Gość: XYZ IP: 213.5.45.* 06.03.10, 11:02 poszukuję dobrego i niedrogiego rzeczoznawcy od podłóg z Wrocławia.macie jakieś namiary?dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek BiUWIDEOURL Podgląd Opublikuj
Gość: ses Re: Rzeczoznawca podłogi-poszukiwany IP: *.umed.lodz.pl 06.03.10, 14:50 A co chcesc ustalić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Rzeczoznawca podłogi-poszukiwany IP: 213.5.45.* 07.03.10, 15:21 po 3 miesiacach uzytkowania podloga drewniana (palisander)wyglada koszmarnie:wychodza rysy na kleju,drewno sie rozsycha.zastanawiam sie, czy lakier zostal dobrze polozony,bo niemozliwoscia jest,aby tak szybko pekal i "wychodzil".poza tym,mam wrazenie,ze podloga sie sciera,gdyz w niektoych miejscach jest jasniejsza niz w tych niezbyt uzytkowanych miejscach...prawdopodobnie bede reklamowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masca Re: Rzeczoznawca podłogi-poszukiwany IP: *.lanet.net.pl 09.03.10, 10:29 Również mam problem z podłogą. Położone panele są tak tandetne, że płakać się chce. Czasem wystarczy, że upadną klucze, to natychmiast odpryskuje zewnętrzna powłoka. Takich ubytków mam już całkiem sporo w mieszkaniu. Pomijam fakt, że przy ich układaniu "zatrzaski" właściwie odpadały same. Kosztowały ok. 45zł/m2 - ani super dużo, ale też nie super tanio. A najśmieszniejsze jest to, że w drugim mieszkaniu mam panele za ok. 20zł/m2 tej samej firmy i są po prostu rewelacyjne. W jaki sposób reklamuje się wady paneli? Czy trzeba to dziadostwo ściągać z całej powierzchni? Czy przysyłają kogoś z firmy, kto oceni jak wyglądają wady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Rzeczoznawca podłogi-poszukiwany IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.10, 15:51 wiesz,najpierw napiszę pismo do firmy,która mi kładła te deski-niech kogoś przyślą do oceny,ale sądzę,że nie będzie łatwo i bez niezależnej opinii się nie obejdzie...tak jak piszesz,zewnętrzna warstwa jest w koszmarnym stanie,sama struktura drewna nie jest naruszona,ale wygląda to tragicznie...jakim tandetnym i miękkim lakierem musieli to pokryć, skoro powłoka ma rysy np.po plastikowej końcówce od odkurzacza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość podłoga IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.10, 12:17 pewnie kupiles panele w markecie.. moim zdaniem kupowanie czegos co ma posluzyc na kilka lat i placac za to marne grosze , mowi samo za siebie. lepiej jakbys poszedł do firmy i tam dobrali by Ci material z ktorego bys byl zadowolony.ja szukałam po markatech zeby było tanio, ale tak nie jest. kupilam w sklepie na ul.krzyckiej dobrali mi odpowiednie panele ułozyli i mam spokoj a zaplacilam tyle co panele w markecie. Przyszedł taki pan co mi wszystko wyjasnił i jeszcze pomogl uporac sie z innymi budowlańcami. wiec mam teraz piekne mieszkanko ktore wszyscy podziwiaja. i jestem szczesliwa. ;] i jakbym miala drugi raz robic mieszkanie zrobiła bym tak samo. pozdrawiam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Rzeczoznawca podłogi-poszukiwany IP: 192.100.112.* 24.11.10, 11:29 Podłoga za 45zł/m2 mówi sama za siebie. takie numery to się robi w mieszkaniach wynajmowanych, a nie kupuje sie podłogę na kilka lat, żeby reklamować. Zauważ, że koszt wytworzenia metra kwadratowego podłogi z paneli klasy I (czyli bez wad) to ok 50-55zł/m2. Skoro kupujesz za 45 to czego od tego oczekujesz? 10 klasy scieralnosci jak dla merketów? Zobacz pnele po 18 zł w castoramie. Są robione dla sztuki...czyli mają być....jakośc nieważna. Dobry panel na 3-5 lat to cena minimum 70zł/m2, a najlepiej kłaść deski, bo jak Ci nawet coś cięzkiego spadkie na środku pokoju to chociaż to wycyklinujesz, a w panelach masz odprysk powłoki do paździerza i całosć do wymiany. Chcesz zaoszczędzić a tak na prawdę fundujesz sobei fuszerke. Nie reklamuj tego tylko to zerwij, kup sobie porządną podłogę, połóż i bedziesz mieć spokój na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
tiumen Re: Rzeczoznawca podłogi-poszukiwany 27.10.10, 22:17 Katalog rzeczoznawców zaprasza ekspertów z Wrocławia: www.wycenamaszyniurzadzen.pl/dolnoslaskie/wroclaw,pod,327.html Odpowiedz Link Zgłoś