Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wniesienie mebla przez okno (Wa-wa)

IP: 62.233.139.* 14.07.03, 10:46
    Witam,
    mam problem z narożnikiem, DRZWI WEJŚCIOWE DO BLOKU jedenastopiętrowego mają
    ok. 70 cm !!!
    (nie wiem po jaką cholerę zrobili tak duże, wystarczyłoby np. 40 cm, ale może
    jeszcze kiedyś zmniejszą) i nie moge przez nie przecisnąć narożnika.
    Jedyny ratunek to okno (duże okno balkonowe), które jest na klatce na I
    piętrze.
    Szukam ekipy w wawie, ktora podjęłaby się takiej operacji (narożnik spod
    bloku na klatkę na I piętro przez okno).
    Pozdr.
    m.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wicio Re: wniesienie mebla przez okno (Wa-wa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.03, 14:17
        Wal do spółdzielni. Takie drzwi nie są zgodne z przepisami budowlanymi. Nie jestem pewien ile powinny mieć cm, ale zaręczam że więcej (mogę się dowiedzieć, jeśli chcesz). U mnie w spółdzielni wymieniali drzwi na nowe aluminiowe i założyli za wąskie. Po kilku dniach od mojej interwencji wymienili je na prawidłowe (ciekawe swoją drogą czy za wymianę zapłaciła spółdzielnia czyli ja, czy też durna firma montująca drzwi).
        • Gość: m. Re: wniesienie mebla przez okno (Wa-wa) IP: 62.233.139.* 15.07.03, 08:57
          wiesz, narożnik już kupiłem a poszerzenie drzwi to nie jest temat na jeden
          dzień (chyba), musi być uchwała zarządu spółdzielni oraz przetarg na wykonawcę
          itd. ale dzieki za radę
          może ktoś ma namiary na odpowiednią ekipę?
      • Gość: zły Re: wniesienie mebla przez okno (Wa-wa) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 11:33
        Ja miałem ten sam problem w ubiegłym roku.Poprosiłem producenta narożnika
        (dobrze że był z mojego miasta)przysłał dwóch ludzi rozmontowali mebel wnieśli
        i później zmontowali.Nie obeszło się bez zdjęcia tapicerki.Na marginesie to
        dodam że gdybym nie wstawił dodatkowych drzwi zewnętrznych od których futryna
        zmniejszyła szerokość otworu wejściowego to by było wszystko w
        porządku.Producent tak konstruuje meble aby mogły przejść przez typowe otwory
        drzwiowe.
        • Gość: m. Re: wniesienie mebla przez okno (Wa-wa) IP: 62.233.139.* 15.07.03, 12:37
          no właśnie to zdjęcie tapicerki burzy mi krew, ale za wsadzenie mebla przez
          okno firma krzyknęła mi 300 pln

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka