anezob3 06.12.04, 22:01 Witam! Proszę o podzielenie się informacją jak w waszych wspólnotach poradziliście sobie z dziwnym zwyczajem palenia tytoniu na korytarzach.Dziękuję.Pozdrawiam - niepaląca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek BiUWIDEOURL Podgląd Opublikuj
serafin666 Re: Palacze 06.12.04, 23:31 anezob3 napisała: > Witam! Proszę o podzielenie się informacją jak w waszych wspólnotach > poradziliście sobie z dziwnym zwyczajem palenia tytoniu na > korytarzach.Dziękuję.Pozdrawiam - niepaląca no cóż , ustawodastwa na razie stosownego brakuje ; proponuję podjąć uchwałę regulującą tę sprawę ( z zapisem o zobowiązaniu zarządu do działań w trybie art. 16 u.o.w.l. ) ; może zadziała Odpowiedz Link Zgłoś
awenidapauliszta Re: Palacze 06.01.05, 09:53 ja na razie walczę indywidualnie - bez skutku. Pracujemy teraz nad regulaminem porządku domowego i tam umieścimy zakaz palenia na klatkach schodowych i innych pomieszczeniach wsplnych oraz wywiesimy nalepki na każdym piętrze. Jeśli to nie pomoże będę wzywać straż miejską. Wydaje mi się, że w ustawie antynikotynowej jest zakaz palenia w miejscach publicznych, tylko niezbyt sprecyzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
marylalysiak Re: Palacze 06.01.05, 16:14 Jestem palaczką, pety rzucam tam gdzie popadnie ale tylko tak zeby dozorca nie mogl wydlubac, czasem zdarza mi sie zalatwic na korytarzu jak spluczka w domu sie zepsuje.Wygłupiam się to zależy od kultury osobistej zapewniam nie palę na klatkach schodowych nawet przy windzie sa popielniczki z których nigdy nie korzystałam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś