Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:40 jak sądzicie czy warto kupić mieszkanie w tej części maista,czy ta okolica nadal nazywana jest trójkątem bermudzkim ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek BiUWIDEOURL Podgląd Opublikuj
Gość: juristkonsult Re: ul.Traugutta IP: *.magma / *.magma-net.pl 18.10.04, 00:07 Mam mieszkanie w tym rejonie, które wynjmuję od 2 lat i jak na razie nie miałem żadnych skarg; nikt nie domagał się z powodu okolicy np. obniżki czynszu. Ludzie pytający (niektórzy) o wynajem jak słyszą, że mieszkanie jest w trójkącie, to natychmiast dziękują, ale są i tacy którym to nie przeszkadza oraz i tacy którzy chcą tam mieszkać bo jest stamtąd bardzo blisko do centrum! Myślę, że kupno tam mieszkania to świetna inwestycja na przyszłość. Ceny muszą tam wzrosnąć!- toż to rzut beretem od centrum. Stanie się tak już na pewno gdy wprowadzą kataster. Odpowiedz Link Zgłoś
kamak30 Re: ul.Traugutta 20.10.04, 12:59 Mieszkałam kiedyś w tym rejonie 5 lat ( a było to z 15 lat temu), byłam wtedy dorastajaca dziewczyną i nigdy mnie, ani mojej rodzinie nic sie nie stało. Teraz po 15 latach, gdy "to" towarzystwo przemieszało sie na różne strony miasta nie jest to juz "Trójkąt Bermudzki" i jeżeli masz okazję i chęci to kupuj to mieszkanie. Osobiście mieszkanie w tej dzielnicy wspominam czasami do dziś - oczywiście pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ul.Traugutta IP: 195.116.30.* 28.10.04, 11:01 Mieszkam na Traugutta od roku. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to nic przykrego mi się nie przytrafiło, jednak jest dużo meneli i takich tam. Jest dużo zalet i wad jednocześnie tej okolicy. Wielką zaletą jest to, że do rynku można iść na nogach, drugą istotną zaletą jest to że że ceny w sklepach są dużo niższe, kolejna zaleta to to że blisko jest nad Odrę (jest gdzie spacerować). Generalnie nie lubie tego miejsca jak dla mnie jest bardzo przygnębiające. To nie jest przyjemna okolica. Obecnie też kupuje mieszkanie i powiem szczerze nigdy bym sobie nie kupiła mieszkania na Traugutta. To jest bardzo ruchliwa ulica więc nie jest cicho. Nie chciałabym, żeby moje dziecko tu dorastało. Generalnie rzecz biorąc to już nie jest niebezpieczny trójkąt, ale jakoś tu niemiło i mieszkałam w ładniejszych dzielnicach Wrocławia. Nie wiem jaka jest cena tych mieszkań o które pytasz? może to jest istotną sprawą. Oczywiście decyzja należy do ciebie :-). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliusz Re: ul.Traugutta IP: 81.219.224.* 29.10.04, 15:42 Na Traugutta przeważa stara zabudowa - od wielu lat nieremontowane kamienice - stąd generalna szarość tej ulicy. Bardzo mało przestrzeni - wypuszczenie dziecka kończy się na szarym ciemnym podwórku. Trasa wlotowa od strony Oławy (niestety wszystkie te samochody muszą dojechać co najmniej na Grunwaldzki) sprawia że non stop na ulicy stoją i kopcą samochody. W nocy ruch ciężkich pojazdów - trzęsą się ściany. Dodatkowo obecność pogotowia podnosi ogólny poziom hałasu. Z bezpieczeństwem jest jak wszędzie - zawsze są nocne sklepy i miejsca gdzie można po głowie dostać. Bliskość centrum to w zasadzie jedyna zaleta - o ile to zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
gulek5 Re: ul.Traugutta 10.11.04, 18:43 Witajcie! A ja poszukuję kogos kto mieszkał na Traugutta. Pisałam już na szkolnym forum, napisze i tu: Szukam Kazika Mierzwy urodzonego w 1975 r., mieszkającego na Traugutta 121/6. Chcemy zorganizaować zjazd po latach dlatego-szukam go bo był nierozłączna częścia paczki w latach szkolnych. Bede wdzięczna za każdą informację. Odpowiedz Link Zgłoś