Gość: eku IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.09, 09:31 Witam. Napiszcie coś proszę gdzie mogę znależć najwięcej ogłoszeń prywatnych a nie agencji nieruchomości. Na jakiej stronce w jakiej gazecie, a może jeszcze gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek BiUWIDEOURL Podgląd Opublikuj
Gość: olek Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK IP: 80.50.131.* 17.04.09, 10:34 nie ma takich, sępy z agencji nieraz ogłaszają to samo mieszkanie w różnych cenach. Próbuj szczęścia na gratce i allegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 12:05 Nieprawda, że nie ma. Sprzedawałam rok temu i faktycznie sępy sie z agencji zgłaszały się do mnie (wystawiali faktycznie w różnych cenach wg widzi mi się danej agencji), ale nigdzie nie podpisywałam uwowy na wyłączność, a więc ogłaszam się tez prywatnie: szybko.pl, gratka.pl, allegro.pl, autogieldadolnoska.pl, ale juz po cenie którą chciałam uzyskać-bez negocjacji, odzwiercielającą wg mnie realną wartość na tamten okres Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK 17.04.09, 21:57 Gość portalu: gosc napisał(a): > Nieprawda, że nie ma. Sprzedawałam rok temu i faktycznie sępy sie z agencji > zgłaszały się do mnie (wystawiali faktycznie w różnych cenach wg widzi mi się > danej agencji), ale nigdzie nie podpisywałam uwowy na wyłączność, a więc > ogłaszam się tez prywatnie: szybko.pl, gratka.pl, allegro.pl, > autogieldadolnoska.pl, ale juz po cenie którą chciałam uzyskać-bez negocjacji, > odzwiercielającą wg mnie realną wartość na tamten okres Agencjom nie wolno kraść ogłoszeń i zamieszczać ich bez zgody właściciela. Co prawda jest to powszechne, bo agenci nie mają żadnych zasad, ale nawet jeśli agent przyprowadzi kupca nie musisz płacić mu prowizji, jeśli nie masz podpisanej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewapw Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK 17.04.09, 12:43 jeszcze na: bezposrednikow.pl www.nieruchomosci.com.pl tez jest gielda ogłoszeń prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd przezwlasciciela.pl 17.04.09, 21:52 Tam znajdziesz trochę ogłoszeń: przezwlasciciela.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maszko Re: IP: *.am.wroc.pl 18.04.09, 00:01 Musisz uzbroic sie w cierpliwość i szukać. Praktycznie kazda oferta agencyjna była na jakims etapie zgłoszona, jako prywatna (w necie lub gazetach), wiem to z własnego doświadczenia. Właściciel bierze za dobrą monetę ofertę znalezienia kupca, oszczędza na ogłoszeniach, a kupujący frajer płaci pośrednikom. Portali jest kilka: otodom.pl domiporta.pl dom.gratka.pl bezposrednikow.pl przezwlasciciela.pl plus kilka egzotycznych nazw typu: wieloryb.pl wrocławiak.pl Jeśli znajdziesz interesującą Cie ofertę pośrednika, wpisz w wyszukiwarkę kilka słów kluczowych (najlepiej z nazwa ulicy) i wyszukiwarka znajdzie za Ciebie. To działa, bo zadziałało w moim przypadku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 08:43 Sprzedający ogłaszając się w prasie podaje cenę zazwyczaj niewiele mniejszą niżli poprzez biuro.Zwykle o prowizję biura. Odpowiedz Link Zgłoś
8y Re: 18.04.09, 09:40 Mozesz rowniez zrobic tak: Jak wydymac agencje nieruchomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eku Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE Szukać IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.09, 14:45 CHyba najlepiej było by mieć dobrego znajomego w agencji żeby znalazl dla Ciebie to mieszkanie ( bo ma do tego możliwości)i wzioł za to na flaszke wódki po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUKAĆ ? IP: 78.8.136.* 19.04.09, 09:29 Ale chodzi mi o to żeby ze znajomym agentemm po ciuchu dostać namiar do właściciela mieszkanka i to juz koniec na agencie odpalić mu tylko za namiar do gościa i po wszystkim. potem poradzisz sobie już sam ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Ogłoszenia prywatne, nie agencje - GDZIE SZUK IP: *.as.kn.pl 19.04.09, 16:04 Pomysł świetny, tylko skąd wziąć znajomego agenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: IP: *.as.kn.pl 18.04.09, 22:53 Ale biuro od ciebie też weźmie prowizję !!! Na całym świecie ludzie korzystają z biur pośrednictwa, ale tylko u nas prowizję płaci też kupujący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Re: IP: *.as.kn.pl 19.04.09, 19:15 nie tylko u nas ----------------------------------------------------------------- co do dyskusji- idiotyczna ogłoszenia prywatne są wszędzie i tam należy ich szukać biura nie ogłaszają prywatnie bez zgody właściciela dostałyby za bardzo po dupie inna sprawa, jak sprzedawałem mieszkanie, większość była z biur tyle, że absolutnie przypadkowych ludzi sprzedałem prywatnie do biur wprawdzie nie dałem, same przyszły mnie tam było ryba, miały wyższą cenę jeśli durny właściciel ogłasza prywatnie i przez biuro w tej samej cenie- jest kompletnym idiotą jednak to bez znaczenia dla kupującego, on idzie do prywatnego i omija prowizję proste raczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: 20.04.09, 19:07 Gość portalu: erde napisał(a): > nie tylko u nas > ----------------------------------------------------------------- > co do dyskusji- idiotyczna > ogłoszenia prywatne są wszędzie i tam należy ich szukać > biura nie ogłaszają prywatnie bez zgody właściciela > dostałyby za bardzo po dupie Kpisz, czy o drogę pytasz? www.rp.pl/artykul/176669,184124_Mieszkania_oferowane_bez_zgody_wlascicieli.html Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: 20.04.09, 19:06 Gość portalu: kruk napisał(a): > Ale biuro od ciebie też weźmie prowizję !!! Na całym świecie ludzie korzystają > z > biur pośrednictwa, ale tylko u nas prowizję płaci też kupujący. Bo tylko u nas jest tylu frajerów, których agenci robią w konia, jak chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Re: IP: *.as.kn.pl 20.04.09, 20:16 typowe podpiął się artykułem to są biura z marginesu, patologia, jaka zdarza się wszędzie poza tym wyjaśnij mi, co może zrobić takie biuro, jeśli rzeczywiście byłoby tak durne sprzeda ci tę chatę po kryjomu? to co z tego, że ogłosi przyprowadzi ci klienta i sprzeda poniżej twojej ceny? wyjaśnij mi problem Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Kradzież ogłoszeń 20.04.09, 20:40 Gość portalu: erde napisał(a): > poza tym wyjaśnij mi, co może zrobić takie biuro, jeśli rzeczywiście byłoby tak > durne > sprzeda ci tę chatę po kryjomu? Najpierw odpowiedz sobie na pytanie, po jaką cholerę biura kradną ogłoszenia i zamieszczają prywatne oferty na swoich stronach? > to co z tego, że ogłosi > przyprowadzi ci klienta i sprzeda poniżej twojej ceny? > wyjaśnij mi problem Przykład z życia. Znajomy zamieścił ogłoszenie prywatne. Na drugi dzień zadzwoniło do niego 15 agencji z propozycją kontraktu. Gdy odmówił prosili o zgodę na zamieszczenie ogłoszenia na stronach agencji. Znowu odmowa. Znajomy zgodził się tylko na to, że, jak agencja przyprowadzi kupca, to mogą wtedy się dogadac. I co się okazuje, agancja przyprowadziła kupca. U notariusza z głupia zapytał, skąd kupująca pani dowiedziała się o jego ofercie - ano znalazła na stronie agencji. W takim razie nie płacę prowizji stwierdził znajomy i nie zapłacił. Tak wygląda rzeczywistosc. Agencje kradną oferty i ogłaszają jako swoje, byle tylko złapac klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 20.04.09, 20:49 coś podpie...sz skoro agencja przyprowadziła kupca, to po co gość się pytał u rejenta, skąd osoba wie o jego ofercie? przecież to jasne, że skoro klient przyszedł z BN, to wie o ofercie od nich ale sadzisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 20.04.09, 21:08 Gość portalu: erde napisał(a): > coś podpie...sz > skoro agencja przyprowadziła kupca, to po co gość się pytał u rejenta, skąd > osoba wie o jego ofercie? > przecież to jasne, że skoro klient przyszedł z BN, to wie o ofercie od nich > ale sadzisz :) Tak, ale to że biuro nieruchomości zamieściło jego ofertę, jako własną, takie oczywiste nie jest, bo nikt go o tym nie poinformował. Jak chcesz to dam ci numer telefonu do znajomego i on ci to w detalach wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 20.04.09, 21:56 telefonu nie trzeba BN nie zamieściło oferty prywatnie, tylko jako biuro kolega nie wiedział, ale jak BN przyprowadziło klienta, już wiedział ja bym to BN kopnął w dupę i podał do stowarzyszenia on się zgodził, bo przyprowadziło klienta na umowie udał głupia, wyszło głupio, bo powinien wcześniej a tak, przycwaniakował i NIE ZAPŁACIŁ grubymi nićmi szyte bo nie wierzę, żeby czegoś nie obiecał inaczej żadne BN nie poszłoby do umowy, wolałoby stracić klienta o gó...anych, przypadkowych nie rozmawiamy dlatego uważam, że nie opowiedziałeś tej historii rzetelnie Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 21.04.09, 19:19 Tak, tak, artykuł, który zamieściłem u góry też wyssany z palca. Ten też? dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3943445.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 21.04.09, 19:32 nie piszę o artykule tylko konkretnej sytuacji twojego znajomego Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 22.04.09, 02:27 Gość portalu: erde napisał(a): > nie piszę o artykule tylko konkretnej sytuacji twojego znajomego Przypadek mojego znajomego odzwierciedla sytuacje opisane w artykułach. Mam innego znajomego, który ma równie nieprzyjemne doświadczenia z agentami. Przy czym on akurat był kupującym i jako kupujący musiał zapłacić haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujący Re: Kradzież ogłoszeń IP: 156.17.170.* 22.04.09, 14:49 Cynizm, tupet i głupota agentów poraża. Zresztą polszczyzna niektórych ogłoszeń też. Przy jednoczesnej (jak zwykle w Polsce) wysokiej opinii o własnych kwalifikacjach i własnej wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 22.04.09, 15:25 nie bronię agentów, bo to totalne dziadostwo choć to wrażenie tworzą przede wszystkim młodzi, przypadkowi ludzie, zatrudniani w celu podpisywania umów nie mają pojęcia o niczym znam jednak dobre biura w mieście, więc są i takie że prowizje wysokie? jest przyzwolenie, to są wysokie odniosłem się tylko do historii, przedstawionej przez syndyka kupy się nie trzyma, zakładając czystość kolegi i brud pośrednika bo jeśli było tak, jak opowiedział, to kolega z tej samej gliny / cwaniactwa / co BN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.09, 16:16 Napisz jeśli możesz jakie to są te dobre biura Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 22.04.09, 18:57 Gość portalu: re napisał(a): > Napisz jeśli możesz jakie to są te dobre biura Dobre biura są w IV RP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk.iv.rp Re: Kradzież ogłoszeń 22.04.09, 18:56 Gość portalu: erde napisał(a): > nie bronię agentów, bo to totalne dziadostwo > choć to wrażenie tworzą przede wszystkim młodzi, przypadkowi ludzie, zatrudnian > i > w celu podpisywania umów > nie mają pojęcia o niczym > znam jednak dobre biura w mieście, więc są i takie > że prowizje wysokie? jest przyzwolenie, to są wysokie > > odniosłem się tylko do historii, przedstawionej przez syndyka > kupy się nie trzyma, zakładając czystość kolegi i brud pośrednika > bo jeśli było tak, jak opowiedział, to kolega z tej samej gliny / cwaniactwa / > co BN Nie dociera do ciebie, że biuro nieruchomości oszukało gościa kradnąc ogłoszenie i zamieszczając, jako swoje, bez jego zgody? W nagrodę miał im zapłacic pewnie prowizję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Re: Kradzież ogłoszeń IP: *.as.kn.pl 22.04.09, 21:06 do mnie dociera a czy do ciebie dociera, że coś z twoim kolegą jest nie halo? skoro BN podpierdzieliło jego ofertę i ogłaszało bez jego wiedzy, co za tym idzie, również zgodyi tak go to zbulwersowało- to po co, gdy przyprowadziło mu klientów, dalej z nich korzystał? a kto mu kazałby płacić prowizję? jakby był twardy, powiedziałby- spie...ć złodzieje i sam szukał klientów a on poszedł z nimi do rejenta podpisać umowę? to albo hipokryta, albo równie uczciwy charakter, jak tych z BN co do nazw dobrych BN we wrocławiu, raczej nie odważę się na tym forum ich podać- od razu wywołałoby to stek obelg, zapewne też akurat większość dzieci stąd pewnie korzystała akurat z nich i byłyby to te najgorsze znam ten rynek i dobre są poszukajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś