Dodaj do ulubionych

Jakie są okna Vetrex?

IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 18:35
Może ktoś zamawiał okna z firmy Vetrex? Jakie są wasze opinie w styczniu 2013? Pytam bo w internecie wątków pozytywnych jest ok.70% a negatywnych ze 30%. Różnie to bywa z opiniami a mnie tu dealer strasznie namawia, a wydatek zaliczkowy spory.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojczek Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 13:21
      Ja zamówiłem na początku stycznia 2013 z terminem realizacji do 28 lutego (jak warunki pogodowe pozwolą). Przez zakupem przeczytałem chyba wszystko co się pojawiło w sieci o tych oknach. Brałem także pod uwagę firmy takie jak oknoplast ms czy amberline (oczywiście wszystkie profile widziałem, macałem) , ale vetrex przekonał mnie pozytywnymi niezależnymi opiniami użytkowników, oraz rankingiem oknotestu. Zakupiłem Alphaline v90+ z jednostronnym kolorem od zewnątrz i jedyne zastrzeżenia to okleina na moje oko nie wygląda za solidnie , oraz bardzo widoczne są łączenia profilu. Dostałem 7 lat gwarancji na okna oraz montaż i jakiś darmowy bon na regulację i smarowanie okien przed wprowadzką. O dziwo myślałem że okna będą najdroższe, ale okazały się jednymi z tańszych. Kupowałem w Warszawie. Zaliczka 80% faktycznie spora, ale warto za 5% rabatu. Generalnie z zakupu i obsługi jestem mega zadowolony, a jak z ekspolatacją okaże się za kilka lat.
      • Gość: gość Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.13, 21:46
        a gdzie w Warszawie je kupileś?
    • Gość: Castrol Re: Jakie są okna Vetrex? IP: 204.93.60.* 22.01.13, 00:37
      > Może ktoś zamawiał okna z firmy Vetrex? Jakie są wasze opinie w styczniu 2013?
      > Pytam bo w internecie wątków pozytywnych jest ok.70% a negatywnych ze 30%. Różn
      > ie to bywa z opiniami a mnie tu dealer strasznie namawia, a wydatek zaliczkowy
      > spory.

No z tym vetrexem to jest dziwna sprawa, zresztą jak ogólnie w internecie. Ja bym dał 50/50 z tymi komentami, czyli na dwoje babka wróżyła. Dobre na masówkę, klatki, obiekty przemysłowe itp. Kwestia określenia potrzeb, bo jaki sens miałoby montowanie pasywnych okien do takich celów ?
      • Gość: syzyf Re: Jakie są okna Vetrex? IP: 63.141.199.* 23.01.13, 01:27
        No pasywnych to oni nie mają w ogóle w ofercie.
        • xfinlandia Re: Jakie są okna Vetrex? 23.01.13, 09:05
          50 na 50.
          Owszem, tak jak tu. Negatywy od konkurencji, pozytywy od dilerów. Ciężko walczyć na tym forum, kiedy dominuje reklama.
          Ostatni wpis- ze niby ie ma okien pasywnych? Alphaline sie niby nie łapie? Z oknem refer. U 0,76?
          • rekin39 Re: Jakie są okna Vetrex? 05.03.13, 15:35
            nie miałem do czynienia z tymi oknami.
      • Gość: Z branży Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 21:23
        Z tymi wpisami w internecie pozytywami i negatywami daj sobie spokój .Popytaj znajomych jakie okna mają i z jakich są zadowoleni .Internet stał się narzędziem taniej promocji firm o słabej kondycji oraz walki rynkowej . Zastanów się jaki to Klient ,który dopiero zamówił oczywiście najpierw porównał parę innych firm wymieniając oczywiście nazwy konkurencji i sugerując delikatnie ,że są słabsze .
        Jeszcze ich niema zamontowanych a już jest mega zadowolony z firmy i oczywiście eksponuje pozytywnie jej wizerunek i markę ?
        Lub wpisy klientów co to niby kupili okna firmy i po wielu latach nagle ich olśniewa ,że trzeba poszukać forum o oknach i napisać jak to jest się szczęśliwy po latach z takich wspaniałych okien ?

Kiedy Ty jako Klient co zamawiał i na pewno posiada samochód czy telewizor pisałeś pozytywy na forach w momencie zamówienia samochodu przed odbiorem lub po 5 latach użytkowania telewizora ?
        • xfinlandia Re: Jakie są okna Vetrex? 23.01.13, 23:35
          Chyba nie byłeś na forach samochodowych czy też RTV :)
          A tak poza tym zgadzam się. Niemoderowane fora są mało wiarygodne. Niestety forum gazety jest pod tym względem słabe.
          • Gość: immer17 Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 10:46
            Pod względem estetycznym nie polecam tych okien. Miejsca wokół zgrzewów niedopracowane.
            • Gość: gość Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 14:01
              Widziałm okna wielu producentów i okna Vetrexu od strony estetyki nie różniły się. Nie były ani piekniejsze ani brzydsze. Jedne z wielu oferowanych okien Pcv na rynku.
        • Gość: wojczek Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 07:13
          Z całym szacunkiem do Ciebie
          Przeczytaj jeszcze raz mój wpis ze zrozumieniem. Napisałem że póki co jestem zadowolony z obsługi firmy sprzedającej mi okna, ale nie z samego produktu który będę mógł ocenić za kilka lat. Celowo nie podałem jej nazwy aby nie być posądzonym o reklamę. Co do konkurencji która wymieniłem oknoplast nie ma takiego odpowiednika którego odpowiadałby mi profil. Amberline został wyceniony na 4 tys więcej od vetrexu ( może to wina dealera), a ms miał cenę niewiele wyższą, ale gorsze warunki gwarancji.
          Gwarancja 7 lat na okna może nie jest czymś szczególnym ale z pewnością niewiele jest firm które taką oferują, lecz gwarancji 7 lat na montaż nie oferował ŻADEN dealer.
          Tylko proszę nie pisz teraz że reklamuję sprzedawcę.
          Pozdrawiam.
          • Gość: Agnieszka R. Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.chello.pl 26.02.13, 22:58
            No właśnie jak to jest dokładnie z tym vetrexem, trochę się obawiam mimo atrakcyjnej ceny. Nie znam się wogólę na oknach, ale czy to nie jest jakaś taka firma jedna z wielu ? Nie wiem wogólę jak zweryfikować moje obawy, a jest jedną z firm braną pod uwagę...
            • Gość: Legro Re: Jakie są okna Vetrex? IP: 79.141.173.* 27.02.13, 19:50
              Są to jedne z najlepszych okien na rynku, bardzo dobre i u mnie w domu się sprawdziły. Polecam.
    • Gość: Metryczny Re: Jakie są okna Vetrex? IP: 82.221.102.* 05.03.13, 18:12
      Średnia klasa okien, mają kilka wybitnych modeli, na które warto zwrócić uwagę, ale ceny przy tych lepszych, szczególnie dopłaty do standardów powalają niestety.
    • Gość: :o( Re: Jakie są okna Vetrex? IP: 195.205.194.* 05.03.13, 21:16
      brzydkie!
      • Gość: Zibi Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 22:48
        Rewelki w tych oknach to ja njie widzę .A tak się kreują .Zdecydowanie przeciętny produkt na jedynie dobrym profu veka
        • olimpia.grudziadz589 Re: Jakie są okna Vetrex? 14.03.13, 16:52
          Gość portalu: Zibi napisał(a):

> Rewelki w tych oknach to ja njie widzę .A tak się kreują .Zdecydowanie przecięt
          > ny produkt na jedynie dobrym profu veka

Zastanawiam się czy przy tych cenah jakie oferują nie lepiej w tej samej kasie albo z dorzutem wzionść coś dobrego na lata. Ale jest coś lepszego niż profil veka ?
          • xfinlandia Re: Jakie są okna Vetrex? 14.03.13, 18:42
            Najlepiej wziąć w ręce słownik ortograficzny lub używać przeglądarki z edytorem tekstu.
    • Gość: Lido Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 23:49
      Wiele słabych firm nie podaję namiarów na swoich niby to dystrybutorów bezpośrednio na stronie internetowej . Moim zdanie wynika to z obaw o ich lojalność oraz chęć zwiększenia pseudo zysków .Bo jak się trafi Klient na 1000 okien zwłaszcza z zagraniczny ,a może i rokujący stałą współpracę to przejmie to fabryka ,a nie dealer co może za kilka dni zmienić barwy .
      Lub inna wersja :boją się aby inni producenci dzięki namiarom adresowym nie penetrowali ich słabej sieci handlowej co sprzedaje wszystko i nic i łatwo im wtłoczyć inny produkt do sprzedaży .
      Generalnie firmy co boją się publikować adresów swoich dealerów mają coś do ukrycia co jest delikatnie mówiąc podejrzane Może boją się odpowiedzialności za ich działanie lub sytuację finansową ?
    • Gość: . Re: Jakie są okna Vetrex? IP: 195.205.194.* 28.04.13, 08:18
      chilus84 napisała:

> Gdzie można znaleźć ich dystrybutora, albo przedstawiciela ? Nie mogę w ogóle n
      > amierzyć na Śląsku (mieszkam pod Opolem) dużo podróżuję i nei było by problemu
      > podjechać, ale na stronie internetowej jakieś dziwne informacje, tj. ich brak.
      > Jak ktoś wie gdzie mają biura na śląsku to proszę o info, najlepiej jeżeli ktoś
      > korzystał z usług na górnym.

Przeszłam przez tę procedurę, gra niewarta świeczki. Piszesz do producenta, podajesz swoje dane osobowe, email- a potem zgłasza się emailem jakś firemka z jednym /po podjechaniu tam/ porysowanym okienkiem na stelażu i cenami Oknoplastu!!!
      • Gość: gość Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 19:57
        Vetrex kupuje profile od Veki więc okna porządne. Jakość pierwsza klasa. Ceny przystępne. Namiary na salony można uzyskać u producenta e-mailem lub telefonicznie. Konkurencja tej firmy jest na tym forum bardzo aktywna jak zauważyłem.
      • chilus84 Re: Jakie są okna Vetrex? 28.04.13, 20:38
        Gość portalu: . napisał(a):

> chilus84 napisała:
        >
        > > Gdzie można znaleźć ich dystrybutora, albo przedstawiciela ? Nie mogę w o
        > góle n
        > > amierzyć na Śląsku (mieszkam pod Opolem) dużo podróżuję i nei było by pro
        > blemu
        > > podjechać, ale na stronie internetowej jakieś dziwne informacje, tj. ich
        > brak.
        > > Jak ktoś wie gdzie mają biura na śląsku to proszę o info, najlepiej jeżel
        > i ktoś
        > > korzystał z usług na górnym.

>
        > Przeszłam przez tę procedurę, gra niewarta świeczki. Piszesz do producenta, pod
        > ajesz swoje dane osobowe, email- a potem zgłasza się emailem jakś firemka z jed
        > nym /po podjechaniu tam/ porysowanym okienkiem na stelażu i cenami Oknoplastu!!
        > !

Ale to co, mam się z nimi umówić u siebie ? Nie wiem jeszcze czy chcę zrobić pomiar, słyszałem wiele rozbieżnych opinii dlatego najpierw chciałbym porozmawiać z jakimś przedstawicielem. Jutro będę dzwonić się dowiedzieć, czy jest jakiś salon na Śląsku, bo chyba mnie jeszcze nie pogięło żeby dać komuś 30 tysięcy jak sądzę, do ręki na placu budowy. Jeżeli ktoś ma namiar na ten śląski punkt to proszę napisać.
        • Gość: Kazio Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 00:14
          Mnie też to dziwi czemu firma Vetrex na stronie internetowej nie podaje namiarów na swoich dystrybutorów?
          Są ch zbyt mało pewni ? czy co ?A możed się ich wstydzi bo i tak można to odebrać?
          Może Ktoś to z samej firmy wyjaśni ?
          • Gość: Dorota Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.13, 07:22
            Witam jeżeli szukacie dobrego dystrybutora firmy vetrex na terenie warszawy i okolic to polecam firmę www.innowacyjneokna.pl wstawiali u mnie okna jestem bardzo zadowolona i z ceny i montażu oraz z okien jeżeli chodzi o inne tereny to nie wiem jak jest ale na pewno trzeba szukać dobrych firm vetrexu ponieważ okna mogą być super ale montażyści i ten co nam sprzedaje juz nie koniecznie ja zanim wybrałam o też posłuchałam opinii różnych ludzi i na forach i w końcu zdecydowałam i nie żałuje :)
            • Gość: gość Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.13, 22:57
              Na stronie ocenio.pl/vetrex-v90-plus#tab-review można przeczytać opinie o okna Vetrex (oraz innych) oraz o ekipach montażowych / sklepach.
              • Gość: Maro Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.13, 23:29
                Jasne .Tylko Kto te opinie pisze? Już jeden rankig istnieje .
              • Gość: Dinio Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.13, 21:47
                Okno jak okno szału niema i tyle .Myślałem ,że są ładniej wykonane .
                • Gość: gość Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 20:36
                  A co konkurencja tej firmy może napisać innego?
                  • Gość: zxcv Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.free.aero2.net.pl 29.10.13, 16:55
                    Vetrex ma:
                    - ceny jak najlepsi producenci okien,
                    -ceny podobne do firm o ugruntowanej pozycji na rynku, o wykwalifikowanej selekcjonowanej załodze montażystów,
                    -ceny jak w salonach firmowych najstarszych firm produkujących okna,

a tymczasem nie ma swoich firmowych salonów, firmowych brygad monterskich i nie ma gdzie tych okien obejrzeć-ukrywa miejsca sprzedaży i sugeruje zamawianie wg dobrej gadki przypadkowych sprzedawców.
                    Za cenę okien Vetrexu można spokojnie nabyć okna w innych firmach z salonami sprzedaży, gdzie wasza zaliczka wędruje do fabryki a nie na hazard!
                    • Gość: Manio Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 23:35
                      Mocne słowa .Jednak faktem jest ,że pseudo salony firmowe to normalne formy nie należące do tej fabryki co oferują również inne okna i nie wiadomo co można tam dostać jeszcze innego ,ekipy montażowe tym bardziej co montują dla kilku firm przynajmniej itd.
                      • Gość: zxcv Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.free.aero2.net.pl 30.10.13, 05:41
                        Gość portalu: Manio napisał(a):
                        > Mocne słowa .Jednak faktem jest ,że pseudo salony firmowe to normalne formy ni
                        > e należące do tej fabryki co oferują również inne okna i nie wiadomo co można
                        > tam dostać jeszcze innego ,ekipy montażowe tym bardziej co montują dla kilku firm >przynajmniej itd.

forum.muratordom.pl/showthread.php?209822-Promocje-u-Jareko-przestrzegam&highlight=jareko
                        -a my trafiliśmy na takiego płacąc za styropian...
                        • Gość: Michał Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 21:58
                          To fakt ,moim zdaniem ,producent okien tak jak jezierski czy vetrex nie posiada własnych sklepów .To wszystko są firmy handlowe co sprzedają to co im się aktualnie opłaca ,a słowo salon firmowy jest nadużywane bo w razie kłopotów to się okaże ,że to zupełnie inny podmiot gospodarczy co sprzedaję okna od wielu producentów w tym też na vece od kilku producentów w zależności gdzie i komu potrzebna niska cena np. popularnego i coraz tańszego okna na profilu alphaline 90.
                            • Gość: Prog Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 20:18
                              Szanowni Państwo widać jaką desperacją pałacie aby coś dostać z tego tortu okiennego Jednak taki spam jest wręcz żałosny To desperacja podobna jak innego dystrybutora zupełnie innej firmy co słychać w całej sieci .Widać ludzie zrozumieli co to przeciętny produkt i przypadkowe firmy .Inaczej takiej akcji reklamowej nie da się wytłumaczyć gdzie cykl rzycia produktu lub usługi się niewątpliwie kończy .
                              • Gość: Sungo Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.tkk.pl 11.11.13, 22:18
                                Ja mam pytanie o opinie .Jaka jest różnica okien Vetrexu w stosunku do okien firmy Drutex ? Bo jak się zorientowałem u kilku sprzedawców to : ilość komór ta sama ,szyby też o tych samych parametrach ,kolory podobne , jakość wykończenia bez widocznych różnic ( zgrzewy takie same ,w środku to samo ) ,okres gwarancji podobny ,ilość uszczelek taka sama ,a różnica w cenie ponad 20% na korzyść Drutexu .Gdzie jest ta różnica jakości adekwatna do różnicy w cenie ?
                                • Gość: 1234 Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 23:05
                                  W grubości i obecności stali wewnątrz profila okiennego
                                • Gość: gość Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 09:19
                                  A wyobraź sobie że są producenci , którzy mają znacznie droższe okna od Vetrexu a takie same jak Vetrex i Drutex parametry czyli współczynniki, kolory, jakość wykonania.
                                  • Gość: gh Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.182.83.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.13, 07:44
                                    Nie polecam - okna niespasowane, wieje między uszczelkami, szyby w ramie lekko pod kątem. I nie patrzcie na jakieś nagrody, kupujcie od producenta blisko miejsca zamieszkania.
                                    • Gość: gh Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.147.183.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.11.13, 07:56
                                      Sorry miało być w skrzydle niespasowane i trzymajcie się z daleka od stolpozu.
                                    • Gość: Jarek Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 18:03
                                      Szyby w ramie jak są pod kątem .Znakiem tego okna były regulowane szybą co jest dozwolone jeśli zabraknie możliwości regulacji na okuciu co tu Moim zdaniem nie zawodzi .Zwyczajnie przenosi się ciężar w stronę górnego zawiasu aby nie obcierały skrzydła o ościeżnicę dołem .Jednak to ostateczność .Generalnie po takim wpisie opinie o firmie Vetrex są jakie są a może nie o nich a o firmie montażowej .Radzę skontaktować się z serwisem tej firmy a może sytuacja się wyjaśni .
                                      • Gość: gh Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.182.220.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.12.13, 11:00
                                        Nieścisłość- szyba umieszczona w skrzydle jest pod kątem. Okna mimo regulacji ciężko chodzą. Montaż kiepski swoją drogą.
                                        • vetrex_tczew Re: Jakie są okna Vetrex? 03.12.13, 16:26
                                          Szanowny Kliencie,

bardzo poważnie traktujemy wszelkie opinie z rynku, dlatego bardzo prosimy o niezwłoczny kontakt z naszym Działem Obsługi Klienta pod numerem: 58 692 24 00, w celu ustalenia terminu wizyty serwisantów, którzy ocenią stan okien i jakość montażu.

Z poważaniem
                                          Piotr Musiał
                                          Kierownik Działu Obsługi Klienta firmy Vetrex
                                          • Gość: Marek Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 22:34
                                            Widząc ,że samo kierownictwo się tu wypowiada Ja mam jedno pytanie jaki jest wsp Uwhst drzwi tarasowych typu HS w systemie Veka w tej firmie i czy mogę otrzymać jakiś link z certyfikatem bo dane na rynku są dość delikatnie mówiąc mało informacyjne a bardziej obrazowo deklarowane .Czy posiadają państwo jakieś badania lub certyfikaty na system drzwi tarasowych Hs pokazujący jaki ten 5 komorowy system Veki co oferujecie ma wsp U dla całej konstrukcji ?
                                            • vetrex_tczew Re: Jakie są okna Vetrex? 14.01.14, 15:43
                                              Gość portalu: Marek napisał(a):

> Widząc ,że samo kierownictwo się tu wypowiada Ja mam jedno pytanie jaki jest ws
                                              > p Uwhst drzwi tarasowych typu HS w systemie Veka w tej firmie i czy mogę otrzy
                                              > mać jakiś link z certyfikatem bo dane na rynku są dość delikatnie mówiąc mało i
                                              > nformacyjne a bardziej obrazowo deklarowane .Czy posiadają państwo jakieś badan
                                              > ia lub certyfikaty na system drzwi tarasowych Hs pokazujący jaki ten 5 komorowy
                                              > system Veki co oferujecie ma wsp U dla całej konstrukcji ?

Szanowny Panie Marku,

dokładne obliczenie współczynnika przenikania ciepła, uzależnione jest od kilku czynników, między innymi od: wymiaru okna, zastosowanej szyby, w tym rodzaju ramki dystansowej. Elementy te wpływają na energooszczędność gotowej konstrukcji. Wielkość parametru wyliczamy według normy: PN-EN ISO 10077-1, uwzględniając powyższe czynniki.

W kwestii certyfikacji informuję, że do każdego okna/wyrobu wystawiana jest deklaracja właściwości użytkowych, w której podany jest miedzy innymi parametr Uw.

W celu określenia Uw dla interesującej Pana konstrukcji HST, zachęcamy do odwiedzenia naszego salonu firmowego. W naszym serwisie internetowym, pod linkiem: www.vetrex.com.pl/kontakt/siec-sprzedazy-vetrex.html znajdzie Pan spis punktów sprzedaży Vetrex.

Z poważaniem
                                              Piotr Musiał
                                              Kierownik Działu Obsługi Klienta
                                              • Gość: Salony Sprzedaży . Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.14, 21:25
                                                Dzisiaj pojechałem do ich Pseudo Salonu Sprzedaży wymienionego na ich własnej stronie internetowej w Barlinku i zastałem Echo :
                                                Ta firma widmo to:

Barlinek Okna
                                                Salon Sprzedaży
                                                ul. Stefana Flukowskiego 17
                                                74-320 Barlinek
                                                Tel: 95 728 46 20

Wymieniana na pierwszym miejscu w zachodniopomorskim .
                                                www.vetrex.com.pl/kontakt/siec-sprzedazy-vetrex.html?wojewodztwo=ZA
                                                Ciekawy jestem jak inne funkcjonują ,ale ochota na sprawdzenie mi odeszła .

Jak dojechałem na miejsce ponad 70 km to nawigacja poprowadziła mnie na totalne zadupie za jeziorem w uliczkę o nazwie wskazanej gdzie zastałem domek jednorodzinny pod tym adresem czyli : Stefana Flukowskiego 17 .

Jednak żadnego biura tam niema .Dzwoniłem ,ale telefon milczy .Zero śladów jakiejkolwiek firmy ,zero oznaczeń ,szyldów itp. Pytałem sąsiadów i nikt kompletnie o firmie tej nie słyszał .
                                                Może mieszka tam Ktoś ,ale na pewno nie zajmuje się oknami .
                                                Dziadostwo ,a nie Salon Sprzedaży (to nawet nie salon masarzu erotycznego bo może bym skorzystał i nie zmarnował dnia ).
                                                Straciłam czas i paliwo :twisted:
                                                Jak reszta punktów tak działa to powodzenia .Takie to okna jak ich pseudo "Salony Sprzedaży Widmo lub UFO " wczoraj jeszcze były i akurat dzisiaj się zmyły .
                                                Czy to jest O.K. ?
                                                Opinie mam już wyrobioną Chyba ,że źle trafiłem w co wątpię .
                                                • Gość: Salon sprzedaż Re: Jakie są okna Vetrex? IP: 91.235.255.* 11.02.14, 09:35
                                                  Witam,

no ja akurat mam dobre doswiadczenia z salonami Vetrex. Byłem i w Drezdenku i Gorzowie Wlkp.
                                                  Piękne salony z dobra kawa oraz bardzo miłymi Paniami ;)

www.vetrex.com.pl/kontakt/siec-sprzedazy-vetrex.html?wojewodztwo=LU
                                                  Patrzac na dystrybutorów widze ze jest podział na autoryzowany salon sprzedazy i salony sprzedazy. Ja od razu udalem sie tylko do autoryzowanych salonow sprzedazy tych podswietlonychz innym tłem.

Moze to jest tego powodem ?

• Gość: Amano Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.02.14, 11:53
                                                    Co prawda mam drutexy, z ktorych jestem zadowolony ale na drugim miejscu rozważałem tez Vetrex. Z opini znajomych wiem, że są raczej dobre.
                                                  • Gość: Falcon thruu Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.14, 21:40
                                                    Drutex czy Vetrex to bardzo podobne okna .Jeśli idzie o okna 5 komorowe to ich konstrukcja bardzo podobna i parametry również Jednak cena i to nie o kilka groszy jest korzystniejsza w Drutexie .Odnośnie okien energooszczędnych to w Vetrexie mają Alphaline Weki 6 komorowy dość stary jak powszechnie wiadomo .natomiast Drutex proponuje już okna 7 komorowe i też zdecydowanie taniej .Sama estetyka i sposób wykończenia podobny ,zgrzewy naroży również .Kolory uszczelek czarne u obu producentów . Oczywiście w obu przypadkach szału niema ale jak ma być taniej to warto wiedzieć .
                                                  • xfinlandia Re: Jakie są okna Vetrex? 14.02.14, 10:12
                                                    Zapomniałeś dodać, że Oknoplast ze swoimi Orionami, Konceptami itp to także "to samo".
                                                    Ale masz stare wiadomości: "przestarzały profil" jest nadal najlepszą opcją pod kątem energooszczędności. Dla miłośników "siedmiokomorówki" jest w okno V82 - teraz znacznie tańsze. Porównaj - będziesz wiedział, że nie jesteś na bieżąco.
                                                  • Gość: Ines Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.14, 21:20
                                                    To prawda .Te okna są porównywalne pod względe3m jakości .Drutex jednak wychodzi zdecydowanie taniej zwłaszcza przy trzech szybach .
                                                  • Gość: Zdołowana Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.14, 13:21
                                                    Najgorsze będziewie. Mam je od siedmiu lat,nigdy w domu nie było ciepło ,ale w tym roku podczas wiatru zaczęło mi wiać w domu. Myślałam że to uszczelki ale po długim dochodzeniu znam przyczynę. Skrzydło na ramę zachodzi półtora milimetra od klamki i trzy od zawiasów i jak ma nie wiać. Na 12okien tylko 4 zachodzą prawidłowo. Minoł okres gwarancji i mają mnie gdzieś. Proszę sie i proszę by przyjechali a oni odkładają mnie z tygodnia na tydzień . Dopóki jest gwarancja to może ok. Nie wiem? Ale jak się wydaży coś po gwarancji to współczuje! Teściowa ma jakieś okna z promocji i wszystkie skrzydła zachodzą 5mm. A tu taka niby firma a takie będziewie wypuszcza!
                                                  • arturgubala Re: Jakie są okna Vetrex? 04.04.14, 13:53
                                                    Proszę o kontakt tel. 609670960 lub e-mail barlinek.okna@op.pl
                                                    Chciałbym Pani pomóc nieodpłatnie w kwestii okien.

Pozdrawiam
                                                    Artur Gubała
                                                • arturgubala Re: Jakie są okna Vetrex? 11.02.14, 14:16
                                                  Witam Pana,
                                                  Jesteśmy w trakcie poszukiwania obiektu na otwarcie salonu sprzedaży w centrum Barlinka a do chwili jego otwarcia dom przy ul. Flukowskiego 17 jest adresem siedziby firmy. W dniu wczorajszym byłem do godzin wieczornych poza domem .
                                                  Proszę Pana o kontakt tel. pod nr kom. : 609670960 w celu umówienia się na prezentację wyrobów firmy Vetrex lub wynagrodzenia Panu straconego czasu i kosztów, które Pan poniósł.

Z wyrazami szacunku
                                                  Artur Gubała
                                              • waski137 Re: Jakie są okna Vetrex? 16.12.14, 11:58
                                                witajcie podjąłem prace w Autoryzowanym Salonie Vetrex i wygląda to tak !
                                                Znam się na montażu stolarki okiennej ze strony praktycznej . Mam ogromną łatwość nabywania wiedzy praktycznej , i tu się zaczynają schody . Pracuje tam 3 tygodnie a wymagania nadal rosną . Nasz Prezes ciągle nam mówi że , mamy się uczyć tych wszystkich szczegółów bo bez tego nie mamy żadnej wiedzy . Każe nam nauczyć się jakie mamy okna w ofercie , czym się charakteryzują oraz jakie mają parametry . Ponieważ My jako ludzie którzy montują stolarkę okienną powinniśmy wiedzieć co montujemy . Powiem wam szczerze że , po dłuższym namyśle muszę przyznać Prezesowi rację . A nawet powiem że , jestem za i uzasadnię . Nie mówcie że , jesteście Fachowcami jeśli nie macie kompletnej wiedzy na ten temat :)
    • Gość: Zdołowana Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.14, 18:52
      Serwis ma przyjechać ok 15 kwietnia. Zobaczy co z tymi oknami się dzieje i mam nadzieje że zrobi wszystko jak należy. Myślę że poświęci trochę czasu i wszystko będzie ok.
      • Gość: Tako Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.14, 22:35
        OH ,AH ale fajnie bo serwis przyjedzie .Ja też mażę aby wszelkie serwisy przyjechały i wszelkie problemy rozwiązały .Jednak lepiej by było aby żaden serwis nie był potrzebny.
        • Gość: Mojdomek Wawa Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 23:30
          Na tle całego szajsu jaki jest dostępny to nie są złe okna ,ale też żadna rewelacja .
          Ot okna jakich wiele .Ceny przy szkleniu trzema szybami są dość wysokie . Wykończenie takie sobie . Mnie nie przekonują No chyba ,że obniżą jeszcze znacząco cenę .Bo na razie kosztują podobnie jak ms ,adams lub jezierski gdzie ich okna prezentują się zdecydowanie lepiej .
          • Gość: look Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.14, 21:05
            Moim zdaniem są lepiej dzwiękoszczelne niż inne okna. Ja między tymi oknami a zwykłymi w miejscu pracy słyszę różnicę, a ruch na ulicy na zewnątrz dość podobny
            • Gość: jo Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.14, 21:15
              do starych okien wszystko co dzisiaj kupisz będzie bardziej dźwiękoszczelne .A jak chcesz mieć najbardziej cicho to kup najtańszą witrynę (szklenie w ramie) i będzie super cicho .
              • Gość: Slawek Re: Jakie są okna Vetrex? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.14, 20:11
                Mam pytanie do osób co kalkulowali okna vetrexu V90 .W marcu miałem kalkulację na 47tys z montażem ciepłym Jak teraz zaktualizowałem ofertę gdzie wymiary się nie zmieniły to aż siadłem cena podskoczyła do prawie 53 tys .Czy mieli podwyżkę od fabryki czy też mnie sprzedawca robi w bambuko ?
    • ebizet Re: Jakie są okna Vetrex? 09.03.16, 13:57
      Witam, jestem pechową posiadaczką okien Vetrex. Historia jak z filmu z czasów PRL. Na 6 tyg. przed wpłaciłam całą kwotę - 5% rabatu. Okna zostały źle wykonane. Skrzydła były za duże w stosunku do ram. Pomimo to montażyści je na siłę zamontowali, wyjmując elementy wentylacyjne, aby je można było zamknąć. Oczywiście ja nie zostałam o tym poinformowana. Po wyjęciu klinów montażowych okazało się, że okna/drzwi tarasowe albo w ogóle się nie otwierają, albo haczą o siebie. Po telefonie do sprzedawcy okazało się, że faktycznie schrzaniono całe zamówienie - komputer coś źle przeliczył. No i zaczęła się wojna reklamacyjna, odsyłanie z kwitkiem, przeciąganie terminu naprawy, zrzucanie odpowiedzialności, łącznie z zarzutami, że nie jestem fachowcem aby oceniać, czy okno dobrze "pracuje" czy nie. Montaż i reklamacja były we wrześniu, a w lutym zaczęła się naprawa - podczas gdy w gwarancji mają zapis naprawa do 60 dni!! od momentu zgłoszenia reklamacji, mamy marzec a firma ciągle naprawia. Brak słów. Cieszyłam się na wymarzone okna a teraz jak na nie patrzę, to żołądek mi się skręca. ODRADZAM!!!!!!
      • vetrex_tczew Re: Jakie są okna Vetrex? 11.03.16, 13:13
        ebizet napisał(a):

> Witam, jestem pechową posiadaczką okien Vetrex. Historia jak z filmu z czasów P
        > RL. Na 6 tyg. przed wpłaciłam całą kwotę - 5% rabatu. Okna zostały źle wykonane
        > . Skrzydła były za duże w stosunku do ram. Pomimo to montażyści je na siłę zamo
        > ntowali, wyjmując elementy wentylacyjne, aby je można było zamknąć. Oczywiście
        > ja nie zostałam o tym poinformowana. Po wyjęciu klinów montażowych okazało się,
        > że okna/drzwi tarasowe albo w ogóle się nie otwierają, albo haczą o siebie. Po
        > telefonie do sprzedawcy okazało się, że faktycznie schrzaniono całe zamówienie
        > - komputer coś źle przeliczył. No i zaczęła się wojna reklamacyjna, odsyłanie
        > z kwitkiem, przeciąganie terminu naprawy, zrzucanie odpowiedzialności, łącznie
        > z zarzutami, że nie jestem fachowcem aby oceniać, czy okno dobrze "pracuje" czy
        > nie. Montaż i reklamacja były we wrześniu, a w lutym zaczęła się naprawa - po
        > dczas gdy w gwarancji mają zapis naprawa do 60 dni!! od momentu zgłoszenia rekl
        > amacji, mamy marzec a firma ciągle naprawia. Brak słów. Cieszyłam się na wymarz
        > one okna a teraz jak na nie patrzę, to żołądek mi się skręca. ODRADZAM!!!!!!

Szanowna Pani,

jest nam niezmiernie przykro w związku z zaistniałą sytuacją. Dołożymy wszelkich starań, aby możliwie jak najszybciej zakończyć proces reklamacji. W tym celu prosilibyśmy o bezpośredni kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem: 58 692 24 66. Mamy nadzieję, że finalnie okna spełnią Pani oczekiwania.

Z poważaniem,
        Zespół Vetrex

• lolas1980 Re: Jakie są okna Vetrex? 17.01.18, 21:13
      ODRADZAM, ODRADZAM I JESZCZE RAZ ODRADZAM!!!!! Zakupiłem model V82 - czyli model premium ( za wszystko ponad 50 000 zł). Po kilku miesiącach pod zewnetrzne uszczelki dostał się piach i kurz. Wygląda to po prostu fatalnie, serwis Vetrex - u powiedział ze to nie są szczelne uszczelki i mycie okien oraz padający deszcz bedzie wymywał ten brud, który z wodą wypłynie przez otwory ponizej. NIC TAKIEGO SIĘ NIE DZIEJ, okna mam ponad rok czasu a wyglądają przez to jak by miały przynajmniej 15 lat. Klika dni temu zamiesciłem na profilu fb VETREX - u opinie na ten temat i zdjecia licząc na to że ktoś z VETREX - u zreflektuje się do rozwiązania tego problemu. I co? WSZYSTKO USUNĘLI Z FB - takie to traktowanie klientów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka