anjaa5 15.05.06, 12:35 Czy skrzynki na balkonie powinny miec podstawki - równiez te wiszące? Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onnanoko Re: Kwiaty na balkonie. 15.05.06, 13:31 To zależy, czy mają dziurki, przez które będzie wyciekać woda. Jeśli tak, to oczywiście lepiej, żeby miały i podstawki. Odpowiedz Link
anjaa5 Re: Kwiaty na balkonie. 15.05.06, 14:54 Na razie nie mają. Ale maja miejsca, w których można je zrobić. I nie wiem czy robić dziurki, czy sadzic bez. Ale czy wtedy to nie zaszkodzi kwiatkom, gdy woda nie będzie miała gdzie wyciekać? Odpowiedz Link
usianka Re: Kwiaty na balkonie. 15.05.06, 15:51 U mnie nie mają - poludniowy balkon i czasami podlewam 2 razy dziennie. W ubieglym roku nie bylo nawet drenazu na dnie i kwiatki nie narzekały :) Odpowiedz Link
jadwiha Re: Kwiaty na balkonie. 16.05.06, 15:44 Jeśli zdarzą się np 5 dniowe opady deszczu a skrzynki są narażone na opady to bez dziurek korzenie po prostu przegniją. Jeśli deszczyk im nie zagraża i podlewasz racjonalnie sama - można dziurek nie robić. Ja mam uchwyty w których podstawki nijak się nie mieszczą a skrzynki narażone na opady zatem zrobiłam dziurki na bocznych sciankach mniej więcej w 1/3 wysokości skrzynki. Zawsze robiłam otwory od spodu ale niestety groziło to zalewaniem sąsiadów przy podlewaniu :( Odpowiedz Link