ale zapis o
        administrowaniu przez okres rękojmi ( 3 lata) też mam. Ma to swoje dobre strony
        , bo masz przez 3 lata "pod reką" dewelopera w razie usterek, odrębną kwestią są
        koszty- też nie mam ich w umowie.
        Co do kar za opóźnienia- u mnie jest 0,1 % za kazdy rozpoczęty tydzień, ale nie
        więcej niż 5% wartości.
        Wydaje mi się , że w umowach z deweloperami niepokoić powinin brak zapisu o
        karach i miesięczna waloryzacja.
      • Gość: gość Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.09.06, 19:50
        Czynsz ma wynosić 7zł/m2.
        Obecnie wszyscy developerzy mają w umowie punkt o możliwej zmianie ceny w
        przypadku zmiany podatku vat.
        Waloryzacji nie ma - tak mówią i w umowie też nic nie ma.
        W umowie brakuje załącznikaz planem zagospodarowania terenu.
        • Gość: alf Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 18:13
          czynsz ?
          jakim prawem może być pobierany czynsz skoro kupujesz mieszkanie i bedziesz
          właścicielem ?
          chyba coś pomyliłeś
          • Gość: z Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 17:56
            Do "alfa":
            Ależ Ty jesteś nieuk i ignorant, że takie bzdury pleciesz !

I takie coś gadasz w czasach internetu !

Jakie Ty masz wykształcenie, pochwal się ?!
            • Gość: bolo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 15:50
              Nie wiem czy słyszeliście, ale podobno MAMY PŁACIĆ za zmianę kodów w
              domofonach. Przecież to absurd. Płacimy za domofony i miał być
              szybko wprowadzony kod indywidualny dla każdego mieszkania.
              Oczywiście to wszystko mialo być w ramach opłat przez nas
              uiszczanych. Dlaczego więc mamy płacić dodatkowo za coś, czego
              zarządca (lub wrobud) nie dopatrzył od początku?
              • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 12.05.09, 16:11
                inna sprawa ze trawa przed blokami jest juz bardzo wysoka i przydaloby sie ja
                skosic a tlumaczenie sie ze czesc mieszkancow nie placi nic nie daje! odciac im
                wszystkie media, a osiedle niech wyglada po ludzku!
                • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 79.97.91.* 12.05.09, 19:36
                  Jezeli oni nie radza sobie z osobami ktore nie placa czynszu to ich problem to
                  moze niech sie zajma czyms innym. A zarzadce zawsze mozna wybrac innego. Niech
                  sie lepiej zajma tym od czego tam sa a nie tylko pier.... Jak nie ma pieniedzy
                  to niech pracownicy z Agbudu wezma kosiarki i praca w terenie....
                  • Gość: dawid.piotrek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 12.05.09, 22:54
                    a ja też przestaję płacić. Skoro w stosunku do niepłacących nie nie wyciąga się
                    konsekwencji a w stosunku do płacących tak w formie braku zainteresowania
                    osiedlem (np. nieskoszona trawa ) oraz obciążaniem dodatkowymi opłatami - opłaty
                    za zmianę kodu, itp, to po co mam płacić. Przyjdzie koniec roku zmieni sie
                    zarząd i już.
                    • Gość: Ela Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 09:43
                      Ja też przestaje płacić.Zaczyna mnie to już wkurzać.Wczoraj byłam u
                      koleżanki która mieszka na osiedlu strzeżonym z prawdziwego
                      zdarzenia.Po babsku - zazdrość mnie wzieła.Piękne
                      trawniki,czyściutko ogólnie super.Wstydze się ją zaprosić do
                      siebie.Do nas każdy może wejść u niej nieliczni.
                      • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 13.05.09, 09:57
                        u nas tez mozna ogrodzic osiedle, postawic przy wjezdzie szlaban, a 1 ochroniarz
                        siedzialby w jakies budce;) ale do tego trzeba checi mieszkancow... na razie
                        zacznijmy przynajmniej od tych trawnikow i smieci... pozniej pomyslmy o
                        ogrodzeniu. fajnie byloby gdyby posadzono tez wiecej drzewek...
                        • Gość: aaa Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.tktelekom.pl 13.05.09, 10:50
                          Zgadzam sie trawa może za duża i trzeba by ją skosić, te gołębie też
                          powoli zaczynaja wyprowadzac z równowagi ale do diabła skąd sie
                          biorą te śmieci na osiedlu????? Czy ktoś je nam podrzuca czy może
                          mieszkańcy sami śmiecą? Może gdyby każdy sie pilnował i wyrzycał
                          smieci tam gdzie trzeba - to nie było by tak źle!
                          A pobite butelki na parkingu? Ciekawe czy "lecą" one z naszego bloku?
                          • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 13.05.09, 11:04
                            mysle ze jak ktos kupil mieszkanie to raczej nie bedzie smiecil pod swoim blokiem.

ale z tego co zauwazylem:
                            1. na osiedlu nadal sa remonty i robotnicy moga smiecic
                            2. niewychowani goscie - raz widzialem jak przyjechal samochod z 6 rozbawionymi
                            osobami ktore niosly jakies torby z alkoholem/ciastkami i komus cos wypadlo to
                            nie podniesli tego tylko poszli dalej - byl to piatek kiedy byly parapetówki
                            3. na osiedlu pojawiaja sie tez osoby ktore przyszly zobaczyc sobie "nowe
                            bloki". chyba wszyscy widzieli wrak samochodu niedaleko osiedla - czesto
                            przesiaduja tam jakies dzieciaki, ktore raz przyszly ogladac nasze bloki, a idac
                            oczywiscie smiecili ( na drodze dojazdowej do osiedla - trawnik z boku jest
                            wiele smieci)

• Gość: mieszkaniec Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.tktelekom.pl 13.05.09, 11:28
                            Butelki niestety lecą z budynków naszego osiedla:(!!!! Kiedyś nawet
                            poleciało jakieś "szkło" w środku dnia!!
                            • Gość: bolo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:37
                              To zwracajmy uwagę chamom, nie tylko na forum. I nie tylko kilka
                              osób raz czy dwa razy. Za każdym razem, aż burak jeden z drugim się
                              nauczy do czego służą śmietniki, parkingi itd. Kiedyś wygoniłem
                              pewną osobę z psem z piaskownicy!!!
                            • Gość: Ela Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 11:43
                              Myślę,że wszystkim którzy kupili mieszkania zależy na tym,abyśmy
                              czuli się bezpiecznie w pięknej okolicy ( a to zależy tylko od nas
                              samych) Musimy wobec tego coś zrobić w tym kierunku.Kulturalni
                              ludzie na pewno potrafią się dogadać.Nie możemy wpadać w złe
                              nawyki.Pozdrawiam.
                              • Gość: tunia Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 13.05.09, 14:14
                                Mysle, ze najwiecej smieci i butelek pochodzi od robotkinow
                                wykanczajacych jeszcze mieszkania. Ich nie obchodzi nasze osiedle. No
                                i nie czytaja forum.
                                • Gość: Iwona Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:36
                                  Może jak skończą II etap dogadamy się z nowymi sąsiadami i jakoś uda
                                  nam się porozumieć i ogrodzić teren.Będzie i bezpieczniej i bardziej
                                  osiedle zrobi się kameralne.Co o tym sądzicie ? Jeśli nie zrobimy
                                  nic to za 3 lata będzie dużo gorzej,a przecież mieszkanie kupujemy
                                  na całe życie.
                                  • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 13.05.09, 14:45
                                    dobry pomysl. tylko pytania czy czesc osob ktora liczy kazda zlotowke i na
                                    spotkaniu wspoloty chciala nawet zlikwidowac pakiet zielen zeby placic
                                    miesiecznie kilka zlotych mniej czynszu zgodzi sie na to...
                                    • Gość: ~d Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 78.8.8.* 13.05.09, 16:25
                                      czy zwróciliście uwagę, że po deszczu woda stoi na daszkach nad wejściami do
                                      klatek. Pomimo że jest rynna odprowadzająca wodę, to nie ma spadu w jej kierunku
                                      i woda stoi w kołysce daszku..
                                  • anna_wroc Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 13.05.09, 18:59
                                    Gość: Iwona 13.05.09, 14:36 Odpowiedz
                                    Może jak skończą II etap dogadamy się z nowymi sąsiadami i jakoś uda
                                    nam się porozumieć i ogrodzić teren.Będzie i bezpieczniej i bardziej
                                    osiedle zrobi się kameralne.Co o tym sądzicie ? Jeśli nie zrobimy
                                    nic to za 3 lata będzie dużo gorzej,a przecież mieszkanie kupujemy
                                    na całe życie.

Jakie cale zycie? Powiedz prosze, ze zartujesz.
                                    • Gość: Mira Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 07:38
                                      Wiele osób traktuje mieszkanie jak inwestycje życia i nie widzę tu
                                      nic zdrożnego.Jest to w sumie masa pieniędzy przynajmniej dla mnie.
                                      • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 14.05.09, 08:48
                                        Nawet dla osób zarabiających 2 średnie krajowe kupno takiego 2 pokojowego
                                        mieszkania to kredyt na 30 lat.
                                    • Gość: Iwona Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:25
                                      Absolutnie nie żartuje.Kupno tego mieszkania to dla mnie lata
                                      spłacania kredytu,wiele niewiadomych związanych z pracą ( kryzys )
                                      dlatego też to mieszkanie Traktuje jako lokum na całe życie.Gdyby
                                      udało się wygrać w Lotto z własnych pieniędzy postarałabym się o
                                      monitoring na najwyźszym poziomie,piękne tereny zielone itd.
                                      • Gość: bolo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 10:56
                                        Dziewczyny, macie rację, chyba dla większości kupno mieszkania to
                                        inwestycja na całe życie. A jeśli ktoś uważa inaczej to niech się
                                        cieszy, że go stać, tylko niech nie drwi.
                                      • Gość: bolo Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 11:01
                                        Korzystając z ładnej pogody, proponuję spacer po nowych osiedlach w
                                        poblliżu. Przede wszystkim warto wybrać się do wcześniej
                                        wybudowanego budynku wrobudu - tego mniejzego, białego bloku przy
                                        torach. Obok niego jest blok ze skarpami pod oknami. No i tu
                                        proponuję porównać zagospodarowanie tamtych skarp z naszymi.
                                        Ciekawe, jak wypadnie porównanie... (szczególnie te nasze brudne od
                                        ziemi elewacje). Nie miałem ze sobą aparatu, bo wysłałbym je do
                                        Agbudu. Chyba, że już ktoś z Was to zrobił?
                                        Wracając do mojego wcześniejszego postu: mam nadzieję, że plotki
                                        okazały się nieprawdziwe i za te kody nie będziemy płacić.
                                        • Gość: xxx Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.nsn-inter.net 15.05.09, 11:31
                                          Agbud chyba czyta posty bo ściał troche trawy - jednak w podkowie B2 i od
                                          północnej strony B2 nadal jest duza trawa... A co z droga dojazdowa do naszego
                                          osiedla - pisze tam ze droga pod zarzadem gminy wroclaw, a trawa jest bardzo
                                          duza, a w dodatku sa tam smiecie...
                                        • Gość: jk bolo IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.05.09, 12:30
                                          co masz na myśli- że tam niby lepiej?
                                          • Gość: bolo Re: bolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:31
                                            Nie znam się na roślinkach ale: skarpa wysypana kamyczkami (zresztą
                                            wkoło chodników też są kamyczki "grys"), obsadzona nisko piennymi
                                            roślinami/krzaczkami dwóch kolorów, trawka ładnie przystrzyżona.
                                            Zresztą naprawdę warto się przejść zobaczyć, nie jest daleko. Myślę,
                                            że nie byłoby bardzo drogie zrobienie czegoś takiego, chociaż na
                                            skarpach.

Dalej na osiedlu, przy którymś bloku są też na chodnikach małe
                                            słupki p/autom. Dobrym pomysłem są też betonowe kwietniki.

Dlaczego nie brać dobrych przykładów?
                                            • Gość: xxx Re: bolo IP: *.nsn-inter.net 15.05.09, 13:49
                                              popieram... mieszkan w 1 etapie jest ponad 200 wiec koszt nie bylby duzy...
                                              często jest tak, że duzo mniejsze osiedla np. 50 mieszkan maja ladniejsza zielen
                                              (wiec jak dla nich nie bylo to drogo tym bardziej dla nas nie powinno byc).
                                              Jeszcze 1 komentarz - jak byla u nas ochrona to placilismy 50pln miesiecznie na
                                              mieszkanie, wiem ze na innych strzezonych osiedlach placi sie 25-30pln od
                                              mieszkania (a budynki maja 3-kondygnacje). Tak wiec nasza kwota czynszu
                                              pomnozona przez 200 mieszkan powinna spokojnie wystarczyc zeby przynajmniej
                                              próbować dorównać o wiele mniejszym i ladniejszym osiedlom...
                                              • Gość: bolo Re: bolo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 14:05
                                                Mam nadzieję, że inni sąsiedzi również tak uważają. No i oczywiście
                                                może nasz zarządca zgodzi się z nami i coś zdziała w tym kierunku.
                                • Gość: Beleth Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.06.11, 00:29
                                  Tunio a wlasnie ze czytam forum i jestem jednym z tych robotnikow..GLUPIO????..jesli mnie nie zlapalas za reke to nie oczerniaj..
        • Gość: jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ds.ae.wroc.pl 15.10.06, 00:33
          Skąd wiesz, że czynsz będzie wynosił akurat 7zł/m2, w umowie wcale tego nie ma
          (tym bardziej nie ma co będzie zawierał czynsz).

Jacek
    • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.180.219.81.magma-net.pl 02.09.06, 23:40
      Mnie niepokoi zapis:
      2. Ustalenie ostatecznej ceny kupna nastapi po zakonczeniu inwestycji. Na
      ostateczna cene beda mialy wplyw wylacznie czynniki:
      2.1 zmiany przepisow podatku VAT
      2.2 dodatkowe roboty zlecone przeze mnie.

Czy udało sie komuś zmodyfikowac/uscislic zapis odnosnie VATu?
      No i czy udało sie umieścic w umowie zapis o terminie oddania mieszkan i wpisu
      do hipoteki?
      Prawie wszystkie mieszkania zeszly w ciagu 4 dni. Liczę że ktoś już przebijal
      sie przez negocjacje. Ja musze sie zdecydowac do poniedzialku.

• Gość: you Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 11:19
        Co prawda nie kupuję w tej lokalizacji mieszkania, ale mam kupione od Wrobudu na Strońskiej. I jeśli mogę coś powiedzieć, to w naszych umowach jest również zapis o zmianie stawki VAT i obawiam się, że tego za bardzo zmodyfikować sięnie da. Jeśli nastąpi podwyżka to u wszystkich developerów, a nie tylko u Wrobudu, więc trzeba się z tym liczyć. Podobno ta podwyżka ma mieć miejsce w 2008, ale od jakiegoś czasu już tak bardzo nie śledzę, co nasz wspaniały rząd planuje, więc mogły z ich strony paść jakieś zmiany w tej kwestii. Co do prac zleconych przez ciebie - to wszelkie przeróbki typu, chcesz takie drzwi, a kontakt przesunąć tam, a ścianki nie stawiać w tym miejscu tylko w tamtym i te zmiany są wykazywane na fakturze. W naszych umowach jest określony termin odbioru i podpisania aktów notarialnych i tego trzeba dopilnować, zwłaszcza jak bierzesz kredyt, bo bank też ustali ci jakąś datę wpisu do hipoteki.
        A że zeszły w 4 dni - taka cena i tylu chętnych? Wiem, że ceny szaleją, ale nawet małe mieszkanko, to kupa kasy.
        • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.180.219.81.magma-net.pl 03.09.06, 11:46
          Dzieki za odpowiedź. W tej proponowanej przez Wrobud jest przewidywany czas
          termin uzyskania pozwolenia na na użytkowanie - 31.12.2008 plus pól roku na wpis
          do hipoteki. Bank sie ucieszy ;).

> A że zeszły w 4 dni - taka cena i tylu chętnych? Wiem, że ceny szaleją, ale naw
          > et małe mieszkanko, to kupa kasy.

Po upuscie zwiazanym z harmonogramem wplat cena za metr - 4850 za m^2. Tam beda
          jeszcze 3 budynki i cena sprzedazy przy takim zapotrzebowaniu w przyszlym roku
          nie bedzie nizsza niz 6000 za m^2.
          • Gość: Chris Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 57.66.197.* 07.10.06, 00:28
            Ja rowniez przymierzam sie do zakupu mieszkania w bloku B-2.
            Mam nadzieje, ze roboty zakoncza sie przed planowanym terminem (chyba wzieli
            rezerwe).
            Uwazam, ze to calkiem sympatyczne miejsce ! A cena ? Na pewno bedzie wyzsza dla
            kolejnych budynkow !
            • Gość: mmarek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 08.10.06, 16:17
              Czy ktos kupowal juz mieszkanie od tego developera ?
              Co o nim sadzicie ?
            • ariettka Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 08.10.06, 19:48
              A czy są jeszcze wolne mieszkania w budynku B2?
              • Gość: Mezopot Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.171.80.178.crowley.pl 10.10.06, 12:21
                Są jeszcze wolne mieszkania w budynku B2. Polecam stronę www.wrobud.pl.
                • Gość: Chris Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 57.66.197.* 10.10.06, 16:05
                  Ja wczoraj podpisalem z nimi umowe. Przy okazji zapytalem, czy maja jeszcze
                  wolne mieszkania. Owszem, maja, ale sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie -
                  ludzie rezerwuja, ale niezobowiazujaco.
                  • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 10.10.06, 21:05
                    My też już podpisaliśmy umowę. Mieszkania wolne jeszcze są, ale jest już ciężko
                    wybrać coś ciekawego.
                    • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.180.219.81.magma-net.pl 10.10.06, 23:32
                      jak juz sie przyznajemy to tez zakupilem mieszkanko w B1. Teraz trzeba wyznaczyc
                      dyzury do cotygodniowych sprawozdan z terenu budowy ;).
                      • Gość: Chris Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.magma-net.pl 11.10.06, 01:06
                        Na razie zbroja teren. Widac jakies koparki, toi-toike oraz bude, w ktorej
                        siedzi stroz.
                    • ariettka Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 13.10.06, 23:20
                      to jak radzicie - kupować tam mieszkanko?
                      • Gość: Kuba Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.telsat.wroc.pl 14.10.06, 00:26
                        jeśli nie przeszkadzają Ci pociągi to miejsce spoko.
                        Blisko wszędzie, mieszkam w okolicy i chwalę sobie.
                        Co do developera proponuję przejrzeć forum, sporo na jego temat dobrego jak i
                        złego:)
                        Pozdrawiam
                        • ariettka Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 14.10.06, 10:50
                          mam nadzieje, ze tych pociagow nie bedzie slychac. W końcu przyszle budynki (
                          B3,B4,B5)przyslonia torowisko. Miejsce bylam zobaczyc - mi sie spodobalo. A
                          developer...no coz ile osob, tyle opinii. Raczej nie jest z tych najgorszych.
                          Ale mimo to wciaz sie waham...
            • Gość: grzegorz s. Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:45
              to nie jest sypatyczne miejsce - czy widziałeś nasyp kolejowy - pociągi
              towarowe tłuką sie po torach co kilkanaście minut ( szczególnie nocą)
          • Gość: jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ds.ae.wroc.pl 15.10.06, 00:44
            Niestety w umowie jest zapis, że termin uzyskania pozwolenia na użytkowanie
            określa się na 31.12.2008, co niestety do niczego nie zobowiązuje. Jeżeli byłby
            zapis, że będzie to do 31.12 to co innego. Do tego deweloper całą winę zrzuca na
            organy administracyjne (a przecież organy administracyjne mogą nie wydać decyzji
            właśnie z winy Wrobudu). Najlepsze jest to, że mimo braku decyzji o użytkowaniu
            budynku nastąpi odbiór i w tym momencie już startuje licznik czasowy gwarancji i
            trzeba zacząć płacić czynsz. Trochę kpina moim zdaniem. Jakie jest wasze zdanie
            na ten temat?

jacek
    • tituch Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 11.10.06, 16:48
      Orientujecie się jak jest z asfaltową drogą, kiedy ma być zrobiona, czy będzie
      do końca inwestycji? Bo narazie dojazd jest masakryczny.

pozdrówka Tituch
      • Gość: jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.06, 23:18
        mieszkam obok 3 lata
        o drodze zapomnij kolego
        a zobaczysz jak wyglada to na wiosne, gumowce to koniecznosc
      • Gość: celofa3 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 213.77.49.* 12.10.06, 07:46
        ...dojazd do osiedla miał być od ul. Wambierzyckiej.Nic z tego nie
        wyszło.Dojazd będzie od ul. Kłodzkiej. We Wrobudzie powiedzieli, że zrobią
        asfalt, ale tylko kawałek, tylko do miejsca, gdzie kończy się
        istniejąca,prowizoryczna droga. Dalej kolego to podobno ZDIK ma się tym
        zająć....więc nie licz na wygodny dojazd. Po deszczu lub roztopach dojazd to
        MASAKRA.
    • tituch Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 12.10.06, 13:05
      Do wszystkich osób, które będą podpisywały umowę!!!

Może zbierzemy się jakośc wspólnie i przynajmniej ustalimy jednoznaczny termin
      przeniesienia własności za pomocą aktu notarialnego. Bez tego deweloper może nas
      nieźle zwodzić. Czy ktoś próbował podpisywać umowę w towarzystwie notariusza?
      Podobno Wrobud strasznie się od tego broni.

pozdrowienia
      • Gość: janek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.heron.pl 12.10.06, 14:59
        Obawiam sie, że notarialna umowa przedwstępna z tym deweloperem może się nie
        udać - ja kiedy zaproponowałem pani w dziale sprzedaży, że chętnie bym taką
        umowę podpisał, usłyszałem - tłumacząc w skrócie "albo pan bierzesz, albo..."
        • Gość: KUBA Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.telsat.wroc.pl 12.10.06, 20:55
          a to dziwne bo kumpel podpisał taką umowe w ub. tygodniu bo chciał zrealizoważ
          książeczki mieszkaniowe i jakoś sie zgodzili, musiał tylko czekać tydzień czasu
          żeby sie z nimi umówić.Ale dali radę.Powodzenia

Pozdrawiam
    • tituch Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 14.10.06, 13:23
      Do wszystkich, którzy kupili już mieszkania!!!

Które mieszkanie wybieraliście i dlaczego na Zielonym Wzgórzu?

pozdrowienia Tituch
    • Gość: jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ds.ae.wroc.pl 15.10.06, 12:18
      Czy w budynkach B1 i B2 są zaplanowane windy?

Jaco
      • Gość: Chris Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 213.69.97.* 15.10.06, 12:43
        Sa zaplanowane windy.
        To wynika poza tym z prawa budowlanego - budynek o 5 pietrach musi miec winde.
    • Gość: jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.ds.ae.wroc.pl 15.10.06, 14:42
      Zachęcam do zapisania się do grupy dyskusyjnej. Zapisywac sie mozna poprzez
      wyslanie pustego maila na zielone_wzgorze-subscribe@yahoogroups.com (z adresu,
      ktorego sie pozniej bedzie uzywac w obrebie grupy). Tam dzielimy się własnymi
      doświadczeniami odnośnie nowej ninwestycji wrobudu.

Jaco
      • ariettka Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 15.10.06, 17:03
        Dzięki za te namiary. Pozdrawiam
        Ariettka
      • Gość: kiki Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 213.69.97.* 15.10.06, 18:56
        No fajnie. I co po wyslaniu tego maila ?
        • mrpower Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 18.10.06, 20:15
          Czy ktos wie coś więcej na temat pociągów? Dzisiaj byłem na Wembierzyckiej
          sprawdzic i rzeczywiscie bardzo slychac. Znajomy ktory mieszka na Gaju przy
          przystanku w wierzowcu mowi ze nawet on to odczuwa. Czy ktos wie jak czesto
          jerzdza pociagi?
          • Gość: aa Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:16
            17 w przcecxiagu 30 min
            • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 19.10.06, 10:12
              Hehe. Nie no bez przesady. Jezdza tam przezde wszystkim towarowe i to bardzo
              powoli wiec jezeli nie beda ostro hamowac to nie jest zle. Mam znajomych w
              bloku do ktorego zostanie dolaczony budynek 2 i naprawde nie marudza. Nie jest
              glosno nawet w nocy. Oczywiscie cos tam slychac ale nie jest to nie do
              wytrzymania. Gdzie indziej bylaby ruchliwa ulica a tutaj sa w poblizu tory.
              Mnie to nie zniechecilo i kupilem u nich mieszkanie w B1. Pozdrawiam przyslych
              sasiadow
              • Gość: aa Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 10:21
                no powaznie. czekajac na obi siedzialam na balkonie i w ciagu 30 min naliczylam
                tyle pociagow.
                • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 19.10.06, 11:10
                  to troche dziwne bo troche czasu tam tez spedzilem i nie bylo ich tak duzo. czy
                  aby na pewno mowimy o tym samym miejscu?:)
          • Gość: Jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.lanet.net.pl 03.08.08, 09:52
            Mieszkam na Kłodzkiem w budynku obok. Nie ma problemu. Przy
            zamkniętych oknach wogóle nie słychać. Przy otwartych - trochę, ale
            nie jest to uciążliwe.
    • Gość: rrr wolne mieszkania??? IP: 62.29.137.* 19.10.06, 11:43
      czy ktos orientuje sie jak wyglada sprawa z wolnymi mieszkaniami? znajomi chca
      kupic ale jak sie okazuje to co jest na stronie wrobudu nie do konca jest
      aktualne. np.na stronie jakies mieszkanie wydaje sie byc wolne ale jak sie do
      nich dzwoni to sie okazuje ze albo juz sprzedane albo zareerwowane. oczywiscie
      nie wszystkie ale generalnie infromacje na stronie nie do konca sa aktualna.
      stad moje pytanie. czy ktos wie jak sytuacja wyglada w rzeczywistosci?
      • Gość: aa Re: wolne mieszkania??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 12:19
        znajoma musi osobiscie pojechac do wrobudu i rzucic okiem na projekt co zostalo
        wolne.
        tak o tym samym mowimy. zamieszkam w budynku wrobudu przy stronskiej.
        naliczylam 17 pociagow. moze to byl jedyny taki ruchliwy dzien:)
    • Gość: kahin Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.06, 19:41
      Przeglądałem umowę i nasuwają mi się następujące wątpliwości:
      1) termin przekazania aktów notarialnych (uzyskanie pozwolenia na zamieszkanie)
      sytuacja, w której z winy Realizującego nie ma pozwolenia na użytkowanie budynku
      nie jest ujęta w umowie
      2) §5 p.3 – nie określono terminu o ile może się przesunąć oddanie budynku z
      powodu warunków atmosferycznych
      3) 8 ust. 1 kara dla realizującego za zwłokę naliczana jest tylko od terminowo
      wpłaconych kwot. To jest podwójna kara, bo ust 2 mówi już o odsetkach, które
      zamawiający musi zapłacić jeżeli spóźni się z wpłatami.
      4) 8 ust.2 umowa jest niesymetryczna – zamawiający za opóźnienia płaci odsetki
      ustawowe (11.5%), a realizujący odsetki umowne (0,05% tygodniowo = ok. 0,25%
      rocznie)
      5) §11 ust. 1 zamawiający powinien mieć prawo do monitorowania postępów prac.
      Ust 4 jest wystarczający jako ograniczenie tego prawa. W szczególności tylko 2
      wejścia na teren budowy jest nie do zaakceptowania
      6) §13 ust. 1 bieg rękojmi i gwarancji powinien się rozpocząć po uzyskaniu
      pozwolenia na zamieszkanie
      7) §13 ust. 2 Z czego wynika konieczność wykończenia lokalu w terminie 6
      miesięcy od przekazania protokolarnego?
      8) Czyją własnością są części wspólne – kotłownia itp.?
      9) §14 ust 1 rękojmia liczona od momentu przekazania pierwszego lokalu, a
      obejmuje wszystkie lokale?
      10) §15 ust. 7 podświetlone logo? Prosto w okna? O tym powinna decydować wspólnota.

Trochę to za dużo dla mnie chyba się nie zdecyduję, bo większość z tych punktów
      wygląda na niemożliwe do zmiany.

pozdrawiam
      • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 20.10.06, 09:09
        Jest kilka zapisow ktore moznaby uszczegolowic ale gdyby kazda umowa obejmowala
        takie szczegoly o ktorych mowisz bylaby gruba jak encyklopedia. Przeciez nie sa
        np. w stanie okreslic o ile moze przesunac sie termin oddania z powodu warunkow
        atmosferycznych(z powodu dlugiej zimy moze to byc 1 miesiac, z innego powodu 3,
        a jeszcze innego 5).Prawda jest taka,ze u innych developerow umowy wygladaja
        podobnie. Prawnik powie ci ze umowa jest czysta ale przyczepic mozna sie do
        wszystkiego. Szczegolnie przy tak waznej dla nas umowie. Dlatego pomimo kilku
        zapisow budzacych watpliwosc sie zdecydowalem. Po prostu trudno znalezc lepsze
        umowy...
        • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 57.66.197.* 24.10.06, 16:48
          Tak, inni developerzy maja podobne umowy. I daja mniej czasu na wykonczenie
          lokalu (3 miesiace). Chociaz ten developer zabezpieczyl swoje interesy, to
          jednak nie jest tak zle. No i psow na nim jeszcze nikt nie wiesza.
          A swietlne logo zawsze mozna "uszkodzic", jak bedzie za bardzo dawac po
          oczach ;-) Zreszta - kto je bedzie ogladac - ta Wambierzycka to zaulek i nikt
          szczegolnie krecic sie tam nie bedzie.
    • Gość: sayhello Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 195.245.213.* 25.10.06, 13:06
      Moje uwagi:
      1. Tory kolejowe - mieszka tam mój koleg i mówił, że to jest zwykła bocznica
      kolejowa i generalnie nie z tym wiekszego poroblemu.
      2. Podatek VAT. Według projektu ustawy 22% mają być objęte mieszkania od
      01.01.2008 r powyżej 250 m. Oczywiscie to może się zmienić. Liczy się data
      wystawienia fatury. Więc w razie czego trzeba bedzie wszytko uregulować do końca
      2007 roku.
      3. Karencja w kredycie. Przykład jeśll mieszkanie jest warte 300 tyś, bierzesz
      200 tyś kredytu to 5% kowoty bank wypłaci dopiero 30 X 2008r a od 95% czyli 190
      tyś przez dwa lata trzeba płacić odsetki plus ubezpieczenia (jakieś 850 złotych
      miesiecznie) ROZWIĄZANIE -weź kredyt na 210 tyś bank w pierwszej transzy wypłaci
      199,5 tyś. Następnie należy napisać aneks do umowy kredytowej o zmniejszenie
      kwoty kredytu 210 na 199,5 tyś i wtedy mamy okres katencji z głowy (oszczedzasz
      około 20 tyś). Uwaga 1 nie wszytkie banki to akceputuja. Uwaga 2 nie należy o to
      pytać w banku przed podpisaniem umowy.
      4. Brak drogi dojazdowej. Trzeba bedzie na tym popracować.
      5. Podrawaim wszytkich przyszłych sąsaidów w budynku B1
      • Gość: kamila Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.06, 09:26
        Witam wszystkich sąsiadów.Ja z chłopakiem wczoraj zarezerwowaliśmy mieszkanko w
        B1.W poniedziałek dalsze formalności, ja uważam , że to b.dobry developer.Okaże
        się:))Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: ?!?! Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 27.10.06, 10:05
          jak rezerwowaliscie to duzo jeszcze im zostalo wolnych mieszkan? czy coraz
          trudniej wybrac cos fajnego?
    • Gość: rrr faktury IP: 62.29.137.* 25.10.06, 15:30
      Dostaliscie moze faktury z wrobudu za pierwsza rate? Bo ja tak czekam i czekam,
      a tu nic...Rozumiem, ze maja zapier... ze sprzedaza mieszkan i podpisywaniem
      umow, ale na takie cos powinni miec czas. Z tego co sie orientuje moj przypadek
      nie jest jedyny. Dajcie znac jak wyglada sprawa u was
      • Gość: Chris Re: faktury IP: 57.66.197.* 25.10.06, 18:46
        Ja tez nie dostalem jeszcze zadnej faktury, chodz umowe podpisalem dobre 2 tyg.
        temu
        • Gość: kazio Re: faktury IP: *.180.219.81.magma-net.pl 25.10.06, 21:23
          otrzymalem fakture jakies 8-10 dni po wplaceniu pierwszej transzy.
      • Gość: bacha Re: faktury IP: *.chem.uni.wroc.pl 30.10.06, 12:51
        Faktura przyszła po miesiącu od wpłaty pierwszej raty.
    • Gość: !?!? Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 30.10.06, 10:25
      jak rezerwowaliscie to duzo jeszcze im zostalo wolnych mieszkan? czy coraz
      trudniej wybrac cos fajnego? Bo z tego co sie orientuje to informacje na ich
      stronie o wolnych mieszkaniach sa juz dawno nieaktualne
      • Gość: plok Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 02.11.06, 09:34
        napewno informacje na stronie sa nieaktualne i trzzeba zadzwonic do nich zeby
        sie dowiedziec ale jesli ktos wie jak jest w rzeczywistosci to niech sie odezwie
        • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 02.11.06, 19:23
          podobno troche zostalo w budynku 2. ale faktycznie, najlepiej udac sie do nich
          bezposrednio zeby sie dowiedziec szczegolow.
          • Gość: !?!? Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.mm.pl 03.11.06, 19:43
            a budynek 1 juz caly wyprzedany?
            • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 08.11.06, 20:26
              ja uważam, że jest ok. a przede wszystkim lokalizacja super, cena za m2(choc
              cholernie wysoka) na dzisiejszy wrocław przystępna. no i mieszkania fajne, a
              nie "kichy" jak teraz zazwyczaj sie buduje. obok buduja za bardziej kosmiczne
              pieniadze.
      • sereno Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 04.11.06, 19:03
        UWAZAJCIE LUDZIE, POCZYTAJCIE CO SIE DZIEJE Z AKTAMI NOTARIALNYMI NA TRAUGUTTA,
        ZALECAM WIEC OSTROZNOSC Z TAKIM DEWELOPEREM
    • Gość: rrr zmiany w projekcie IP: *.wroclaw.mm.pl 04.11.06, 19:23
      do konca listopada mozna wprowadzic zmiany w projekcie. czy ktos z was zamierza
      cos zmieniac? jesli tak to podzielcie sie swoimi planami.
      • Gość: kazio Re: zmiany w projekcie IP: *.180.219.81.magma-net.pl 04.11.06, 20:32
        mysle nad przeniesieniem pralki z lazienki do kuchni by zrobic miejsce na
        prysznic. i pewnie cos z umieszczeniem gniazd z netem. Nie wiem poki co jak
        wyglada procedura - czy wrobud po moich sugestiach zmodyfikuje projekt o te
        drobne poprawki czy sam bede musial znalezc kogos kompetentnego.
        • Gość: ZOSIASAMOSIA Re: zmiany w projekcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 20:48
          SERENO ZANIM COS NAPISZESZ zastanow sie co piszesz!!!!od pcozarku byly
          problemuy z odebraniem budynku przez urzad.nie dawno budynek odebrali wiec
          deweloper moze starac sie o akty notarialne.

zmiany mozesz sam wprowadzic ale wrobud musi je zaakceptowac.
          • Gość: rrr Re: zmiany w projekcie IP: *.wroclaw.mm.pl 04.11.06, 20:58
            ja sie zastanawiam nad zmiana drzwi wewnetrzynych bo z tego co sie orientuje to
            maja byc biale.
          • sereno Re: zmiany w projekcie 06.11.06, 11:32
            JA WIEM CO PISZE ! BUDYNEK NA TRAUGUTTA NIE ZOSTAŁ ODEBRANY WIEC Z AKTAMI SA
            NICI. JA SIE MOCNO ZASTANAWIAM I MYSLE MOZE ZA INNYCH. ZANIM ZOSIU TY
            PODPISALAS UMOWE Z WROBUDEM JA JUZ MIALEM Z NIMI DO CZYNIENIA. PROPONUJE
            POTENCJALNYM KLIENTOM OSTROZNOSC...ZYCZE WIEC DUZO SATYSFAKCJI I AKTOW
            NOTARIALNYCH. PROSZE NIE WPROWADZAC INNYCH W BŁAD - BUDYNEK NA TRAUGUTTA NIE
            ZOSTAŁ ODEBRANYYYYYY !!
            • Gość: m Re: zmiany w projekcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:28
              budynek nie jest jeszcze odebrany bo miasto zgubilo projekt. a ludzie sami sa
              winni ze to tyle trwa, bo jak tylko wrobud ich do mieszkan wpuscil sami zaczeli
              robic zmiany i poten nadzor nie chcial bez legalizacji odebrac.
              • Gość: wr Re: zmiany w projekcie IP: 80.68.236.* 07.11.06, 11:33
                he he he. Czyżby powtórka z rozrywki? Poczytajcie sobie posty na temat
                inwestycji Wrobudu na Traugutta - jakie jaja tam są. A te historie o zagubionej
                dokumentacji i winach klientów możesz sobie między bajki włożyć.
              • sereno Re: zmiany w projekcie 07.11.06, 14:35
                PROSZE TAK NIE PISAC !
                1. CZŁOWIEKU, TO WROBUD MIAŁ CI ODDAĆ MIESZKANIE PO ODBIORZE BUDYNKU !
                2. NIE SŁUCHAJ TEGO CO MÓWI PREZES WROBUDU, JESZCZE NIKT NIE OTRZYMAŁ PISEMNYCH
                ODPOWIEDZI NA JAKKOLWIEK KWESTIE ZWIAZANA Z AKTAMI NOTARIALNYMI.
                3. DLACZEGO WIEC WROBUD CZEKAŁ 11 MIESIECY NA ODBIOR BUDYNKU?
                4. JEST JESZCZE KWESTIA KARNYCH ODSETEK JAKIE WROBUD BEDZIE MUSIAL ZAPLACIC
                JESLI LOKATORZY POWIERZA SPRAWE DOBREJ KANCELARII PRAWNEJ. TO JEST TYLKO I
                WYŁACZNIE PRZEKAZANIE MIESZKANIA ZAS ZREALIZOWANA INWESTYCJA TO ODBIOR BUDYNKU
                A TEJ NIE MA DO DNIA DZISIEJSZEGO WIEC NALEZNE SA ODSETKI KARNE W WYSOKOSCI 5%
                DLA KAZDEGO LOKATORA.
                5. NIE POCIESZAJ SIE CZLOWIEKU, JESZCZE OTWORZYSZ OCZY !! GRATULUJE WYBORU TAK
                SOLIDNEGO DEWELOPERA...
                • Gość: xyz Re: zmiany w projekcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:12
                  owszem, najpierw powinien byc odbiór a potem ludziska niech robia co chca
                  • Gość: rrr Re: zmiany w projekcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:57
                    a ja proponuje zebyscie na temat mieszkan na traugutta pogadali sobie na watku
                    dotyczacym tego a nie zasmiecacie swoimi postami watek dotyczacy calkiem innej
                    inwestycji. pozdr
                • Gość: fezuj Re: zmiany w projekcie IP: 57.66.197.* 08.11.06, 18:42
                  Jakos ludzie ze Stronskiej na tego dewelopera nie narzekaja.
    • Gość: majka Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.06, 22:34
      Czy ktoś moze wie, czy Wrobud ma jakies wolne mieszkanka Zielone Wzgórze -
      Wambierzycka? Jesli tak, to jaki metraz i za ile? Dzękuje.
      • Gość: jkhjk Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.06, 22:53
        ceny tak sie zmnieniaja, ze musisz sam zadzwonic. ja szukajac mieszkania
        przekonalam sie na wlasnej skorze ze w ciagu trzech tygodni urosly o ok 1 tys
        • Gość: michu Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:46
          to prawda. teraz sprzedaja chyba za ok 6300
          • Gość: aaaugla Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:31
            ja za 6300?? to ceny na tronie nie sa aktualne juz???
            • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 15:38
              moga nie uaktualniac strony jezeli chodzi o wolne mieszkania, ale ceny które
              podaja powinny byc wiążące. najlepiej zadzwonic a nawet pojechac osobiscie do
              Wrobudu.
              • Gość: michu Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.mm.pl 09.11.06, 18:02
                w opisie inwestycji na stronie jest stara cena. ale jak zobaczysz plan
                poszczegolnych budynkow i najedziesz kursorem na wolne mieszkanie to zobaczysz
                jego cene i wymiary. podzielsobie cene przez wymiary a wyjdzie ci 6290/m2. Na
                parterze tylko sa taniej (po 6000). Ale swoja droga wolnych mieszkan juz prawie
                nie maja
                • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.180.219.81.magma-net.pl 09.11.06, 21:18
                  We wtorek cena podskoczyla o 1000/m2.
                  • Gość: aagula Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:49
                    to lekka przesada!!!6300 z m2?!?!?!?! ludzie ktorzy kupowali za ok 5tys pewnie
                    teraz sie ciesza. wpolczuje wszystkim kupujacym ze takie ciezkie piniaadze
                    musza placic za kawalek miejsca!!!!
                    • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 10.11.06, 09:17
                      ja sam kupowalem za troche ponad 5 i rzeczywiscie sie ciesze. ale ten wzrost
                      byl do przewidzenia. po prostu mieli troche nizsze ceny niz u innych
                      developerow i tylko kwestia czasu bylo kiedy podniosa. niestety ceny we wrocku
                      dalej rosna
                      • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 11.11.06, 12:27
                        nawet jak ceny przystopuja, to za jakis czas znow pojda w gore. niestety taka
                        rzeczywistosc. Tylko zalowac ze rok temu, a nawet pol roku temu nie kupilo sie
                        mieszkania.
      • Gość: admin Forum Zielone Wzgórze Wrobud IP: *.e-wro.net.pl 02.08.09, 17:36
        Witam wszystkich,

zachęcam do odwiedzenia forum, które zostało stworzone tylko i wyłączne dla inwestycji Zielone Wzgórze Wrobud-u.

Adres:
        zww.cemib.i8p.eu
        Oglądać forum może każdy jednak, żeby wypowiadać się na forum trzeba sie zarejestrowac (rejestracja jest darmowa i niezobowiązująca)

Pozdrawiam
    • mrpower Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 12.11.06, 15:54
      Podpisalem umowe z WROBUDem, ale zaniepokojony jestem praktyka wypowiadania
      umow przez developerow. Ostatnio wszyscy slyszeli o Atalu, ktory wypowiedzial
      umowy niektorym osobom i sprzedal drozej mieszkania. Jak wieszkosc osob placilo
      kolo 5000 za metr na Wambierzyckiej, a oddanie jest za 2 lata, to co powstrzyma
      developera od wypowiedzenia umowy, gdy wtedy moglby sprzedac mieszkanie za 7000-
      8000 za metr?
      • Gość: mariusz Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.06, 18:11
        umowa notarialna to wszystko
      • tituch Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 13.11.06, 17:03
        Słyszałem, że tylko osoby, które podpisały umowę przedwstępną w formie aktu
        notarialnego mogą być pewne, że tak się nie stanie.

Filip
        • Gość: tunia Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 14.11.06, 14:17
          No ale w umowie przedwstepnej jest zapis, ze developer moze sie wycofac w kazdej chwili
          placac tylko 5 procent kary. To czy podpiszesz notarialnie, czy nie nie ma znaczenia, jezeli ten
          punkt pozostanie. Mnie bardziej interesuje, czy developer moze umiescic taki punkt w umowie.
          Bo prawde mowiac w innych umowach tego nie widzialam. No ale nie widzialam ich tez duzo.
      • Gość: w Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 195.205.44.* 14.11.06, 14:30
        sprawa została wyjaśniona z dotychczasowymi właścicielami i wcale atal nie
        sprzedawał mieszkań 2 raz. także prosze nie pisać głupot. i rzeczywiście, forma
        notarialna nic nie daje.
        • Gość: zielonowzgorzanin Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.whirlpool.com 14.11.06, 17:18
          Hej, witam wszystkich mieszkańców nowego osiedla :-) Czy byliscie ostatnio na
          budowie? Niezla kałuża tam sie zrobiła. Zastanawiam się, czy nie będzie tam
          problemów z wodą gruntową. Mam nadzieję że chłopaki biora to pod uwagę i
          zbudują dreny.
          • Gość: Marcel Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.06, 01:10
            tam było niedawno grzęzawisko...
            • Gość: Mezopot Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.171.18.1.crowley.pl 27.11.06, 10:07
              >tam było niedawno grzęzawisko...
              Niestety cały Wrocław jest położony de facto na terenie podmokłym więc wszędzie
              problem się powtarza.
        • Gość: Marcel Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.06, 01:15
          Atal chciał sprzedać mieszkania po raz drugi, wypowiedział umowy, ale
          zrezygnował z tego, ponieważ firma stała się niewiarygodna dla banków
          kredytujących zakup mieszkań. Bank jest tutaj batem na takiego nieuczciwego
          dewelopera. Kolejni potencjalni klienci takiego dewelopera nie dostają kredytu
          i firma nie sprzedaje mieszkań.
          • Gość: vw Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:46
            dźwigi już stoją...
            • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.mm.pl 22.11.06, 16:32
              zima nadchodzi wiec czas do roboty:)
              • Gość: Malina Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.generacja.pl 23.11.06, 17:33
                Byłem dzisiaj na wzgórzu, teren osuszony, 2 dźwigi pracują, fundamenty w B1
                zaczynają wylewać, porobiłem fotki.
                • Gość: Hebe Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 17:55
                  Hej, to wrzuć parę na forum:
                  groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze/
                  Tam już jest parę zdjęć, więc można stworzyć fotograficzną historię Zielonego
                  Wzgórza ;)
                  Pozdrawiam
                  • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 23.11.06, 20:24
                    jak można się dopisać do grupy? chciałam obejrzeć zdjęcia i nie mogłam.
                    • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.mm.pl 23.11.06, 21:04
                      wyslij pustego maila na zielone_wzgorze-subscribe@yahoogroups.com
                      • Gość: Hebe Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:33
                        ... albo na górze strony jest "sing up", wypełniasz, a potem już tylko "Join
                        This Group!" :)
                        • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 23.11.06, 22:00
                          dzięki:)
                  • Gość: Malina Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.generacja.pl 24.11.06, 12:28
                    Zdjęcia zostały dodane do forum groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze/ zakładka
                    Photos. Co jakiś czas będę pstrykał i umieszczał fotki. Pozdrowienia dla
                    przyszłych sąsiadów B1.
                    Obecna cena mieszkań: 5890-6290 zł. Dolna granica przedziału należy do mieszkań
                    na parterze, wyższe pietra druga strona przedziału. Są jeszcze wolne mieszkania
                    w B2. WROBUD nie stosuje już upustu 8 % które można było uzyskać wpłacając 95 %
                    wartości mieszkania w ciągu 2 miesięcy od podpisania umowy.
                    • Gość: Hebe Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.11.06, 17:30
                      Fajnie :)
                      A co z mieszkańcami B2? Oni nie mają pozdrowień? ;)
                      • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 24.11.06, 18:14
                        A jak. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z B2!!! No i z B1 też:)
                        • Gość: Nowy sąsiad Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.core.lanet.net.pl 25.11.06, 20:35
                          Witam wszystkich szaleńców, którzy tak jak ja kupili mieszkanie po
                          nowej , "lepszej" cenie i farciarzy którzy kuili po starej cenie. Pozdrawiam
                          wszystkich sasiadów. Straszne sie cieszę z tego mieszkanka. Tam jest super i
                          zawsze świeci słońce.
                          Takie kałuże o których pisano na formum występują również na innych budowach i
                          nie widziałem aby ktoś specjalnie osuszał teren a więc nie ma sie chyba czm
                          przejmować.
                • Gość: art Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:06
                  jak można obejrzeć te fotki?
                  • Gość: jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.06, 16:16
                    teren jest podmokly bo mieszkam w domkach obot to wiem
                    • Gość: janek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.heron.pl 26.11.06, 16:53
                      skoro mieszkasz obok jacku, to napisz mi proszę jak to jest z tymi pociągami
                      nieopodal, bo już rozmaite opinie na ten temat czytałem (zazwyczaj te
                      niepokojące) bo tak sie zastanawiam, czy aby stopery do uszu nie będą
                      potrzebne?? ;))) - zwłaszcza w okresie letnim, kiedy to zamknięcie wszystkich
                      okien jest raczej niemożliwe:/
                      • Gość: hey Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 194.54.21.* 26.11.06, 20:03
                        Mam mieszkanie od Wrobudu na Strońskiej i wcale nie jest strasznie - jadą powoli i cicho. O wiele głośniej jest w mieszkaniach przy ulicach z tramwajami, a jakoś o tym nikt tyle nie pisze.Nie ma więc powodów do zmartwień. Nam też wiele osób z "życzliwego otoczenia" dokuczało tymi pociągami, a jakoś obcy przypadkowi gdy słyszą gdzie zakupiliśmy mieszkanie mówią z nutką zazdrości, że to fajne miejsce.
                        • Gość: jacek Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.11.06, 20:27
                          slychac je
                          i na tym sie konczy narzekanie
                          wogole nie ma problemu
                  • Gość: anieska Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 213.172.177.* 07.12.06, 08:51
                    Pozdrawiam Wszystkich sąsiadów z Zielonego Wzgórza. Czy może ktoś orientuje się
                    czy Wrobud przedłużył termin nanoszenia zmian w planach mieszkań?
                    Dzięki!
                    • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:55
                      Hej. Nic nie wiem o przedłużeniu terminu, ale wiem, że można się dogadać.
                      • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: 62.29.137.* 07.12.06, 11:56
                        jak dla mnie to troche wczesnie na wprowadzanie ostatecznych zmian. jestem
                        pewny ze w ciagu 2 lat zmieni sie koncepcja wlasnego mieszkania u wielu z nas.
                        ale trudno.
                        • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 15:19
                          zgadzam się, dlatego póki co zrezygnowaliśmy z drzwi (żeby za 2 lata mieszkanie
                          nie wyglądało idiotycznie jak w cyrku).
                          • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 19.12.06, 20:03
                            Wszystkim sąsiadom z B2 (oraz tym dalszym z B1) życzymy Zdrowych, spokojnych
                            Świąt oraz wszystkiego dobrego w Nowym Roku - oby szybko nasz domek się
                            zbudował:)
                            • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.06, 22:07
                              dokladam sie do zyczen. a skoro juz mowa o blizszych i dalszych sasiadach to
                              orientuje sie ktos jakie sa plany co do terminu nastepnych etapow budowy
                              osiedla (mam na mysli kolejne budynki)?
                              • Gość: kazio Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.180.219.81.magma-net.pl 20.12.06, 23:58
                                Nie wiem kiedy zacznie sie sprzedaż kolejnych etapow ale slyszalem ze budowa 2
                                kolejnych budynkow rozpocznie sie zaraz po wybudowaniu b1 i b2 by nie przerzucac
                                bezsensownie sprzetu i ludzi, co wydaje sie logiczne.
                                • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 09.01.07, 18:51
                                  Witam. Czy ktoś z Was wie, dlaczego narazie prace prowadzone są bylko przy B1,
                                  a z B2 nic się nie dzieje?
                                  • Gość: Mezopot Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.171.18.1.crowley.pl 11.01.07, 14:24
                                    Mają termin październik 2008 więc na razie im się nie spieszy.
                                    A może jeszcze nie sprzedali wszystkich mieszkań i dlatego czekają?
    • mrpower Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 27.11.06, 20:31
      Witam
      Chciałem się dowiedziec na jakie najczesniej zostały wymieniane przez was drzwi
      w mieszkaniach. Białe drzwi typu Londyn warto chyba zamienic na - Londyn pełne
      kolor drewnopodobny. Czy ktos wie doklanie jak beda wygladaly drzwi wejsciowe do
      mieszkania? (bo w umowie mam zapisac, ze w mieszkaniach w ktorych zostana
      zamontowane drzwi typu El-30.. - czy to oznacza ze nie we wszystkich
      mieszkaniach beda takie drzwi)?
      Co do balkonu - gladz gipsowa malowana lub plyta G-K - co wybieraliscie?

pozdr Grzesiek
      • Gość: Malina Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.generacja.pl 28.11.06, 15:11
        Zmieniłem Na Porta Nova szyba matowa, dopłata 207 zł za jedne drzwi. Drzwi
        wejściowe miałem w projekcie EL30 także zmieniłem w nich wzór i kolor - dopłata
        0 zł.Są to drzwi techniczne przeciwpożarowe o odporności ogniowej 30 min i
        izolacyjności akustycznej RW=32 dB. Umieszczane są przez projektanta budynku w
        miejscach określonych przepisami.Masz w planie twojego mieszkania oznaczone
        jakie drzwi będziesz posiadał. Katalog z drzwiami firmy PORTA można dostać na
        Bielanach w salonie i od razu dobrać kolory drzwi, bo troszkę różnią się od tych
        w katalogu.
        Pozdrawiam
        • ania07771 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 29.11.06, 18:29
          a jaki kolor drzwi PortaNova wybrales i wzor, my wzor 7 kolor orzech 2 szyba
          matowa, oraz drzwi antywlamaniowe
          • Gość: Malina Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.generacja.pl 30.11.06, 11:10
            Na początku tez się zastanawiałem nad wzorem 7, ale wybrałem wzór nr 4 kolor
            orzech 4, szyba matowa. Drzwi wejściowe wzór nr 7 kolor orzech. Ile
            dopłaciliście za antywłamaniowe.
            Pozdr
            • ania07771 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 30.11.06, 15:37
              za drzwi antywlamaniowe doplata byla jakies 1200zl
              • ania07771 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 04.12.06, 18:55
                Kupil ktos z was mieszkanie 3 pokojowe z aneksem kuchennym? jakie
                wprowadziliscie zmiany? to w ktorym jest oddzielna garderoba.
                • Gość: Mezopot Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.171.18.1.crowley.pl 05.12.06, 08:07
                  > Kupil ktos z was mieszkanie 3 pokojowe z aneksem kuchennym? jakie
                  > wprowadziliscie zmiany? to w ktorym jest oddzielna garderoba.

Wyburzyłem ścianę działową między pokojem z aneksem a najmniejszym pokojem.
                  Garderobę przedłużyłem aż do miejsca gdzie są drzwi wejściowe do mieszkania.
                  Drzwi wewnętrzne do łazienki i pokoju zamieniłem na kolor olchy (w standardzie
                  są białe), drzwi zewnętrzne na antywłamaniowe. Do garderoby zamówiłem drzwi
                  garderobiane Porty. Do dużego pokoju z aneksem zrezygnowałem w ogóle z drzwi,
                  zażyczyłem sobie tylko wykończenie otworu wejściowego. Oprócz tego drobne
                  zmiany w umiejscowieniu gniazdek elektrycznych, TV i Internetu, domofonu i
                  włączników świateł. Z wyceny wyszła dopłata 500 zł.
                  • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 05.12.06, 22:13
                    dla mnie to bezsens, że już trzeba było zmiany wprowadzić gdy dopiero
                    fundamenty wylewają. co do gniazdek ok, jeszcze można coś wymyślić, ale
                    drzwi... przecież przez 2 lata koncepcja wystroju może człowiekowi zmienić się
                    sto razy.
                  • ania07771 Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 06.12.06, 18:32
                    a ja chce powiekszyc lazienke, tak aby zmiescila sie w niej wanna narozna lub
                    asymetryczna, przeniesc zlew na inna sciane. Powiekszenie lazienki nastapi po
                    wyprowadzeniu jej sciany ze drzwiami do przodu. Zmniejszy sie troche przedpokuj
                    ale to nie przeszkadza. Garderoba zostala w swoim miejscu. Zmienilismy drzwi na
                    Porta Nova oraz dodatlismy gniazdka RTV i telefoniczne.
                • Gość: wedelll Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.07, 17:58
                  znam tego developera z troche innej strony i juz wam mowie ze napewno budynek nie zostanie oddany w terminie gdyz nie znajdzie podwykonawców do wykonczenia tej inwestycji(zbyt duze wymagania i zbyt niskie ceny)ale moze cos sie zmieni i tego zycze wam jako przyszłym lokatorom i mi rowniez :)
    • mrpower Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka 05.12.06, 23:09
      niepokoi mnie troche bardzo bliskie sasiedztwo blokowiska na gaju... taki widok
      nie wyglada zbyt atrakcyjnie... wroclaw.hydral.com.pl/8474,foto.html w
      dodatku ponoc kreci sie tam duzo panow w dresach....
    • Gość: kapa wysokość czynszu IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.06, 22:42
      orientujecie sie jaki ma byc czynsz?
      • Gość: kazio Re: wysokość czynszu IP: *.180.219.81.magma-net.pl 30.12.06, 23:48
        gdzies kiedys obilo mi sie o uszy 7 zl/m2.
        • Gość: kapa Re: wysokość czynszu IP: *.wroclaw.mm.pl 31.12.06, 11:23
          pytanie co jest wliczone w te 7 zł...Czy to razem z ogrzewaniem, wodą czy
          nie...zobaczymy...
          • Gość: rrr Re: wysokość czynszu IP: *.wroclaw.mm.pl 31.12.06, 19:08
            przy stronskiej (inna inwestycja wrobudu) placa chyba troche ponad 6zl za metr
            za calosc
    • Gość: rrr Re: Wrobud -Zielone Wzgórze - Wambierzycka IP: *.wroclaw.mm.pl 13.01.07, 19:10
      Orientujecie sie ile mieszkan jeszcze wrobud ma do sprzedania?
    • Gość: bananapunk nowe forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 15:37
      zapraszam na forum osiedla Zielone Wzgórze
      www.zielonewzgorze.fora.pl/
      • Gość: zorro Re: nowe forum IP: *.chello.pl 06.02.07, 18:10
        NIe wiem jak nowe forum, ale tu coś ostatnio kiepsko idzie. Ludziska, piszcie
        co słychać! Czy wiecie ile mieszkań zostało wolnych i w jakich cenach?
        • Gość: Sprzedajacy Re: nowe forum IP: *.telsat.wroc.pl 06.02.07, 20:25
          "Odstąpię" mieszkanie o pow. 48 m. w bud. B2., ponieważ jestem zainteresowany
          zamianą tego mieszkania na większe.
          • Gość: Sprzedajacy Re: nowe forum IP: *.telsat.wroc.pl 06.02.07, 22:00
            Nie wiem czy dobrze się wyraziłem, więc jaśniej:

"Odstąpię"(odsprzedam) mieszkanie o pow. 48 m. w bud. B2., ponieważ jestem
            zainteresowany zakupem większego mieszkania.
      • Gość: kazio Re: nowe forum IP: 57.66.197.* 27.02.07, 17:28
        Po co tworzysz nowe forum ? I tak tam zreszta nie umiescil zadnych postow.

Juz jedno istnieje, sa na nim nawet zdjecia:
        groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze
        Wiec jak masz jakies informacje/zdjecia, to umiesc je wlasnie tam.
    • Gość: rrr stok narciarski na wzgórzu IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.07, 19:19
      • Gość: rrr Re: stok narciarski na wzgórzu IP: *.wroclaw.mm.pl 24.03.07, 19:44
        co sadzicie o pomysle budowy stoku narciarskiego na wzgorzu? z jednej strony to
        dobrze bo w koncu zagospodarowana zostanie gorka. z drugiej gorzej bo bedzie
        mniej spokoju...
        • Gość: m Re: stok narciarski na wzgórzu IP: *.chello.pl 25.03.07, 11:58
          Mi ten pomysł się nie podoba. Lepiej niech zrobią tam jakiś park żeby można
          było z dziećmi wychodzić na spacer, lub żeby można było urządzać grila.
          • Gość: boolan Re: stok narciarski na wzgórzu IP: *.magma-net.pl 27.03.07, 23:01
            Mnie ten pomysl bardzo sie podoba:

1) Wartosc mieszkania znacznie wzrosnie, gdyz lokalizacja bedzie jeszcze
            bardziej atrakcyjna

2) Bedzie mozna wyskoczyc sobie na narty bez koniecznosci wyjezdzania w gory.

3) Na gorze nie beda gromadzic sie dresy.
    • Gość: grzesiek Re: Wrobud -Zielone Wzgorze - Wambierzycka IP: *.fth.sbs.de 19.03.07, 14:10
      czesc czy ktos wie dokladnie jaka bedzie odleglosc pomiedzy budynkiem b1 i b2? z
      tego co widze to wyglada na to ze mieszkancy z budynku b2 beda widzieli z balkonu
      dokladnie to co gotuja mieszkancy z B1...
      • Gość: Sąsiad Postęp prac na B2 IP: *.chello.pl 19.03.07, 19:30
        Czy ktoś wie dlaczego na budynku B2 prace budowlane idą znaaaacznie wolniej
        aniżeli na B1, z kolei okresy płatności są jednakowe na obydwóch budynkach?
        Wiadomo, że na każdej budowie płaci się za postęp robót a nie za obietnicę
        dotrzymania terminu końcowego.
        • Gość: rrr Re: Postęp prac na B2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:51
          B2 zaczeli po prostu pozniej
        • Gość: boolan Re: Postęp prac na B2 IP: 57.66.197.* 20.03.07, 18:52
          Jaki jest w ogole postep prac na budynku B2 ?

Bylem tam pod koniec grudnia i z przerazeniem zobaczylem dziure w ziemi !
          Tymczasem B1 mial juz czesciowo polozony strop garazu.

Podejrzewam, ze Wrobud nie chcial ryzykowac wylewania podsadzki pod B2 z uwagi
          na mozliwe mrozy.

Jak wyglada to obecnie ?

pozdrawiam,

boolan
          • Gość: grzesiek Re: Postęp prac na B2 IP: *.wro.vectranet.pl 20.03.07, 19:16
            na dole sa zdjecia z poczatku marca - budynek b2 ma marny postep w stosunku do
            b1. do tego oba budynki beda bardzo blisko siebie:
            investmap.pl/index.php?a=invest&id=121
            • Gość: rrr Re: Postęp prac na B2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:07
              Juz patrzac na projekt bylo widac ze budynki beda blisko siebie. Ale w B1 na
              koncach "podkowy" mieszkania nie maja okien na zachod wiec nie beda patrzec z
              bliska na B2. Podobnie mieszkancy B2, ktorzy maja mieszkania z oknami od
              wschodu beda miec widok na sciane B1 lub na podworko B1 wiec nie tak zle.
              Sasiedzi nie powinni sobie zagladac az tak bardzo do mieszkan:)
              • Gość: Elena Re: Postęp prac na B2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:13
                Nie wiem dlaczego B2 ma takie opóźnienia w stosunku do B1. Odowiedź Wrobudu, że
                do końca terminu mają jeszcze czas więc nie mamy się o co martwić drażni mnie.
                Wiecie może jak Wrobud stoi finansowo?
                A jeżeli chodzi o bliskość bloków - na dzisiejsze warunki nie jest źle
                (przejedźcie się po innych inwestycjach to zobaczycie, że tam sąsiedzi mogą w
                karty grać przez okna).
                • Gość: rrr Re: Postęp prac na B2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:45
                  nie ma co sie denerwowac ze B2 troche pozniej zaczeli stawiac niz B1. gdyby nie
                  lagodna zima nadal bylaby tylko dziura w ziemi. a jak tak dalej pojdzie to kto
                  wie...moze czeka nas odbior przed terminem:)
        • Gość: grzesiek Re: Postep prac na B2 IP: *.fth.sbs.de 22.03.07, 14:42
          od wrobudu wzialem sobie plan budowy. jest to siatka w ktorej zaznaczone jest co
          na kiedy powinno byc zrobione. z tego co pamietam to do konca marca powinien byc
          zrobiony poziom 0 dla obu budynkow (w domu sprawdze dokladnie i napisze co na
          kiedy ma byc zrobione)
          • Gość: boolan Re: Postep prac na B2 IP: *.magma-net.pl 28.03.07, 17:55
            Na grupie dyskusyjnej:

groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze
            dodalem nowe zdjecia poswiecone postepom prac na budynku B2.

pzdr,
            boolan
        • Gość: grzesiek harmonogram IP: *.wro.vectranet.pl 23.03.07, 00:48
          fundamenty - poczatek grudnia 2006 - poczatek lutego 2007
          stan 0 - styczen 2007 - poczatek marca 2007
          stan surowy parter - poczatek lutego 2007 - koniec marca 2007
          stan surowy 1 pietro - poczatek marca 2007 - koniec kwietnia 2007
          stan surowy 2 pietro - poczatek kwietnia 2007 - koniec maja 2007
          ....
          stan surowy poddasze - do konca sierpnia 2007

z tego co widac Wrobud powinien zbudowac parter w budynku B2 do konca marca
          (wedlug harmonogramu), nie wiem czemu buduja B1 szybciej skoro oba budynki
          powinny powstawac w tym samym tepie
          • Gość: kazio Re: harmonogram IP: *.180.219.81.magma-net.pl 23.03.07, 21:40
            > z tego co widac Wrobud powinien zbudowac parter w budynku B2 do konca marca
            > (wedlug harmonogramu), nie wiem czemu buduja B1 szybciej skoro oba budynki
            > powinny powstawac w tym samym tepie

to zle ze sa przed czasem?
            • Gość: m Re: harmonogram IP: *.chello.pl 25.03.07, 14:09
              No właśnie, powinni iść równo z obydwoma budynkami.
              • Gość: Marcin Klatki IP: 89.100.49.* 29.03.07, 09:44
                Witam
                Podajcie z jakich jestescie blokow i klatek zobaczymy gdzie bedzie mieszkac
                wiecej forumowiczow :D
                Ja bede w B2-K5
                Pozdrawiam
                • Gość: grzesiek Re: Klatki IP: *.crowley.pl 29.03.07, 14:35
                  czesc ja jestem B2-K2/9 ;)
                  pozdr
                  • Gość: Wojtuś Re: Klatki IP: *.core.lanet.net.pl 30.03.07, 18:17
                    A ja jestem z B3-K3
                    • Gość: anitka Re: Klatki IP: *.ny325.east.verizon.net 30.03.07, 19:36
                      a ja B1-K4
                      • Gość: PiK Re: Klatki IP: *.telsat.wroc.pl 31.03.07, 23:32
                        A my też jesteśmy K4-B1, numer 1. a Ty?
                        • Gość: pierwszy Re: Klatki IP: *.core.lanet.net.pl 01.04.07, 13:29
                          Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z B-4 K3.
                          Dziurę już wykopali.
                          • Gość: grzesiek Re: Klatki IP: *.wro.vectranet.pl 01.04.07, 18:41
                            wrobud sprzedaje juz mieszkania z II etapu? (tzn w budynkach B3 i B4?)
                            • Gość: rrr Re: Klatki IP: 62.29.137.* 02.04.07, 15:15
                              tez nie chce mi sie wierzyc. przeciez jeszcze kilka im zostalo w B1 i B2
                              • Gość: pierwszy Re: Klatki IP: *.core.lanet.net.pl 02.04.07, 19:26
                                Witam ponownie, z tym B4 i B3 to taki żart był z okazji pierwszego kwietnia.
                                Tak naprawdę to jestem z B1 K5.
                                Pozdrawiam.
                        • Gość: anitka Re: Klatki IP: *.ny325.east.verizon.net 02.04.07, 18:16
                          my mamy identyczne mieszkanko tylko pare pieterek wyzej, wprowadziliscie jakies
                          zmiany?
                        • Gość: anitka Re: do PiK ------ Klatki IP: *.ny325.east.verizon.net 03.04.07, 16:36
                          my mamy identyczne mieszkanko tylko pare pieterek wyzej od was, wprowadziliscie
                          jakies zmiany?
                          • Gość: PiK Re: do PiK ------ Klatki IP: *.telsat.wroc.pl 04.04.07, 23:15
                            Jeszcze nic nie wprowadziliśmy, bo mamy termin do końca kwietnia, gdyż zakupu
                            dokonaliśmy dopiero w marcu 2007. Zostało tylko to jedno z trzypokojowych, więc
                            wzieliśmy ten parter przy śmietniku :-). Mamy natomiast plan zmian nastepujący:
                            1. wymieniamy drzwi wewnętrzne na ciemne brązowe (okien nie można wymienić),
                            przy czym do "dużego" pokoju nie wstawiamy drzwi tylko robimy podwójnej
                            szerokości wejście. Jest jeszcze spór co do "garderoby". Mój małżonek walczy,
                            aby pomieszczenie to usunąć, bo i tak nic tam się nie zmieści i wstawić szafę
                            KOMANDOR na całej długości ściany na prawo od wejścia. Ja natomiast chcę tą
                            garderobę zostawić, bo jak wstawię tą szafę po prawej to przedpokój prowadzący
                            do małego pokoju zrobi się bardzo wąski. Myślę, że stanie na moim :-) My
                            mieszkamy właściwie jakieś 2000 m od Zielonego Wzgórza zatem monitujemy zmiany.
                            Obecnie w trakcie stawiane jest drugie piętro, to już może Twoje? A jakich
                            zmian Ty dokonałaś? Propozycje mogą okazać się cenne, gdyż zostało nam jeszcze
                            3 tyg. na ich zgłoszenie. Swoją drogą to kompletnie nie rozumiem powodów, dla
                            których ma to nastąpić tak wczesnie. Teraz mieszkamy w SM OSADA i tu takich
                            przedwczesnych terminów nie było. Serdecznie pozdrawiam Sąsiadkę.
                            • Gość: anitka Re: do PiK ------ Klatki IP: *.ny325.east.verizon.net 06.04.07, 16:45
                              My umiescilismy dodatkowe gniazdka telefoniczne, internetowe i telewizyjne w
                              kazdym pokoju, zmienilismy drzwi na ciemniejsze PortaNova model Madrty, drzwi
                              w "duzym" pokoju z aneksem kuchennym przesunelismy w strone kuchni aby blizej
                              bylo do niej. W przyszlosci moze wyburzymy cala sciane i bedzie otwarta
                              przestrzen laczaca pokoj i przedpokoj, moze bedzie jakas kolumna ozdobna tylko.
                              Garderobe zostawilismy, idealne miejsce na odkurzacz itd.
                • Gość: boolan Re: Klatki IP: *.magma-net.pl 31.03.07, 15:21
                  B2/K3, 3 pietro.

pzdr,
                  boolan
                  • Gość: rrr Re: Klatki IP: *.wroclaw.mm.pl 13.04.07, 21:22
                    B1-K2
          • Gość: Jola Re: harmonogram IP: *.cable.ubr07.dals.blueyonder.co.uk 04.04.07, 19:52
            • Gość: Jola Powolne prace budynku B-2 IP: *.cable.ubr07.dals.blueyonder.co.uk 04.04.07, 19:57
              Budynek B-1 buduje sie zdecydowanie szybciej poniewaz w tymze budynku bedzie
              mieszkanie dla prezesa Wrobudu. Niestety ja tez kupilam w B-2.
              • Gość: Wojtek Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.core.lanet.net.pl 04.04.07, 20:04
                A które mieszkanie to będzie Prezesa? Może nr klatki i pietro. Może sie okaże ,
                że to mój sąsiad.
                A ja myślałem, że prezesi tak poważnych firm to w willach mieszkają a tu taka
                niespdzianka.
                Pzdr.
              • Gość: kris Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.chello.pl 05.04.07, 22:24
                Wszystko jedno czy prezes będzie tam mieszkać czy nie. Powinni się trzymać
                harmonogramu i tyle. Widocznie inspektor budowy wogóle tam nie bywa, a i
                kierownika mało harmonogram obchodzi.
                • Gość: kazio Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.180.219.81.magma-net.pl 05.04.07, 22:49
                  > Wszystko jedno czy prezes będzie tam mieszkać czy nie. Powinni się trzymać
                  > harmonogramu i tyle.

Czy w budynku B2 prace ida zgodnie z harmonogramem?
                  • Gość: kris Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.chello.pl 06.04.07, 17:36
                    "fundamenty - poczatek grudnia 2006 - poczatek lutego 2007
                    stan 0 - styczen 2007 - poczatek marca 2007
                    stan surowy parter - poczatek lutego 2007 - koniec marca 2007
                    stan surowy 1 pietro - poczatek marca 2007 - koniec kwietnia 2007
                    stan surowy 2 pietro - poczatek kwietnia 2007 - koniec maja 2007
                    ....
                    stan surowy poddasze - do konca sierpnia 2007"

czyli obydwa budynki powinny iść "łeb w łeb"
                    • Gość: boolan Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.magma-net.pl 06.04.07, 18:46
                      Umowa jasno precyzuje, ze za opoznienie w oddaniu budynku przewidziana jest kara
                      umowna. I to za kazdy tydzien. A do pazdziernika 2008 jest jeszcze sporo czasu.
                      Odlanie garazu zajmuje kazdemu wykonawcy najwiecej czasu ze wzgledu na dlugi
                      czas wiazania betonu. Budowa kolejnych pieter zajmuje o wiele mniej czasu.
                      A zime mamy juz za soba, wiec moze byc tylko lepiej !

A tak nawiasem, moze ktos zeskanowac ten harmonogram i udostepnic go na forum
                      yahoo ?

• Gość: kazio Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.180.219.81.magma-net.pl 06.04.07, 19:19
                      > czyli obydwa budynki powinny iść "łeb w łeb"

czyli np. po jednej przyslowiowej cegle. Raz na b1 raz na b2.
                      Uwielbiam te sklonnosc Polakow do narzekania nawetjak nie ma na co. Nie sa
                      spoznieni w stosunku do harmonogramu a tu i tak klops.
                      • Gość: Marcin Powolne prace budynku B-2 IP: 89.100.49.* 06.04.07, 23:22
                        A mi to lezy czy te budynki ida rowno czy nie, moj (B2) wyglada na to ze bedzie
                        nowszy. hihihi
                        Moze lepiej ktos napisze gdzie najlepiej bedzie nam kupowac materialy na
                        wykonczenie tych mieszkan. Bo tym bedziemy sie zajmowac osobiscie a nie
                        dopingowaniem panow na budowie. Oni maja zwoja robote a pozniej my bedziemy
                        mieli swoja a narazie mamy duuuuuuzo czasu.
                        Wesolych Swiat Sasiedzi !!!
                        Smacznego jaja i mokrego poniedzialku ;-)
                        • k.dmytrowicz Re: Powolne prace budynku B-2 13.04.07, 19:25
                          Witam serdecznie sąsiadów:))Ja jestem z K1/B1 16:))
              • Gość: kinek Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.05.07, 01:44
                Dlaczego "niestety" ?
                • k.d79 Re: Skosy na 5-piętrze 06.05.07, 17:04
                  Witam wszystkich sąsiadów:)
                  Mam pytanko.Czy ktoś wie może pod jakim kątem będą skosy na poddaszu jakieś
                  dokładne wymiary??
                • Gość: kris Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.chello.pl 22.05.07, 22:02
                  Witam. Dawno nie byłem we Wrocławiu a co się z tym wiąże nie odwiedziłem naszej
                  budowy. Czy ktoś może napisać jak idą prace? Będę wdzięczny za info.
                  • Gość: m Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.chello.pl 25.06.07, 20:50
                    No właśnie, budynek B-2... Nie chcę martwić miłych sąsiadów, ale byłem w
                    zeszłym tygodniu na naszej budowie. Okazuje się, że prace w B-2 NIC SIĘ NIE
                    RUSZYŁY. To jakiś absurd. B-1 też idzie żółwim tempem. Za to bardzo szybko
                    idzie przygotowywanie terenu pod drugi etap. Tylko dlaczego za cenę naszych
                    mieszkań???
                    • Gość: boolan Re: Powolne prace budynku B-2 IP: *.scansafe.net 26.06.07, 10:03
                      To prawda
                      Od marca nie zbudowano ani jednego pietra w budynku B-2 !
                      Prace jakby stanely. To mnie martwi.
        • Gość: zbylo Re: Postęp prac na B2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.07, 09:48
          Bylem wczoraj na budowie. B1 ma juz okna do 4 pietra wlacznie. Gotowe jest poszycie dachu i w sporej czesci lezy dachowka. B2 ma juz na calej powierzchni strop nad 3 pietrem i od strony polnocnej rozpoczeto budowe pietra czwartego. W drugim etapie zaczela sie wylewka fundamentow.
          • Gość: fezuj Re: Postęp prac na B2 IP: *.scansafe.net 18.09.07, 11:07
            Dzieki za info !
            Mam nadzieje, ze jeszcze w starym roku postawia dach nad B2!
            Pozdrawiam przyszlych mieszkancow B1 & B2.
            • Gość: zbylo Re: Postęp prac na B2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.07, 11:31
              tez mam taka nadzieje :)
              • Gość: fezuj Re: Postęp prac na B2 IP: *.scansafe.net 18.09.07, 11:40
                .. a przeslanki istnieja !

PZDR
                • Gość: homer Re: Postęp prac na B2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.07, 08:01
                  Bylem wczoraj na budowie i delikatny szok :)

W B2 zaczeli stawiac ostatnie pietro (nad nim juz tylko dach). Jest wiec szansa
                  ze przed zima zdaza.
                  • Gość: fezuj Re: Postęp prac na B2 IP: *.scansafe.net 21.09.07, 10:20
                    Jestem pod wrazeniem. Chlopaki dali gazu. Rozumiem, ze juz 5
                    kondygnacja jest w budowie ?
                    Dzieki za info i pozdrawiam.
                    • Gość: zbylo Re: Postęp prac na B2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.07, 10:58
                      Dokaldnie. Wczoraj jeszcze raz wszystko dokladnie obejrzalem. B1 oprocz tego za ma okna od parteru do 4 pietra to zaczeli juz docieplanie scian. No i dachowke klada. W naszym blokczu (B2) od strony polnocnej stoi juz prawie cala sciana na 4 pietrze. Tak na moj gust to pod konciec pazdziernika bedzie juz robione poddasze. Jest tak jak mi powiedziala taka sympatyczna Pani we Wrobudzie, kiedy przy podpisaniu umowy pytalislmy dlaczego B2 tak jest w tyle. Otoz B2 poczatkowo robila wynajeta ekipa z mniejsza moca przerobowa niz ta wlasna z B1. To jest nawet logiczne, nie musieli napinac sie, aby zapewnic pelne wsparcie dla obu budow. Przykladowo mogloby sie okazac ze potrzebny jest jeszcze jeden dzwig poniewaz te ktore sa nie sa w stanie obsluzyc dwoch budow idacych pelna para. Czasu na budowe maja duzo, wiec moga troche pooptymalizowac zasoby. Teraz kiedy skonczyla sie murarka na B1 wolne moce zostaly przerzucone na B2. Wszystko to ustala kierownik budowy, on jest za to odpowiedzialny, aby w X.2008 oba budynki byly gotowe. Jak to zrobi to juz jego sprawa.
                      Dla nas jest oczywiscie wazne, aby stan surowy zamkniety byl gotowy przed zima. Mam nadzieje ze sie wyrobia.
                      Pozdrawiam wszystkich sasiadow.
                      • Gość: fezuj Re: Postęp prac na B2 IP: *.scansafe.net 21.09.07, 11:06
                        Ja sie w kazdym razie uspokoilem. Roboty ida sprawnie. Biorac pod
                        uwage, ze beton pod B2 zaczeli lac dopiero w tym roku, postepy sa
                        duze. Mysle, ze nie beda mieli opoznienia i termin X 2008 zawiera w
                        sobie margines bezpieczenstwa. Najwazniejsze, ze nie beda wykanczac
                        budynkow zima.

PZDR.
                        • Gość: fezuj Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.scansafe.net 27.09.07, 17:07
                          Zrobil ktos moze fotki ostatnimi czasy ? Chetnie nacieszylbym oko
                          czerwienia kladzionych dachowek, lecz niestety siedze obecnie daleko
                          od Wroclawia :-(

PZDR.
                          • Gość: Hebe Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.wlb.vectranet.pl 28.09.07, 16:32
                            Ja zrobiłam. Postaram się nie zapomnieć i wrzucić jutro na yahoo.
                            Pozdrawiam.
                          • Gość: Hebe Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.07, 22:19
                            Wrzucone na groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze/
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: fezuj Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.scansafe.net 01.10.07, 14:55
                              Dzieki za fotki. Sa pogladowe i bardzo udane. Mam nadzieje, ze
                              panowie stana na wysokosci zadania i skoncza IV pietro jeszcze w tym
                              roku (a moze i wiezbe dachowa poloza ?)

PZDR
                              • Gość: zbylo Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.10.07, 10:38
                                Jesli nic strasznego sie nie wydarzy, to na pewno zdaza. Bylem wczoraj jeszcze raz obejrzec budowe, aby sprawdzic po krotkim okresie jak wiele sie zmieni. Ponad 1/3 IV pietra jest juz gotowa. Od strony polnocnej stoi juz szalunek i czeka na wylanie stropu.
                                • Gość: zbylo Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.07, 12:09
                                  Wczoraj (w niedziele) bylem jeszcze raz.
                                  W chwili obecnej w B1 prawie calosc jest obita styropianem, spora czesc jest juz potynkowana, dach prawie skonczony, zamocowana jest tez czesc balustrad na balkonach.
                                  Natomiast w B2 gotowe jest juz IV pietro. Na V (poddasze) sa juz wylane 2 szyby windowe oraz jeden "wykusz" od strony północnej. Prognozy pogody przewiduja nawet 2 tygodnie ladnej pogody, wiec prace na budowie powinny isc pelna para.
                                  • Gość: r Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: 195.205.254.* 11.10.07, 09:09
                                    potwierdzam. wczoraj tam byłem i naprawde widac postepy. Ciekawe
                                    kiedy bedzie mozna zaczac odwiedzac swoje mieszkania w celu
                                    ogledzin. Umowa w koncu to przewiduje:)
                                    • Gość: fezuj Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.scansafe.net 11.10.07, 11:00
                                      Mamy prawo do 3 ogledzin na budowie. A kiedy, tego umowa nie
                                      okresla. Byc moze nawet juz teraz..
                                      • Gość: bxd Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.lanet.net.pl 11.10.07, 20:44
                                        Proponuje mały konkurs. Kto pierwszy zrobi fotki swojego mieszkania wygrywa
                                        nagrodę.
                                        Mam również małą prośbę , jakby ktoś mógł zrobić zdjęcia B1 oraz B4 bedę
                                        wdzięczny.Chciałbym zobaczyć jak wyglądają postępy a niestety nie będę we
                                        Wrocławiu przez jakiś czas.

• Gość: r Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.wro.vectranet.pl 14.10.07, 11:24
                                          a jaką nagrodę proponujesz i kto będzie jej fundatorem?:)
                                          • Gość: bxd Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.lanet.net.pl 14.10.07, 16:32
                                            Szacunek i uznanie sąsiadów ..... czy to mało? No przynajmniej jednego.
                                            Wiem wiem trochę kasy by sie przydało lub jakieś wyposażenie nowego mieszkania
                                            ale niestety...... ze sponsorami krucho.
                                            Czyli nici ze zdjęć.
                          • Gość: mrpower Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: 192.194.85.* 16.10.07, 18:57
                            ma ktos moze nowe fotki?
                            jedna sciana budynku b1 jest pomalowana od strony wzgorza i jestem
                            ciekawy jak to sie prezentuje w porownaniu z wizualkami...
                            • Gość: fezuj Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.scansafe.net 17.10.07, 09:33
                              Ja tez jestem bardzo ciekawy, szczegolnie tego, czy kladzione na
                              zimno tynki i farba zbyt szybko nie zaczna odpadac calymi platami..
                              Moim zdaniem z malowaniem spokojnie mogli poczekac do wiosny.

PZDR
                            • Gość: kazio Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.180.219.81.magma-net.pl 17.10.07, 19:24
                              bardzo podobnie z tym ze zolty gorny i zielony gorny sa bardziej intensywne,
                              poki co wyglada ok.
                              • Gość: grzesiek Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.panoulu.net 17.10.07, 19:47
                                szkoda ze nie ma nowych fotek nigdzie w internecie...
                                kolory na wizualkach sa bardziej wyblakle i takie chyba wygladaja lepiej, mam
                                nadz ze rzeczywiste kolory nie sa zbyt intensywne jak np pomarancz w budynku
                                Legnicka Park Popowice
                                • Gość: wojtuś Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.lanet.net.pl 17.10.07, 20:25
                                  LegnickaPark przecież wygląda super, jak płonący budynek, co dzień w pracy
                                  obserwuję jak chłopaki tam pracuję. Tynkują i malują aż miło. Mialem przyjemnośc
                                  obserwować tę budowe od samego poczatku. Nieźle im szło. Wrobud buduje troszkę
                                  wolniej ale też neźle. Nie przjmował bym sie tym że pracują jak jest lekki
                                  mrozik. Mamy XXI wiek , technologia i materiały jakoś sobie z tym radzą.
                                  Pozdrawaim optymistów, pesymistów również.
                                  • Gość: kinek Re: Postęp prac na B2 - fotki ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.07, 21:38
                                    Taaa, jakos to beeedzie.
                                    Czy we Fiacie, czy w Warszawie - maaaaluj Panie Lucku, maaaluj !
                        • sayhello Termin oddania mieszkań? 23.10.07, 14:33
                          Mam pytanie czy ktoś się dowiadywał w Wrobudzie o termin oddawania mieszkań.
                          Budynek B1 na pewno będzie gotowy wcześniej niż X 2008r. w związku z tym
                          zastanawiam się czy nie brana jest pod uwagę możliwość wcześniejszego terminu
                          zakończenia inwestycji. Chociaż wydaje mi się, że będziemy czekać na budynek B2.
                          Jeśli ktoś posiada jakąś wiedze bardzo proszę o informacje, jeśli nie sam
                          postaram się dowiedzieć czegoś na ten temat.
                          • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 23.10.07, 14:55
                            Budynek B1 wprawdzie jest wykonczony od zewnatrz, ale sporo do
                            zrobienia pozostaje wewnatrz budynku - trzeba pozakladac wszelkie
                            instalacje, polozyc tynki i sufity, wylac posadzki, pozakladac
                            drzwi, etc.
                            No i jak dokladnie nalezy rozumiec termin "oddanie budynku" -
                            wpuszczenie nabywcow by zaczeli wykanczac mieszkania, czy jako
                            termin podpisania aktow notarialnych ?

Moze zadzwon do Wrobudu i zapytaj milych Pan.

PZDR
                            • Gość: KiP Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.telsat.wroc.pl 23.10.07, 20:14
                              ja dzowniłam z tym samym pytaniem kilka dni temu i pani powiedziała,
                              że z uwagi na to, iż dopiero teraz będą wchodzić podwykonawcy to
                              jak na razie nie przyspieszają terminu oddania mieszkania. Myślę, że
                              nie nastąpi to przed paździenikiem;
                              • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 25.10.07, 12:19
                                Mysle, ze deweloper nie bedzie ryzykowal obietnic zbyt wybiegajacych
                                w przyszlosc. Dopiero gdy podwykonawcy zrobia swoja robote i teren
                                wokolo tez bedzie doprowadzony do stanu uzywalnosci, deweloper moze
                                przesunac termin oddania. Mysle, ze do pazdziernika maja mnostwo
                                czasu, przynajmniej na oddanie B1.

PZDR
                                • Gość: m Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.chello.pl 04.11.07, 15:05
                                  Witam Sąsiadów. Czy Wy też dostaliście z Wrobudu aneks do umowy?
                                  Chcą zmienić m.in. wysokość kary za nie oddanie budynku w terminie.
                                  Czyżby coś kombinowali chociaż jest jeszcze rok do oddania mieszkań?
                                  • fido1979 Re: Termin oddania mieszkań? 04.11.07, 15:34
                                    Ale chcą ją zmniejszyć czy zwiększyć? Domyślam się, ale wolę
                                    zapytać ;) A jak to sformułowali?
                                  • Gość: Hebe Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.07, 15:41
                                    Przyszedl jakis polecony, ale jeszcze nie odebralismy. A co pisza?
                                  • Gość: o co chodzi? Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.07, 16:24
                                    ludzie napiszcie coś, bo mnie zjada stres! Nie wiem o co chodzi!
                                    • Gość: r Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.wro.vectranet.pl 04.11.07, 22:40
                                      to chyba jakas sciema. nie chce mi sie wierzyc tak dlugo az sam nie
                                      zobacze aneksu bo po co on niby jesli jak narazie zaawansowanie prac
                                      na budowie wskazuje ze raczej nie powinny miec problemow z terminem.
                                      chyba ze w aneksie sa zapisy dotyczace innych spraw...
                                  • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 10:02
                                    Dzwonilem do Wrobudu. Z aneksami to prawda - mieli kontrole z UOKiK
                                    i nakazano im zmodyfikowac umowy, tak by nie zawieraly
                                    niedozwolonych klauzul. Chodzi o kare umowna, ale rowniez o
                                    mozliwosc odstapienia od umowy w przypadku podniesienia VAT.
                                    Po prostu wszystko musi byc zgodne z litera prawa.

PZDR
                                    • fido1979 Re: Termin oddania mieszkań? 05.11.07, 10:23
                                      I to Fezuj jest przykład o którym mówiłem! Zresztą nie tylko Wrobud
                                      będzie musiał to zrobić. POZDRAWIAM
                                      • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 11:33
                                        Tak, miales racje.
                                        Tryby sprawiedliwosci miela powoli i po 2 latach roznych afer i
                                        skandali w koncu ktos sie wzial za uporzadkowanie sytuacji na rynku
                                        nieruchomosci ;-).
                                        Rzeczone zmiany beda dotyczyc oczywiscie wszystkich deweloperow.

PZDR

• Gość: grzesiek Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.nokia.com 05.11.07, 10:51
                                      tylko ponoc zmienili zapis o odstapieniu od umowy
                                      wczesniej byla kara 5% teraz jest 1,5%
                                      czyli jak wypowiedza umowe to zaplaca tylko 1,5% kary;)
                                      • sayhello Re: Termin oddania mieszkań? 05.11.07, 11:04
                                        Dzwoniłem do UOKiK Departament we Wrocławiu. Rozmawiałem z człowiekiem który
                                        prowadził te kontrole i mówił, że zmiany są na korzyść klienta. Powiedział, że
                                        formalnie sprawa nie jest jeszcze zakończona i że wysłanych do nas aneksów
                                        jeszcze nie widział, ale z tego co mi powiedział to nie widzi przeciwwskazań aby
                                        je podpisać. Jeśli Wrobud wprowadził by zmiany do umowy które nie wynikały by z
                                        wytycznych UOKiK i jednocześnie powoływał by się na nich naraził by się na
                                        surowe kary wymierzone przez Sąd Gospodarczy.
                                        Jeśli coś jest nie jasne to telefonujcie do UOKiK.
                                        • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 11:25
                                          Mam ambiwalentne odczucia co do "korzysci" plynacych z aneksu.
                                          Jesli bym kupil mieszkanie po 7000 i wyczuwal zalamanie rynku, to
                                          chetnie bym sie zgodzil na nizsza kare umowna i wycofal pieniadze.
                                          Ale jesli kupilem za 5000 i do czasu oddania mieszkania splacam
                                          przez 2 lata kredyt, to de facto poniose koszty w wysokosci ok. 10%
                                          (prowizja banku za udzielenie kredytu + 2 lata oprocentowania).
                                          I zmiana kary umownej z 5% na 1,5% jest dla mnie niedzwiedzia
                                          przysluga ze strony UOKiK..
                                          Mam nadzieje, ze obnizka kary umownej nie zacheci deweloperow do
                                          bardziej smialego rozwiazywania umow z klientami.

PZDR
                                      • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 11:18
                                        No tak. UOKiK stwierdzil, ze 5% to za wysoka kara za odstapienie od
                                        umowy. Ja sie z tego zapisu nie ciesze, wolalbym nawet kare na
                                        poziomie 10%, gdyz na mieszkaniu mi zalezy i nie mam zamiaru
                                        rozwiazywac umowy. Moim zdaniem niski poziom kary poprawi plynnosc
                                        rynku - latwiej bedzie odstapic od umowy - i to zarowno klientowi,
                                        jak i deweloperowi... Coz - kazdy kij ma dwa konce..

PZDR
                                        • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 11:33
                                          Mnie wysokosc mojej kary nie interesuje, bo nie chce odstapic od
                                          umowy. Mnie bardziej interesuje, czy deweloper moze odstapic od umowy
                                          bez powodu. Bo wtedy z mniejsza kara bedzie mial ulatwione zadanie.
                                          • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 11:38
                                            Z umowy wynika, ze obie strony moga od niej odstapic.
                                            I jesli deweloper umowe podpisze na nowo, to sprzeda mieszkanie po
                                            cenie wyzszej o 1000-2000 PLN na metrze. W koncu to nie dziura w
                                            ziemi, tylko stojacy budynek.
                                            Tyle, ze ja bym wtedy skierowal swoje kroki do sadu i domagal sie
                                            odszkodowania wyzszego niz kara umowna. W koncu to ja ponosilem
                                            ryzyko inwestycji i moje straty bylyby kilkakrotnie wyzsze.

PZDR
                                            • fido1979 Re: Termin oddania mieszkań? 05.11.07, 12:08
                                              Jeśli macie umowę w formie aktu, to możecie dążyć do zawarcia umowy
                                              przyrzeczonej. A co do kary. Czy Wrobud by ryzykował? Oni mają
                                              wielki problem z upłynnieniem mieszkań w inwestycji obok. Jak
                                              kupowaliście za prawie 5 do 6 tys., to teraz sprzedaje już koło 6
                                              tys. i mało kto chce, więc gra nie warta świeczki.
                                              • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 12:23
                                                Problem w tym, ze umowy nie zawierali w formie aktu. Przynajmniej ze
                                                mna nie chcieli :-).
                                                Raczej jestem spokojny, bo oni wygladaja mi na solidna firme. A taki
                                                krzywy ruch nie spodobalby sie bankom, ktore kredytow udzielily.
                                                Mysle, ze gotowe mieszkanie po 6000 spokojnie by sprzedali. A to, ze
                                                dziure w ziemi po takiej cenie nikt nie kupuje, to mnie nie dziwi.
                                                W koncu dopiero za 2 lata oddadza mieszkanie, co spowoduje realny
                                                wzrost ceny o 10% (koszty obslugi kredytu przez 2 lata).

PZDR
                                                • fido1979 Re: Termin oddania mieszkań? 05.11.07, 12:39
                                                  Gość portalu: fezuj napisał(a):

> Problem w tym, ze umowy nie zawierali w formie aktu. Przynajmniej
                                                  ze
                                                  > mna nie chcieli :-).

A to jestem zdziwiony, bo z moim kumplem, który tam kupił za 6 tys.
                                                  zawarli! Może to kwestia ceny ;)

> Raczej jestem spokojny, bo oni wygladaja mi na solidna firme. A
                                                  taki
                                                  > krzywy ruch nie spodobalby sie bankom, ktore kredytow udzielily.

Też tak sądzę, to za duże ryzyko teraz. Za dużo innych ofert. W
                                                  ogóle w kontekście tego wszystkiego co się dzieje, to ciekaw jestem
                                                  jak na swojej operacji wyjdzie Safehome.

> Mysle, ze gotowe mieszkanie po 6000 spokojnie by sprzedali. A to,
                                                  ze
                                                  > dziure w ziemi po takiej cenie nikt nie kupuje, to mnie nie dziwi.
                                                  > W koncu dopiero za 2 lata oddadza mieszkanie, co spowoduje realny
                                                  > wzrost ceny o 10% (koszty obslugi kredytu przez 2 lata).

Bardzo prawdopodobne, że właśnie tak zacznie wyglądać rynek.

• Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 14:03
                                              Ja wiem, ze tak jest w tej umowie. Mnie ciekawi, czy tak moze byc. Bo
                                              czytalam umowy innych deweloperow i tam odstepowanie od umowy przez
                                              dewelopera bylo zawsze (czytalam tylko kilka) z winy kupujacego np.
                                              ociaga sie ze splata raty itp.
                                              • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 14:56
                                                W sumie to deweloper musi miec jakis pretekst do rozwiazania umowy.
                                                W koncu tu chodzi o kilkaset tysiecy zlotych i nie mozna umowy
                                                rozwiazac ot tak sobie.

PZDR
                                                • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 15:07
                                                  Zdrowy rozsadek zdrowym rozsadkiem, ale wlasnie umowa w takiej postaci
                                                  daje taka mozliwosc deweloperowi. Tylko nie wiem, czy taki punkt jest
                                                  dozwolony z punktu widzenia urzedu ochrony konsumenta. Rok temu byl
                                                  dozwolony, ale moze sie cos zmienilo. Spalabym spokojniej. :))
                                                  • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 15:14
                                                    Wiesz, pare miesiecy temu byla goraca dyskusja na temat
                                                    niedozwolonych praktyk. I wtedy poszperalem na stronie UOKiK i
                                                    znalazlem odnosnik do sprawy, w ktorej klient pozwal dewelopera za
                                                    nieuzasadnione zerwanie umowy. Mysle, ze duze sa szanse na wygranie
                                                    w sadzie takiej sprawy. Deweloper buduje przeciez mieszkanie za
                                                    nasze pieniadze. Jesli chce sobie je sprzedac w dowolnym momencie i
                                                    komu chce, to niech sam bierze kredyt w banku.
                                                    Na razie sie nie martwie, bo Wrobud sprawia wrazenie solidnej firmy.

PZDR
                                                  • sayhello Re: Termin oddania mieszkań? 05.11.07, 15:24
                                                    Podsumowując ja aneks podpisuje i wysyłam. Dzwoniłem również do swojego baku
                                                    (Sandander) z pytaniem czy potrzebny im jest ten aneks do umowy kredytowej
                                                    powiedzieli, ze nie. Radził bym osobą które mają kredyt sprawdzić jak to jest w
                                                    innych bankach.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 15:29
                                                    Dostales kredyt w Santanderze ? Kiedy i na jakich warunkach ?
                                                    Mi nie chcieli dac, tlumaczac sie wczesnym etapem inwestycji (dziura
                                                    w ziemi).

PZDR
                                                  • sayhello Re: Termin oddania mieszkań? 05.11.07, 15:45
                                                    Tak, ale załatwiałem przez Open Finance (nie polecam tej firmy). Kredyt mi dali
                                                    pod koniec roku 2006 beż żadnych problemów w CHF. Brałem u nich ponieważ jako
                                                    jedyny bank w tym czasie dawał kredyt na oświadczenie o zarobkach (bez żadnych
                                                    papierów). Pisałem oświadczenie ile zarabiam, dzwonili do firmy sprawdzali czy
                                                    pracuje i to wszytko. Dla mnie ważny był czas bo korzystałem z upustu
                                                    oferowanego przez Wrobud.
                                                  • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 16:15
                                                    Tez mysle, ze to solidna firma. Weszlam w te inwestycje z pelna
                                                    swiadomoscia tego, co podpisuje. Zaczelam te dyskusje tylko dlatego,
                                                    ze jak juz sie urzad zabral za poprawianie umow, to mogliby wszystko
                                                    poprawic. :))
                                                  • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 16:27
                                                    Panowie z urzedu wzieli sie za robote "troche" poniewczasie. Ja w
                                                    kazdym razie z tej zmiany dot. kary umownej wcale zadowolony nie
                                                    jestem. Podobno cos z VAT-em jeszcze zmienili.

PZDR
                                                  • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 16:44
                                                    Nie widzialam jeszcze tego aneksu, ale na pewno musi byc cos o Wacie.
                                                    Ja mysle, ze oni w ogole pedza z ta budowa z powodu Watu. Nie pamietam
                                                    dokladnie, ale chyba jeszcze tylko w tym roku mozna sie starac o zwrot
                                                    roznicy Watu. Potem juz bedzie obowiazywal ten wyzszy. Wiec wszystkie
                                                    tegoroczne wydatki beda mieli po staremu. Mam nadzieje, ze nam w
                                                    przyszlym roku nie dolicza za to po nowemu. :))
                                                  • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 16:47
                                                    Ale jesli chodzi o Wat, to to nie powinno byc wytyczna urzedu i nie
                                                    powinno sie znalezc w tym aneksie z tego powodu. To nas naraza na
                                                    strate duzej kasy przy ostatecznym rozliczeniu.
                                                  • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 17:05
                                                    Sorki, sprawdzilam ten Vat. Przezydent podpisal ustawe, wiec nam chyba
                                                    z Watem nic nie grozi. To raczj chodzi o nastepne etapy budowy, bo
                                                    beda sie konczyc w pozniejszych latach.
                                                  • Gość: KiP Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.telsat.wroc.pl 05.11.07, 17:41
                                                    I. Wysokość stawki podatku VAT jest absolutnie obojętna
                                                    przedsiębiorcy, bo dla podatników VAt ten podatek jest neutralny.
                                                    Znaczenie ma to tylko dla konsumenta (kupujący), ale nasza sytuacja
                                                    jest już uregulowana i w 2008 nadal korzytamy z obniżonej stawki 7%.
                                                  • Gość: tunia Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.b-ras1.dbn.dublin.eircom.net 05.11.07, 18:22
                                                    Uwierze, ze nasza sytuacja jest uregulowana, jezeli odbiore mieszkanie
                                                    w terminie, a nie w 2009.

Ja sie troche denerwuje i za duzo o tym pisze, bo za dlugo zyje na tym
                                                    swiecie, zeby uwierzyc, ze mi ktos cos chce dac za frajer. Dlatego
                                                    rozwazam rozne sytuacje, bo chce znalezc powod.
                                                  • fido1979 Re: Termin oddania mieszkań? 05.11.07, 18:26
                                                    Nie rozumiem Waszego zdziwienia i obaw. Jeśli chodzi o VAT, to ma to
                                                    Was uchronić przed możliwością zmiany ceny na Waszą niekorzyść w
                                                    przypadku zmiany stawki podatku. Gdyby nie ustawa, to moglibyście
                                                    być obciążeni różnicą między 22 a 7 %, a developer nie ponosił
                                                    dotychczas z tego tytułu nawet minimum ryzyka. A co do kar umownych,
                                                    to też raczej jest to na korzyść dla kogoś, kto z przyczyn, np.
                                                    obiektywnych chce odstąpić od umowy, a developer by naliczył wysokie
                                                    kary. W drugą stronę działa to w mniejszym stopniu, gdyż takiemu
                                                    Wrobudowi negatywny PR w kontekście kolejnych inwestycji na Gaju
                                                    wyszedłby bokiem, a poza tym, tak jak pisałem wcześniej, część z Was
                                                    zapłaciła tyle, że cena niewiele odbiega od ceny za którą Wrobud
                                                    sprzedaje obecnie, a rynek coraz trudniejszy. A do tego zawsze,
                                                    gdyby coś, możecie się sądzić o zadośćuczynienie i nie piszcie, że
                                                    developer zawsze wygra i że to jest prawie Bóg, bo to im się kończy,
                                                    a niektórzy już wiedzą, że nawet się po prostu skończyło.
                                                  • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 05.11.07, 18:40
                                                    Mysle, ze nikt do tej pory nie podal dewelopera do sadu, bo sie po
                                                    prostu ludziom nie chce. Latwiej jest krzyczec i pomstowac, niz
                                                    zwyczajnie pojsc poszukac sprawiedliwosci. A jeden wygrany proces
                                                    sprawilby, ze deweloperom odechcialoby sie takich sztuczek.
                                                    Co do 22% - skoro deweloper kaze sobie placic za mieszkanie z gory,
                                                    to niech ryzykuje zmiane wszelkich stawek - tu UOKiK ma racje.
                                                    Zreszta wg starej umowy wrobud naliczylby wyzszy VAT tylko od
                                                    niewplaconej kwoty. A mysle ze wiekszosc i tak skorzystala z upustu
                                                    przy wplacie 85% ceny z gory, wiec 15% wiecej zaplaciliby od tych
                                                    niezaplaconych 15%.

PZDR
                                                  • Gość: r Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.wro.vectranet.pl 05.11.07, 19:39
                                                    czy ktos rzeczywiiscie otrzymal aneks czy to narazie tylko plotka.
                                                    jezeli ktokolwiek naprawde dostal to prosze o wskazanie konkretnych
                                                    jego zapisow. z gory dzieki i pozdrawiam sasiadow
                                                  • Gość: fezuj Re: Termin oddania mieszkań? IP: *.scansafe.net 06.11.07, 18:13
                                                    To nie plotka, kazdy go dostanie, kto podpisal umowe. Ty tez.
                                                • Gość: paul Prośba IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.11.07, 20:20
                                                  Mam wielką prośbę. Czy moglibyscie mi opisac jak developer stosuje
                                                  aneksy? Czy wzywa indywidualnie do podpisu czy wysyła aneks z prośbą
                                                  o podpis i odesłanie? A co jak nie podpisze się aneksu? Czy
                                                  developer opisał ta sytuacje?
      • Gość: m Re: Wrobud -Zielone Wzgorze - Wambierzycka IP: *.chello.pl 01.06.07, 18:46
        Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka:)
    • Gość: kazio zdjecia z budowy IP: *.180.219.81.magma-net.pl 15.04.07, 10:32
      pojawily sie 2 nowe zdjecia tutaj
      investmap.pl/index.php?a=invest&id=121
      • Gość: Hebe Re: zdjecia z budowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 16:26
        Witam,
        wrzuciłam na groups.yahoo.com/group/zielone_wzgorze/ nowe zdjęcia z
        Wambierzyckiej.
        Pozdrawiam
        • Gość: KiP Re: zdjecia z budowy IP: *.telsat.wroc.pl 14.05.07, 21:53
          ja mieszkam obecnie 1000 metrów dalej i niemalże codziennie widzę co tam na
          Wambierzyckiej; spokojnie wszyscy pięknie pracują, będzie dobrze :-) A już
          wkrótce mają oferować kolejne budynki.
        • Gość: poro1 Re: zdjecia z budowy IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.05.07, 21:31
          Aniu za "Chiny" nie mogę otworzyc /znależc/ tych zdjęc. Jka możesz wrzu mi na
          pocztę perkosz@op.pl Z góry dziękuję. Mieszkam w Głogowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka