Forum Dom Ekologia
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ekologiczne środki do zmywarek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 20:15
    Czy ktoś używa tabletek lub proszku do zmywarek zawierających
    wyłącznie naturalne, biodegradowalne składniki? Czy możecie polecić
    konkretną, sprawdzoną markę? Wiem,że na rynku jest kilka produktów
    tego typu. Nie chcę kupować "w ciemno", gdyż są one trochę droższe
    od tych, których używam obecnie, a dojdą jeszcze koszty przesyłki.
    Proszę dodatkowo o polecenie nabłyszczacza i soli w wersji eko.
    Obserwuj wątek
      • zosia_sa_mosia Re: Ekologiczne środki do zmywarek 17.11.08, 11:34
        Sama się noszę z zakupem ekologicznych tabletek do zmywarki i z tego, co się
        orientuję, to nie mamy dużego wyboru. Miałam okazję wypróbować środki czyszczące
        Sonnet i jestem z nich całkiem zadowolona. Mam zamiar kupić tabletki tej firmy -
        może się nie zawiodę.
        A może ktoś ma przetestowane eko tabletki?
        • barbara-rom Re: Ekologiczne środki do zmywarek 17.11.08, 18:27
          Włąśnie szukam miejsc gdzie moge kupić środki czystości
          biodegradowalne prosze o pomoc.A o środkach firmy Sonnet nie
          słyszałam . Mieszkam w szczecinie .Pozdrawiam
          • zosia_sa_mosia Re: Ekologiczne środki do zmywarek 24.11.08, 16:15
            Ja się zaopatruję w internetowych sklepach ekologicznych. Jak wrzucisz do
            wyszukiwarki "Sonnet", to wyskoczy ci sporo sklepów online. Stacjonarnych
            punktów handlowych niestety nie znam.
        • Gość: ela Re: Ekologiczne środki do zmywarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 14:07
          Witam,
          ja uzywam tabletek do zmywarki SONETT i jestem z nich zadowolona - przekonał
          mnie fakt iż nie posiadaja tych wszystkich chemikaliów co inne środki:) POLECAM:)
      • mama.toli Re: Ekologiczne środki do zmywarek 26.02.09, 20:12
        Używałam Sonnet i niestety zrezygnowałam :(
        Szukam dalej innej opcji...
      • Gość: pawel Re: Ekologiczne środki do zmywarek IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.09, 19:42
        Znany producent środków do zmywarek CLARO wprowadził BIODEGRADOWALNE TABLETKI
        DO ZMYWAREK o nazwie claro natura. Oprócz tego ,że są bezpieczne dla szamb i
        oczyszczalni (nie niszczą flory bakteryjnej jak zwykłe tabletki), gdyż nie
        zawierają fosforanów, posiadają natomiast aż 9 funkcji!. Poniżej odnośnik do
        strony dystrybutora.
        doszamba.pl/product_info.php?products_id=206
        • Gość: Gość Re: Ekologiczne środki do zmywarek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.09, 08:31
          Zdecydowanie polecam produkty polskiego producenta Inter Team
          www.interteam.com.pl . Środki posiadają wysoką jakość. Zakupy można
          zrobić bezpośrednio u producenta , pokrywając tylko koszt przesyłki.
          Używam ich.
      • Gość: Mdzia Re: Ekologiczne środki do zmywarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 12:09
        Spróbuj produktów z ACT Natural z Poznania. Mają tabletki do zmywarek, zawieszki
        zapachowe i zestaw do dezynfekcji zmywarek (spisałam z katalogu fachowe
        określenia). Przy opisach nie ma zbyt dużo o ekologii ale wszystkie produkty z
        Act za cel mają mało chemii dużo natury, więc za każdym razem tego nie piszą.
        Miałam tabletki i zawieszki ( oprócz tego mam dużo innych produktów ACT). Mam
        tez kule do zmywarki na osadzanie kamienia. I działa, chociaż byłam sceptyczna
        Nie kupisz tego w sklepie, tylko u przedstawicieli ale ja tego nie lubię, bo mam
        slaby charakter i zawsze mi wepchną coś czego nie chciałam, wiec kupuje przez
        internet. Duży wybór maja w www.kosmetyka-dla-cukrzyka.pl. Pytaj się bo często
        maja promocje
        No i jeszcze jedno, tabletki możesz kupować na sztuki, wiec możesz kupić jedna
        na probe
      • Gość: Przemek Re: Ekologiczne środki do zmywarek IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.13, 11:02
        Tabletki do zmywarki z ACT są najlepsze i nie trzeba do nich używać nabłyszczacza ani innych środków ja używam już długi czas i jestem bardzo zadowolony polecam. Ja kupuje zawsze przez internet na www.ekoflos.pl bardzo fajny sklep
        • Gość: Misia Re: Ekologiczne środki do zmywarek IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.13, 21:43
          Ja od dłuższego czasu używam naturalnych środków czy utrzymywania czystości firm EDL (ETAMINE DU LYS). Wypróbowałam już proszek do zmywania, nabłyszczacz, płyny do naczyń. Teraz kupiłam płyn do prania. Zobaczymy czy będę zadowolona. Ja akurat kupuję w sklepie internetowym: jestem-eko.pl/106_edl-etamine-du-lys?p=2
          Przestetujcie sami i dajcie znać co sądzicie.
      • agatorka Re: Ekologiczne środki do zmywarek 17.06.14, 21:14
        Czyżby nikt nie testował nic oprócz sonnetu?
        Całą listę komentarzy pisanych przez "gości" bez logowania, ale za to z konkretnymi linkami traktuję jako spam marektingowy.
        Więc jeśli testowaliście tylko sonnet, to czy warto go kupować czy nie?
        • agatorka Re: Ekologiczne środki do zmywarek 17.06.14, 21:16
          edit: sonett
          • klaudia.f83 Re: Ekologiczne środki do zmywarek 30.01.15, 14:31
            jestem szczęśliwą posiadaczką płynu pielęgnacyjnego Ha-Ra kupiłam przez internet dlatego, że ktoś komu ufam polecił go. Płyn jest uniwersalny,naturalny (na bazie gliceryny pozyskanej z roślin), mocno skoncentrowany i faktycznie używam go do wielu zadań a ostatnio postanowiłam sprawdzić jak sobie poradzi w zmywarce. Muszę stwierdzić, że zdał na 5 z plusem - naczynia były pięknie umyte, moje kieliszki do wina błyszczące a filtr czysty. Poza tym świadomość, że na moich naczyniach nie pozostaje żadne chemiczne świństwo daje mi poczucie bezpieczeństwa. Polecam nie tylko do zmywarek
            • monikaskwa Re: Ekologiczne środki do zmywarek 29.03.16, 12:10
              Klaudia, czy płyn się bardzo pieni? Ile go wlałaś do zmywarki?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka