Dodaj do ulubionych

Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:05
.Niedawno wprowadziliśmy się do swojego domku i kupiliśmy bojler do
ogrzewania wody ale po pierwszym rachunku za prąd doznaliśmy szoku i teraz
myślimy aby wode grzać gazowym piecykiem .Ale nie ma u nas gazu i ten piecyk
musiałby być podłączony do butli takiej 11 kg.
Czy ktoś tak może podgrzewa wode?
Jeśli tak to jakie to są koszta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xemen Re: Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy? IP: *.aster.pl 18.01.06, 20:25
      zobacz www.e-instalacje.pl i www.forumbudowlane.pl
    • Gość: ewi Re: Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 21:29
      Nikt mi nie pomoże.?
      • Gość: fragi Re: Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy? IP: *.zebyd.com.pl 18.01.06, 22:34
        Zakup gazowego podgrzewacza, butli, przeróbka instalacji i nie najniższa cena
        gazu z butli - to raczej zachęta do pozostania przy bojlerze. Taka inwestycja
        niepredko, o ile wogóle się zwróci. Gdyby chodziło o gaz z sieci to może tak.
    • Gość: gocha Re: Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:41
      mnie się wydaje że to aż takie wysokie koszta nie są ,bo przecież butla
      kosztuje tylko 44 zł
      • basiabudzik Re: Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy? 23.01.06, 21:49
        ja mam uprzedzenie do bojlera gazowego gdyż niedrożny komin spowodował , że
        dziewczyna zatruła się tlenkiem węgla i utoneła we wannie.
        • Gość: fragi Re: Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy? IP: 80.54.248.* 24.01.06, 10:55
          Nie rozważamy niesprawnych instalacji. No i na ile ta butla starczy ? A rachunek
          za prąd to jaki był i czy to bojler go tak "nabił" ? Ja twierdzę, że nie.
    • Gość: WWR Re: Zamienić bojler na podgrzewacz gazowy? IP: *.lnet.pl / *.lnet.pl 24.01.06, 11:04
      Czytalem o takich kombinacjach - wiele problemow, drogo, niepewnie.
      Bojler potrzebuje bardzo duzą ilosc gazu a butla nie nadąza z dostarczeniem.
      Wyjscie - połączyć dwie butle.
      Wystarcza (opieram sie na przeczytanych postach ) na ok 14 dni.
      Koszt porównywalny z prądem.
      Sam zainstalowałem duży (jak na moje potrzeby) bojler elektryczny + taryfa nocna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka