Dodaj do ulubionych

Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUKAĆ ?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.09, 09:31
Witam. Napiszcie coś proszę gdzie mogę znależć najwięcej ogłoszeń
prywatnych a nie agencji nieruchomości. Na jakiej stronce w jakiej
gazecie, a może jeszcze gdzieś indziej.
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK IP: 80.50.131.* 17.04.09, 10:34
      nie ma takich, sępy z agencji nieraz ogłaszają to samo mieszkanie w
      różnych cenach.
      Próbuj szczęścia na gratce i allegro
      • Gość: gosc Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:05
        Nieprawda, że nie ma. Sprzedawałam rok temu i faktycznie sępy sie z agencji
        zgłaszały się do mnie (wystawiali faktycznie w różnych cenach wg widzi mi się
        danej agencji), ale nigdzie nie podpisywałam uwowy na wyłączność, a więc
        ogłaszam się tez prywatnie: szybko.pl, gratka.pl, allegro.pl,
        autogieldadolnoska.pl, ale juz po cenie którą chciałam uzyskać-bez negocjacji,
        odzwiercielającą wg mnie realną wartość na tamten okres
        • douglasmclloyd Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK 17.04.09, 21:57
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Nieprawda, że nie ma. Sprzedawałam rok temu i faktycznie sępy sie z agencji
          > zgłaszały się do mnie (wystawiali faktycznie w różnych cenach wg widzi mi się
          > danej agencji), ale nigdzie nie podpisywałam uwowy na wyłączność, a więc
          > ogłaszam się tez prywatnie: szybko.pl, gratka.pl, allegro.pl,
          > autogieldadolnoska.pl, ale juz po cenie którą chciałam uzyskać-bez negocjacji,
          > odzwiercielającą wg mnie realną wartość na tamten okres

Agencjom nie wolno kraść ogłoszeń i zamieszczać ich bez zgody właściciela. Co
          prawda jest to powszechne, bo agenci nie mają żadnych zasad, ale nawet jeśli
          agent przyprowadzi kupca nie musisz płacić mu prowizji, jeśli nie masz
          podpisanej umowy.
    • ewapw Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK 17.04.09, 12:43
      jeszcze na:
      bezposrednikow.pl
      www.nieruchomosci.com.pl tez jest gielda ogłoszeń prywatnych
    • douglasmclloyd przezwlasciciela.pl 17.04.09, 21:52
      Tam znajdziesz trochę ogłoszeń: przezwlasciciela.pl
      • Gość: maszko Re: IP: *.am.wroc.pl 18.04.09, 00:01
        Musisz uzbroic sie w cierpliwość i szukać. Praktycznie kazda oferta
        agencyjna była na jakims etapie zgłoszona, jako prywatna (w necie
        lub gazetach), wiem to z własnego doświadczenia. Właściciel bierze
        za dobrą monetę ofertę znalezienia kupca, oszczędza na ogłoszeniach,
        a kupujący frajer płaci pośrednikom.
        Portali jest kilka:
        otodom.pl
        domiporta.pl
        dom.gratka.pl
        bezposrednikow.pl
        przezwlasciciela.pl
        plus kilka egzotycznych nazw typu:
        wieloryb.pl
        wrocławiak.pl
        Jeśli znajdziesz interesującą Cie ofertę pośrednika, wpisz w
        wyszukiwarkę kilka słów kluczowych (najlepiej z nazwa ulicy) i
        wyszukiwarka znajdzie za Ciebie. To działa, bo zadziałało w moim
        przypadku. Pozdrawiam.
        • Gość: km Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 08:43
          Sprzedający ogłaszając się w prasie podaje cenę zazwyczaj niewiele
          mniejszą niżli poprzez biuro.Zwykle o prowizję biura.
            • Gość: eku Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE Szukać IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.09, 14:45
              CHyba najlepiej było by mieć dobrego znajomego w agencji żeby
              znalazl dla Ciebie to mieszkanie ( bo ma do tego możliwości)i wzioł
              za to na flaszke wódki po znajomości.
              • Gość: o Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUKAĆ ? IP: 78.8.136.* 19.04.09, 09:29
                Ale chodzi mi o to żeby ze znajomym agentemm po ciuchu dostać namiar
                do właściciela mieszkanka i to juz koniec na agencie odpalić mu
                tylko za namiar do gościa i po wszystkim. potem poradzisz sobie już
                sam ;-))
                • Gość: kupiec Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK IP: *.as.kn.pl 19.04.09, 16:04
                  Pomysł świetny, tylko skąd wziąć znajomego agenta ?
          • Gość: kruk Re: IP: *.as.kn.pl 18.04.09, 22:53
            Ale biuro od ciebie też weźmie prowizję !!! Na całym świecie ludzie korzystają z
            biur pośrednictwa, ale tylko u nas prowizję płaci też kupujący.
            • Gość: erde Re: IP: *.as.kn.pl 19.04.09, 19:15
              nie tylko u nas
              -----------------------------------------------------------------
              co do dyskusji- idiotyczna
              ogłoszenia prywatne są wszędzie i tam należy ich szukać
              biura nie ogłaszają prywatnie bez zgody właściciela
              dostałyby za bardzo po dupie

inna sprawa, jak sprzedawałem mieszkanie, większość była z biur
              tyle, że absolutnie przypadkowych ludzi
              sprzedałem prywatnie

do biur wprawdzie nie dałem, same przyszły
              mnie tam było ryba, miały wyższą cenę
              jeśli durny właściciel ogłasza prywatnie i przez biuro w tej samej cenie- jest
              kompletnym idiotą
              jednak to bez znaczenia dla kupującego, on idzie do prywatnego i omija prowizję
              proste raczej :)

• syndyk.iv.rp Re: 20.04.09, 19:07
                Gość portalu: erde napisał(a):

> nie tylko u nas
                > -----------------------------------------------------------------
                > co do dyskusji- idiotyczna
                > ogłoszenia prywatne są wszędzie i tam należy ich szukać
                > biura nie ogłaszają prywatnie bez zgody właściciela
                > dostałyby za bardzo po dupie

Kpisz, czy o drogę pytasz?

www.rp.pl/artykul/176669,184124_Mieszkania_oferowane_bez_zgody_wlascicieli.html
            • syndyk.iv.rp Re: 20.04.09, 19:06
              Gość portalu: kruk napisał(a):

> Ale biuro od ciebie też weźmie prowizję !!! Na całym świecie ludzie korzystają
              > z
              > biur pośrednictwa, ale tylko u nas prowizję płaci też kupujący.

Bo tylko u nas jest tylu frajerów, których agenci robią w konia, jak chcą.

• Gość: erde Re: IP: *.as.kn.pl 20.04.09, 20:16
                typowe
                podpiął się artykułem
                to są biura z marginesu, patologia, jaka zdarza się wszędzie

poza tym wyjaśnij mi, co może zrobić takie biuro, jeśli rzeczywiście byłoby tak
                durne
                sprzeda ci tę chatę po kryjomu?
                to co z tego, że ogłosi
                przyprowadzi ci klienta i sprzeda poniżej twojej ceny?
                wyjaśnij mi problem

• syndyk.iv.rp Kradzież ogłoszeń 20.04.09, 20:40

> poza tym wyjaśnij mi, co może zrobić takie biuro, jeśli rzeczywiście byłoby tak
                  > durne
                  > sprzeda ci tę chatę po kryjomu?

Najpierw odpowiedz sobie na pytanie, po jaką cholerę biura kradną ogłoszenia i
                  zamieszczają prywatne oferty na swoich stronach?

> to co z tego, że ogłosi
                  > przyprowadzi ci klienta i sprzeda poniżej twojej ceny?
                  > wyjaśnij mi problem

Przykład z życia. Znajomy zamieścił ogłoszenie prywatne. Na drugi dzień
                  zadzwoniło do niego 15 agencji z propozycją kontraktu. Gdy odmówił prosili o
                  zgodę na zamieszczenie ogłoszenia na stronach agencji. Znowu odmowa. Znajomy
                  zgodził się tylko na to, że, jak agencja przyprowadzi kupca, to mogą wtedy się
                  dogadac. I co się okazuje, agancja przyprowadziła kupca. U notariusza z głupia
                  zapytał, skąd kupująca pani dowiedziała się o jego ofercie - ano znalazła na
                  stronie agencji. W takim razie nie płacę prowizji stwierdził znajomy i nie
                  zapłacił. Tak wygląda rzeczywistosc. Agencje kradną oferty i ogłaszają jako
                  swoje, byle tylko złapac klienta.
                  • Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 20.04.09, 20:49
                    coś podpie...sz
                    skoro agencja przyprowadziła kupca, to po co gość się pytał u rejenta, skąd
                    osoba wie o jego ofercie?
                    przecież to jasne, że skoro klient przyszedł z BN, to wie o ofercie od nich
                    ale sadzisz :)
                    • syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 20.04.09, 21:08

> coś podpie...sz
                      > skoro agencja przyprowadziła kupca, to po co gość się pytał u rejenta, skąd
                      > osoba wie o jego ofercie?
                      > przecież to jasne, że skoro klient przyszedł z BN, to wie o ofercie od nich
                      > ale sadzisz :)

Tak, ale to że biuro nieruchomości zamieściło jego ofertę, jako własną, takie
                      oczywiste nie jest, bo nikt go o tym nie poinformował. Jak chcesz to dam ci
                      numer telefonu do znajomego i on ci to w detalach wyjaśni.
                      • Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 20.04.09, 21:56
                        telefonu nie trzeba

BN nie zamieściło oferty prywatnie, tylko jako biuro
                        kolega nie wiedział, ale jak BN przyprowadziło klienta, już wiedział
                        ja bym to BN kopnął w dupę i podał do stowarzyszenia
                        on się zgodził, bo przyprowadziło klienta
                        na umowie udał głupia, wyszło głupio, bo powinien wcześniej
                        a tak, przycwaniakował i NIE ZAPŁACIŁ
                        grubymi nićmi szyte
                        bo nie wierzę, żeby czegoś nie obiecał
                        inaczej żadne BN nie poszłoby do umowy, wolałoby stracić klienta
                        o gó...anych, przypadkowych nie rozmawiamy

dlatego uważam, że nie opowiedziałeś tej historii rzetelnie

• Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 21.04.09, 19:32
                            nie piszę o artykule tylko konkretnej sytuacji twojego znajomego
                            • syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 22.04.09, 02:27

> nie piszę o artykule tylko konkretnej sytuacji twojego znajomego

Przypadek mojego znajomego odzwierciedla sytuacje opisane w artykułach. Mam
                              innego znajomego, który ma równie nieprzyjemne doświadczenia z agentami. Przy
                              czym on akurat był kupującym i jako kupujący musiał zapłacić haracz.
                              • Gość: kupujący Re: Kradzież ogłoszeń IP: 156.17.170.* 22.04.09, 14:49
                                Cynizm, tupet i głupota agentów poraża. Zresztą polszczyzna
                                niektórych ogłoszeń też. Przy jednoczesnej (jak zwykle w Polsce)
                                wysokiej opinii o własnych kwalifikacjach i własnej wartości.
                                • Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 22.04.09, 15:25
                                  nie bronię agentów, bo to totalne dziadostwo
                                  choć to wrażenie tworzą przede wszystkim młodzi, przypadkowi ludzie, zatrudniani
                                  w celu podpisywania umów
                                  nie mają pojęcia o niczym
                                  znam jednak dobre biura w mieście, więc są i takie
                                  że prowizje wysokie? jest przyzwolenie, to są wysokie

odniosłem się tylko do historii, przedstawionej przez syndyka
                                  kupy się nie trzyma, zakładając czystość kolegi i brud pośrednika
                                  bo jeśli było tak, jak opowiedział, to kolega z tej samej gliny / cwaniactwa / co BN

• Gość: re Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.09, 16:16
                                    Napisz jeśli możesz jakie to są te dobre biura
                                    • syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 22.04.09, 18:57
                                      Gość portalu: re napisał(a):

> Napisz jeśli możesz jakie to są te dobre biura

Dobre biura są w IV RP ;)
                                  • syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 22.04.09, 18:56

> nie bronię agentów, bo to totalne dziadostwo
                                    > choć to wrażenie tworzą przede wszystkim młodzi, przypadkowi ludzie, zatrudnian
                                    > i
                                    > w celu podpisywania umów
                                    > nie mają pojęcia o niczym
                                    > znam jednak dobre biura w mieście, więc są i takie
                                    > że prowizje wysokie? jest przyzwolenie, to są wysokie
                                    >
                                    > odniosłem się tylko do historii, przedstawionej przez syndyka
                                    > kupy się nie trzyma, zakładając czystość kolegi i brud pośrednika
                                    > bo jeśli było tak, jak opowiedział, to kolega z tej samej gliny / cwaniactwa /
                                    > co BN

Nie dociera do ciebie, że biuro nieruchomości oszukało gościa kradnąc ogłoszenie
                                    i zamieszczając, jako swoje, bez jego zgody? W nagrodę miał im zapłacic pewnie
                                    prowizję?

• Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 22.04.09, 21:06
                                      do mnie dociera
                                      a czy do ciebie dociera, że coś z twoim kolegą jest nie halo?
                                      skoro BN podpierdzieliło jego ofertę i ogłaszało bez jego wiedzy, co za tym
                                      idzie, również zgodyi tak go to zbulwersowało- to po co, gdy przyprowadziło mu
                                      klientów, dalej z nich korzystał?
                                      a kto mu kazałby płacić prowizję?
                                      jakby był twardy, powiedziałby- spie...ć złodzieje i sam szukał klientów
                                      a on poszedł z nimi do rejenta podpisać umowę?
                                      to albo hipokryta, albo równie uczciwy charakter, jak tych z BN

co do nazw dobrych BN we wrocławiu, raczej nie odważę się na tym forum ich
                                      podać- od razu wywołałoby to stek obelg, zapewne też akurat większość dzieci
                                      stąd pewnie korzystała akurat z nich i byłyby to te najgorsze

znam ten rynek i dobre są
                                      poszukajcie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka