Gość: kaja IP: 88.156.63.* 20.09.07, 10:53 wykupiłam mieszkanie w 1992 r.za 26.996400,00 teraz mieszkanie można wykupić za przysłowiową złotówkę kto odda różnicę mam jeszcze dopłacać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek BiUWIDEOURL Podgląd Opublikuj
emeryt21 Re: Co trzeba zmienić w twoim bloku? 20.09.07, 11:06 Gość portalu: kaja napisał(a): > wykupiłam mieszkanie w 1992 r.za 26.996400,00 teraz mieszkanie można > wykupić za przysłowiową złotówkę kto odda różnicę mam jeszcze > dopłacać ? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Co trzeba zmienić w twoim bloku? 20.09.07, 11:21 Przepraszam,nie napisalem swojego postu.Ja tez wykupilem swoje mieszkanie wiele lat temu.Korzystalem wowczas z ulgi odsetkowej,gdyby nie ktore oplacaloby mi sie porzucic swoje mieszkanie i wykupic nowe.Byloby taniej.Nie dostalem zatem zadnej "pomocy" ze strony panstwa.Dzisiaj zwycieskie partie polityczne stosuja rozdawnictwo jako kielbase wyborcza.Tak wiem,to nie na temat,ale jednak.Wprowadzenie takich "obowiazkow europejskich" moze doprowadzic do tego,ze znow nie bedzie sie oplacac modernizowac starego mieszkania.Taniej kupic nowe,odpowiadajace tym "super przepisom". Zastanawiam sie zatem nad "uwlaszczeniem odrebnej wlasnosci" swojego wykupinego mieszkania.Licze na to,ze te nowe obowiazki spadna na spoldzielnie mieszkaniowa a nie na przyszla wspolnote mieszkaniowa.Wspolnota bedzie zmuszona wykonac je a spoldzielnia moze dzialac tak jak dotychczas,lekcewazyc sobie swoje obowiazki i nic nie robic,co oczywiscie jest tansze rowniez dla lokatorow. Ostatnio zauwazylem,ze Poczta Polska nakleja na skrzynkach listowych naklejke,ze stanowia one jej wlasnosc.Nikt nie chce pamietac,ze to my lokatozry zaplacilismy kilkanascie lat temu za te skrzynki i one sa nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taoiseach Re: Co trzeba zmienić w twoim bloku? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.09.07, 18:33 sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś