Gość: danka IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.08, 23:37 szukam mieszkania do kupienia. prosze o opinie na temat tego developera. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek BiUWIDEOURL Podgląd Opublikuj
Gość: TriadaDom Re: profit development - opinie IP: *.provider.pl 05.03.08, 10:14 Mamy w sąsiedztwie w sprzedaży mieszkania na Osiedlu Spiżowym boczna Grabiszyńskiej i na Zakrzowie przy ul. Zatorskiej. Zapraszam do biura 071/3350297 i na stronę internetową www.triadadom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: profit development - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 20:19 oraz tory kolejowe i starą chlorownię przyszpitalną, którą idealnie widać z okien nowego budynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:36 skoro dochodzi do tego ze deweloper oglasza sie na forum (czego nie robi praktycznie zaden inny) to chyba ma niezle przesrana sprzedaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 20:45 Polecam. Mieszkamy na osiedlu arkadia w Bielanach Wrocławskich i naprawdę miło się mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: profit development - opinie IP: *.lanet.net.pl 05.03.08, 20:56 developer w porzadku, tylko do jego wad zaliczyc mozna wysoka cene za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb bielany - przecież to wiocha.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.08, 21:14 same hipermarkety A4, miedzynarodowa trasa.....to miejsce na przemysł a nie na mieszkanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomyszach ocho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.08, 16:50 konkurencja zaczyna się podgryzac trzy inwestycje przy jednej ulic (profit zdaje się najtańszy) i sporo niesprzedanych mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do Drak IP: 195.205.44.* 04.06.08, 11:56 Ciekawe od ilu developerow kupiles mieszkania, skoro tak dokladnie znasz ich zwyczaje :-) Kazdy developer ma swoje wady i zalety - Profit rowniez Napisz moze wiecej o jakie problemy chodzi a nie ogolnikowo ze developer jest beee i tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert [...] IP: *.eranet.pl 11.07.08, 12:41 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFIT Development Re: profit development - opinie IP: *.profitdevelopment.com 11.07.08, 16:08 W odpowiedzi na wpis dokonany przez użytkownika o pseudonimie Robert firma PROFIT Development pragnie ustosunkować się do zawartych w nim opinii. Firma PROFIT Development przykłada wielką wagę do jakości oddawanych do użytku inwestycji. Dlatego bardzo poważnie potraktowaliśmy sprawę, o której mowa we wpisie. Na własny koszt i z własnej inicjatywy zleciliśmy ekspertom z Politechniki Wrocławskiej wykonanie w lokalu badania, które pozwoliłoby obiektywnie ustalić wszystkie fakty. Firma PROFIT Development zobowiązała się ponadto do pokrycia kosztów wszelkich niezbędnych badań medycznych. O całej sprawie i wszystkich podejmowanych działach na bieżąco informowany jest Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny oraz Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego. Jednocześnie chcielibyśmy podkreślić, że PROFIT Development niezwłocznie zapewnił opisanej we wpisie rodzinie lokal zastępczy o porównywalnym, zaakceptowanym standardzie. Firma cały czas podtrzymuje również gotowość do wykonania koniecznych prac technicznych i czeka na decyzję Klienta w tej sprawie. Jednocześnie pragniemy przypomnieć, że zawsze pozostajemy do dyspozycji naszych Klientów zarówno w siedzibie firmy przy ul. Rynek 48, 50-116 Wrocław jak i pod numerem telefonu 071 372 50 00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: profit development - opinie IP: *.eranet.pl 11.07.08, 23:14 W odpowiedzi na wpis dokonany przez użytkownika: PROFIT Development pragnę wyjaśnić, iż: - deweloper (PD) zlecił wykonanie "własnej" ekspertyzy, ale dopiero po zgłoszeniu przeze mnie całej sprawy do Sanepidu Powiatowego, co oczywiście spotkało się z dezaprobatą Zarządu Spółki; to sanepid nakazał wykonanie badania substancji lotnych, a nie było to przejawem inicjatywy PD; - powiatowy inspektor nadzoru budowlanego nie chciał przyjąć ode mnie pisma interwencyjnego w tej sprawie na kancelarię, dopiero po burzliwej dyskusji z kierownikiem łaskawie przyjęli w dniu 12.06.2008 r. to pismo i nadal nie mam żadnej odpowiedzi - tak pracuje urząd państwowy, który powinien zająć stanowisko w tej sprawie; - co do lokalu zastępczego, to posiadam pismo od PROFIT Development, że nie widzą potrzeby zapewnienia lokalu zastępczego; i tak przez 5 dób mieszkałem z rodziną (ja, żona, 4-letni syn, 8-miesięczna córka) w jednym pokoju, gdyż posadzka w sypialni była cała rozkuta, a chemiczny smród wydobywających się toksyn spowodował pogorszenie naszego stanu zdrowia; lokal zastępczy zaproponowano dopiero po informacji, że nagłośnię sprawę medialnie; - wykonanie prac związanych z usunięciem wady wymaga w mojej ocenie jeszcze wielu ekspertyz, z których jasno będzie wynikać, że lokal nadaje się do remontu i przywrócenia mu funkcji mieszkalnych bez toksyn (ksylen, toluen, mezytylen i 9 pozostałych związków toksycznych, które bezwzględnie nie mogą być w mieszkaniu); - odnośnie badań medycznych dla mnie i mojej rodziny, które musimy wykonać (bardzo drogie badania specjalistyczne), to na razie są tylko zapewnienia ze strony PROFIT Development, iż pokryje koszty, jednak dotychczas nie zwrócili mi ani złotówki z tego tytułu; deweloper postanowił zwołać konsylium lekarskie, które miałoby ocenić stan naszego zdrowia i zadecydować o ewentualnej potrzebie leczenia - deweloper, który buduje i leczy!!; - nasza sprawa zajmuje tyle uwagi firmie PROFIT Development, że pozostałe rodziny (jeszcze trzy inne lokale) nadal przebywają w toksycznych mieszkaniach, może kiedyś i oni dostaną lokale zastępcze! Więcej o tej sprawie niebawem na antenie telewizji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: profit development - opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.10.08, 13:37 Hehe jak widac warto czytac takie fora internetowe i juz wiem od kogo nie kupowac i kogo odradzac znajomym. Dziwne jest tez to ze PD tak pilnie sledzi takie fora - stagnacja na rynku moze sie nudza a za "normalne" pieniadze im sie nie chce budowac. Chociaz skoro buduja takie "toksyczne" mieszkania jak w opisywanym przykladzie to moze by sie zajeli sprawa na nie sztywnym PR'em w forum gazety. Z drugiej tez strony musi byc im ciezko. Po tym co zrobili ludziom (podwyzki cen) - developer to chyba teraz jeden z najbardziej znienawidzonych zawodow w Polsce. Ale polscy developerzy nie beda chcieli budowac w normalnych cenach 4000-4500 metr to przyjda inne firmy z zewnatrz co beda chcialy zarobic i nie beda gardzic 20% marza. Bo tym naszym to sie juz w tylkach poprzewracalo. Chinczycy juz chca wejsc i robic drogi na Euro za polowe tego co zaproponowali polscy budowniczowie. Hehe, jak to sie teraz modnie pisze: żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość fg Re: profit development - opinie IP: 79.110.192.* 19.10.08, 15:12 Właśnie przymierzam się do kupna mieszkania od developera. Mam na oku 2 inwestycje : Wrodombud (inwestycja na Wałbrzyskiej) i Geogrupa (inwestycja na Rymarskiej). Jeśli ktos miałby jakiekolwiek doświadczenia z tymi developerami to prosze o szczere wypowiedzi. A może polecilibyście jakiegoś innego dobrego developera?? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-zorientowany Re: profit development - opinie 19.10.08, 15:14 Hej! Proponuję zbierać wszystkie opinie o developerach, wykonawcach i innej maści specjalistach w jednym miejscu - na speculo.pl - jeśli macie jakieś doświadczenia, możecie podzielić się tam z innymi - łatwiej wtedy jest też wyszukiwać. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Gdzie i dlaczego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 16:35 Jaka jest przyczyna wystąpienia tych toksycznych substancji ? W której inwestycji mieszkaniowej to ma miejsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Robert napisz coś więcej IP: *.gprs.plus.pl 11.07.08, 21:29 Jaka inwestycja? Czy dotyczy to tylko Twojego lokalu? Jakie są zagrożenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Robert napisz coś więcej IP: *.eranet.pl 11.07.08, 23:17 proszę czytać odpowiedź do użytkownika PROFIT Development Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Robert napisz coś więcej IP: *.eranet.pl 12.07.08, 09:58 Jakie są zagrożenia poczytaj o substancjach toksycznych charakterystyka substancji niebezpiecznej dział toksykologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFIT Development Re: Robert napisz coś więcej IP: *.profitdevelopment.com 16.07.08, 11:58 W odpowiedzi na zapytania użytkowników forum internetowego, firma PROFIT Development pragnie ustosunkować się do zawartych w nim opinii. Problem dotyczy obecnie czterech mieszkań znajdujących się na parterze budynków przy ul. Magnoliowej 4 oraz ul. Konwaliowej 1 na Osiedlu Arkadia. Do mieszkańców został już wystosowany list, w którym firma proponuje bezpłatne, specjalistyczne badania stanu powietrza. Badanie takie zostało przeprowadzone przez specjalistów z Politechniki Wrocławskiej we wszystkich lokalach, w których wykryto problem. Zdaniem ekspertów, stężenia wykryte w powietrzu są około 1000 razy mniejsze niż dopuszczalne normy zawodowe, określające poziom, przy którym może dojść do powstania negatywnego działania substancji na zdrowie człowieka. Obecnie nie został potwierdzony wpływ wykrytych w powietrzu substancji na stan zdrowia mieszkańców. Będąc firmą odpowiedzialną, w chwili wykrycia usterki zobowiązaliśmy się pokryć koszty niezbędnych badań medycznych i zapewnić stosowne konsultacje lekarskie mieszkańcom tych lokali, w których stwierdzona została usterka. Na czas prowadzenia analiz w mieszkaniach oraz usunięcia usterki, zapewniliśmy również mieszkania zastępcze. Jesteśmy w stałym kontakcie z kluczowymi instytucjami administracji państwowej (np. Sanepid), z którymi wspólnie wyjaśniamy powstały problem. Jednocześnie zapewniamy, iż usterka absolutnie nie jest skutkiem świadomych działań firmy PROFIT Development. Do jej powstania doszło na skutek błędu ludzkiego, którego dopuściła się firma odpowiedzialna za kładzenie podłóg. Wcześniejsze wykrycie usterki uniemożliwiła technologia kładzenia podłóg. Na podłogę wylewanych jest bowiem kilka kolejnych warstw. To one przykryły warstwę spodnią, co uniemożliwiło zorientowanie się co do zastosowanej ilości kolejnych środków, a także zniwelowały ich zapach. Uniemożliwiło to również wykrycie usterki na etapie oddawania lokalu do użytku. Korzystając z niniejszego forum, pragniemy przeprosić mieszkańców osiedla, którzy zostali dotknięci tą sytuacją. Dołożymy wszelkich starań, aby rzetelnie rozwiązać sprawę, ponieważ komfort mieszkańców i wysoka jakość budowanych przez nas domów i mieszkań jest dla nas priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Profitu Re: Robert napisz coś więcej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.08, 09:58 Własnie zadzwoniłam do Profitu i coż!!! Pani powiedziała ze nie jest zorientowana w problemie a Pan który może by był zorientowany jest nieobecny i zapisze sobie moje dane .....PROFESJONALIZM .......mieszkam na parterze i nie chce sie dalej truc na własne życzenie.....Pozdrawiam Profit i klintów. Odpowiedz Link Zgłoś
wpbstrzegomska Re: profit development - opinie 15.07.08, 21:29 Ja także mieszkam na osiedlu Arkadia, co do samego mieszkania i osiedla nie mogę mieć zastrzeżeń. Nie można wykluczyć sytuacji że podwykonawca coś nawali, a wyjdzie to dopiero później. Kosztuje to trochę nerwów, a jak widać i zdrowia, ale Profit ma dobra markę na rynku i ja mogę powiedzieć że jestem zadowolona.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadupapuga Re: profit development - opinie IP: *.gprs.plus.pl 15.07.08, 22:50 Pytam: 1. Czy Zarząd PD jest ślepy i głuchy i nie widzi co się dzieje na ich budowach? 2. Czy może niewłaściwe materiały zostały użyte z premedytacją, bo są tańsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: profit development - opinie IP: *.gprs.plus.pl 29.07.08, 22:18 Czy ktoś wie jaki finał znalazła ta bulwersująca sprawa? Kupiłem mieszkanie od pd na spiżowej i niepokoją mnie doniesienia o takich praktykach dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: profit development - opinie IP: 212.160.156.* 31.07.08, 15:49 A jak wyglada sprawa jakosci wykonania na Spizowej? Wybudowane sensownie czy sa jakies problemy? Moze jest jakies forum dla mieszkancow? Cos chyba mialo byc na triada.mikron.pl ale ze tak powiem napisane tam niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 11:37 Patrząc z perspektywy czasu, to za te pieniądze można by oczekiwać czegoś więcej, np. drewnianej stolarki okiennej, lepszych płytek na klatce schodowej etc. Ale Profit zawsze lubił oszczędzać (czego efektem jest historia na Bielanach). Ja jeszcze się na Spiżową nie wprowadziłem, więc na temat komfortu użytkowania póki co nie mogę nic więcej powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia pismo do Developera IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.08, 14:04 drodzy sasiedzi i sasiadki ze spiżowej, czy posiadacie jakieś informacje na temat sposobu wykonania mieszkań na spizowej? Planuje napisac pismo do PD z prośba o udostępnienie protokołu odbiorów zanikowych izolacji pod posadzką, i myślę sobie, że jakby się podpisało pod tym pismem wiecej mieszkańców to mozna by było więcej zdziałać. Swoją drogą to jak mi PD nie udostępni dokumentacji to zwrócę się do Nadzoru Budowlanego. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Pergol [...] IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 13:39 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: profit development - opinie IP: *.centertel.pl 26.08.08, 13:52 Takie są rozczarowania jak się klient nie zna a nie korzysta z jakiegoś fachowca przy podpisywaniu umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadia Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 16:19 Tak samo ściemniali ws ochrony i monitoringu na osiedlu Arkadia w Bielanach. Nie ma ani jednego ani drugiego mimo, iż na etapie kupowania padały takie zapewnienia. Ich strategia to: "obiecać wszystko, a potem jakoś to będzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ZielonejPergoli [...] IP: 195.20.110.* 09.09.08, 15:00 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczucie Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 10:52 Znajomy, który tam kupił mieszkanie potwierdza to wszystko. Wychodzi na to, że umowę z tym deweloperem należy podpisywać w obecności prawnika i inspektora nadzoru aby spać w miarę spokojnie. Wyrazy współczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły klient Re: profit development - opinie IP: *.magma-net.pl 10.09.08, 13:42 Prawie trzy lata temu interesowałem się mieszkaniami Profit'u - tymi na Bielanach - ale gdy zaniosłem wzór umowy do zaprzyjaźnionego prawnika, to powiedział szczerze, że umowa zabezpiecza tylko dewelopera i choć nic złego nie musi się stać, lepiej trzymać się z dala od firmy, która tak konstruuje umowy. No i się stało - nie tylko na Bielanach, jak pokazują te wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no comments Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=186&w=81353559 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaje Re: profit development - opinie IP: *.nsn-inter.net 18.09.08, 13:27 Tak naprawde to oni inwestycje ta i nastepna sfinansowali z tego co zarobili na pergoli, tak wiec maja rok albo dwa spokojnego zycia. A z tymi mieszkaniami to beda wisiec az znajda jeleni, z tym z pewnoscia im sie nie spieszy, tak wiec skorzystali na boomie, zobaczymy co przyniesie przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vir Re: profit development - opinie IP: *.fl-it.net 22.09.08, 15:14 Drodzy koledzy i kolezanki, ktorzy niestety nabyliscie nieruchomosci u tego developera-podobnie jak ja. Musicie wykazac sie jeszcze chwile cierpliwoscia, niebawem bedzie mozna rozpoczac postepowanie sadowe w sprawie nierzetelnych praktyk developera. Byc moze uda sie przygotowac pozew zbiorowy...Zobaczymy jak wtedy zaczna sie zachowywac w stosunku do klientow. Na razie proponuje gromadzic cala dokumentacje dowodowa opraz kopie tej godnej pozalowania korespondencji z pracownikami jak i zarzadem PD.SA - wtedy bedzie nam znacznie latwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonopergolowiec Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 13:20 Przeczytałem wszysktie wasze opinię i nie rozumiem was, na pergoli mieszka mój znajomy i jest zadowolony choć nie ukrywa, że kupił jak to okresla "na górce". Znam szczegóły z jego realacji i nie rozumiem waszych opinii. mieszkania nie są i nie były tanie to fakt. mam wrażenie, że większośc z was kupiła mieszkanie w okresie boomu i stąd wasze rozgoryczenie. Ale takie ryzyko i trzeba sie z tym pogodzić i odpowiadać za swoje decyzję sprzed lat. łatwo narzekać jak się nie ma punktu odniesienia. pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że dojdzie do skutku niedługo mój zakup na tym osiedlu. tanio nie jest ! ale mam nadzieję będzie to pewne i bezpieczne gniazdko. (niestety o kredyt teraz trochę trudniej gdy zarobki nieduże :-( zobaczymy czy wypali... ). do zobaczenia !:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-pieniacz Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 19:13 To fakt- pieniactwo to nasza cecha narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec pergol [...] IP: *.gprs.plus.pl 27.09.08, 21:52 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 10:32 Nic dodać, nic ująć. Dokładnie tak wygląda sytuacja na tym osiedlu i proponuję nadać PD miano najgorszego developera we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciągle narzekamy Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:08 moi Drodzy, muszę powrócić do tematu skażonych mieszkań w Bielanach Wrocałwskich - czy wiecie, że na ul. Obornickiej w nowo oddanym budynku, tak dla sprawdzenia, developer wykonał badania powietrza na obecność ksylenu i innych związków - zgadnijcie, jaki może być wynik. Badanie było wykonywane w mieszkaniu na 3-cim piętrze. Niestety o tym fakcie Profit pewnie zapomniał wspomnieć Państwu. Ja już to mam, a Wy to musicie teraz sprawdzić aby potwierdzić moje informacje. Faktycznie, Deweloperowi należy się miano najlepszego; dodaje bonusy jak mało który, musimy być jemu za to wdzięczni, a nie, my ciągle narzekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFIT Development Re: profit development - opinie IP: *.profitdevelopment.com 07.10.08, 11:27 Szanowni Mieszkańcy, W nawiązaniu do zamieszczonej na forum internetowym gazeta.pl nieprawdziwej informacji o rzekomym badaniu stanu powietrza na Osiedlu Zielona Pergola firma PROFIT Development pragnie oświadczyć, iż nie prowadzi ani nie prowadziła podobnych badań na tym osiedlu, ponieważ, osiedle to wolne jest od usterek, mogących wpływać na stan powietrza w budynkach. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta. Z poważaniem, PROFIT Development Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pergolowiec Re: profit development - opinie IP: *.eranet.pl 08.10.08, 20:32 Na Osiedlu Zielona Pergola jest inna sytuacja tam walą się balkony a tak poza tym to jest O.K tak zapewnia P.D a kto im wieży ten leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: profit development - opinie IP: 195.205.44.* 03.10.08, 16:54 Dołączam się do prośby... W której klatce robione było badanie? Jak można spawdzić swoje mieszkanie? Skażona woda, skażone powietrze - powoli mam już dosyć, a tak cieszyłem się z mieszkania, niestety widzę że wdepnąłem w wielkie gó... za ogrmone pieniądze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksylen Re: profit development - opinie IP: *.eranet.pl 05.10.08, 13:43 Podziękowania dla Pana Sowy wiceprezesa Pd za wyjaśnienie całej sytuacji jaka ma miejsce na osiedlu Arkadia Pan Sowa twierdzi że te substancje toksyczne w naszych mieszkaniach nie są szkodliwe dla zdrowia to fabryka Cargil nas truje zatem po co wogóle naprawiać mieszkania skoro substancje toksyczne nie są szkodliwe Panie Sowa!!!! A to że styropian nie ma odpowiedniej grubości to taki szczegół co za różnica 3cm a 10 cm normalnie to standarcik Panie Sowa prawda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PD zamilcz lepiej Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 07:26 przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, musiałem się upewnić u innych lokatorów, poza mną jeszcze w 2-ch mieszkaniach padły słowa z ust przedstawiciela PD, cyt."nie musicie się państwo martwić, ksylen jest wszem obecny, wykonaliśmy badania na Obornickiej, na 3-cim piętrze i tam też wystąpił ksylen oraz inne ..., nie w takim samym stężeniu ale jest i już" - mniej więcej tych słów używają jako argumentów aby nas uspokoić. "Niech ksylen będzie z Wami"-paranoja. Panowie z Profit, proszę nie róbcie z nas Kretynów, nie dementujcie tego co do okoła "chlapiecie". Napiszcie coś na temat tego, jak nas badacie, jak pokrywacie koszty leczenia, jak dbacie o nasze zdrowie - to jest bardziej ciekawsze. Jesteśmy rozpieszczani przez Was jak mało kto.Gdzie wykonać badania na toksyny mieszkania- zgłosić skargę do Sanepidu na czynności Dewelopera bo nie sądzę, żę jak wystąpicie do PD to wykonają Wam badania na żądanie; dla nich problem toksycznych mieszkań nie występuje, my mieszkańcy tylko chcemy im zaszkodzić - to też jest ich stanowisko, itd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: profit development - opinie 18.10.08, 20:42 Wiele było już na tym forum dyskusji nt. homoseksualizmu. Nie wiem więc, gdzie najlepiej wkleić tego linka. Robię to zatem tutaj: Artykuł o przyczynach homoseksualizmu Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: profit development - opinie 18.10.08, 21:13 Chciałbym abyśmy zastanowili sie nad tym, czy homoseksualizm jest zjawiskiem społecznie groźnym. Wszyscy pamiętamy niedawne wiece, parady i marsze tzw. równości. Moim zdaniem jest to krok do rozkładu moralnego społęczeństwa. Osobiście uważam homoseksualizm za zboczenie od normy, wszak norma jest współżycie dwóch przedstawicieli odmiennych płci w obrębie tego samego gatunku. Literatura naukowa donosi, że homoseksualizm jest zboczeniem podobnym do zoofilizmu, nekrofilizmu. Homosie domagają się równych praw? A czy ich nie mają? Gdzie jest przepis, który ich dyskryminuje? Skoro mamy gloryfikowac margines społeczny - tak używajmy właściwych słów, Lewica podaje, że homoseksualistów jest 5%, są to - tradycyjnie - dane przekłamane, gdyż tego jest raptem 0,5% - to dlaczego ludzie ceniący sobie stosunek z psem czy nieboszkykiem mają być gorsi? Biologicznysens życia człowieka to urodzić się - dac potomstwo - umrzeć. Ze związku przedstawicieli etj samej płci dziecka nie będzie, więc taki związek jest wbrew naturze. Natomiast szczytem braku rozwagi jest domaganie się prawa do adopcji dziecka, istnieje przecież coś takiego jak homoseksualizm nabyty, jest forma homoseksualizmu nabytego w wyniku przebywania w towarzystwie gejów, lesbijek, lub przebywania tylko w towarzystwie tej samej płci. Słuzba w wojsku sprzyja objawianiu sie homoseksualistów, nawet zdrowy człowiek moze ulec takiemu wynaturzeniu. W amerykańskich filmach nieraz pokazuje sie jak więźniowie pozbawieni kobiet dokonuję między sobą stosunków analnych - świadczy to o możlwiości nabycie homoseksualizmu. Ponadto jak takie dziecko będize wzrastało mając dwóch tatusiów, czy dwie mamusie? Jak będzie przebiegał jego rozwój fizyczny? Jako liberał uważam, że preferencje seksualne to prywatna sparwa każdego człwoeika, anie sparwa władzy państwowej i żadne dodaktowe regulacje traktujące o homosiach nie sa potrzebne. Teraz nikt im nie zabrania mieszkać razem w mieszkaniu. Natomiast legalizacja tego wynaturzenia jest zbędna i może psounać za sobą nieprzewidziane skutki. Statystycznei związki gejowskie trwają ok. jednego, góra dwóch lat, bardzo rzadkos ei zdarza, żeby taki zwiazek pzretrwał wiecej, a już na pewno nie moze sie równac z trwałością związku kobiety i meżczyzny. Czy chcemy aby widok całujących sie facetów w tramwaju był zjawiskiem codziennym? Przeciez nie muszą sie z tym obnośić, mopgą to zachowac dla siebie, a nie gorszyć innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już wkrótce [...] IP: *.gprs.plus.pl 05.10.08, 20:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eneos Re: profit development - opinie IP: *.centertel.pl 19.10.08, 01:19 Witajcie, Troche się przerazilem Waszymi postami. Chce kupić u nich mieszkanie, nowa inwestycja Profitu "Osiedle rumankowe" I teraz nie wiem co robić. Jest aż tak zle. Proszę o rzetelne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
gug-a Re: profit development - opinie 19.10.08, 12:43 Czy przyczyną problemów homoseksualistów jest tylko nietolerancyjne społeczeństwo? A może raczej leży ona we wnętrzu człowieka? Wielu homoseksualistów czuje się nieszczęśliwymi, samotnymi i nierozumianymi przez otoczenie. Przeważnie są to osoby bardzo uczuciowe i nadwrażliwe, przez co cierpią w dwójnasób. Jeden z prekursorów terapii dla homoseksualistów w Holandii prof. Johan Leonard Arndt wspominał, że jego pacjenci najczęściej użalali się na samotność, depresje i brak stabilizacji w kontaktach z innymi. Działacze ruchów gejowskich uważają, że problemy te mają swoje źródło w nietolerancji i dyskryminacji ze strony społeczeństwa. Czy rzeczywiście jest to główny powód? W Holandii tego typu przyczyny zostały w dużej mierze ograniczone. Homoseksualizm jest nie tylko powszechnie akceptowany, lecz także prawnie usankcjonowany, łącznie z legalizacją związków jednopłciowych i nadaniem im prawa do adopcji dzieci. A jednak skala problemów neurotycznych wśród gejów wcale się nie zmniejszyła. Pim Fortuyn, lider prawicowej partii holenderskiej zamordowany przez lewackiego ekologa, niedługo przed swoją śmiercią wyznał, że homoseksualizm jest dla niego jak zniewolenie, a ceną za ten wybór jest straszliwa samotność. A przecież znajdował się u szczytu popularności i sławy. Także badania naukowców z amerykańskiego uniwersytetu stanu Indiana wykazały, że o pomoc psychiatryczną lub psychologiczną prosiło aż 60 proc. gejów, którzy sami twierdzili, że są „dobrze przystosowani społecznie”. Holenderski psychiatra prof. Adrianus Dingeman de Groot dowodzi, że homoseksualiści mają poczucie wrażliwości typowe dla neurotyków i są bardziej rozchwiani emocjonalnie niż heteroseksualiści. Być może więc źródło niepokojów znajduje się nie w otoczeniu, lecz we wnętrzu osoby? Oferta dla nieszczęśliwych Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: profit development - opinie 19.10.08, 12:47 www.homoseksualizm.friko.pl/ tam jest napisane, Nikt nie rodzi się homoseksualistą Nie istnieją dane naukowe, które potwierdzałyby hipotezę o genetycznych lub biologicznych uwarunkowaniach skłonności seksualnych do osób tej samej płci Nikt nie wybiera pociągu do osób tej samej płci Jest on skutkiem niewyleczonego urazu z okresu dzieciństwa prowadzącego do pomylenia płci. Każdy może zdecydować się na zmianę Nikt się takim nie rodzi. jest to z ksiazki ["Wyjść na prostą" Richard Cohen, Wydawnictwo WAM, Kraków Zatem jak nie jest to coś wrodzonego, jest to nabyte Odpowiedz Link Zgłoś
banabak Re: profit development - opinie 19.10.08, 12:52 Postawiłem pytanie czy homoseksualizm ejst zjawiskeim spolecznie groźnym. Jest juz ponad 30 postów i nikt nie udzielił odpowiedzi, niczym analfabecie rozpisuja sie niewiadomo o czym, a nie potrafią odpowiedziec na pyatnie. Ponadto, jaki ma sens przytaczanie jakis danych z badaniami, skore te ktore potwierdzaja pewną teze, są nazywane prawdziwymi, a te ktore zaprzeczaja są przekłamana i prowadzone przez nieodpowiednich ludzi. Widocznei nauka nie jest jeszcze zgodna co do tego czym tak na prawde jest homoseksualizm, czy mozna go nabyc, czy jest on "chorobą" genetyczna? Jak w takim razie wytłumaczyc przejsciowe zainteresowanie ta sama płcią w okresie dojrzewania? Odpowiedz Link Zgłoś
gug-a Re: profit development - opinie 19.10.08, 12:54 Wielu homoseksualistów, którzy nie są w stanie pogodzić się ze swoją orientacją, decyduje się na terapię. Zawsze jednak musi być to krok dobrowolny. Terapia trwa kilka lat. Polega głównie, tak jak większość terapii dla osób neurotycznych, na wglądzie we własną psychikę i na wewnętrznym zmaganiu. Powodzenie zależy od motywacji danej osoby, jej wytrwałości i szczerości wobec siebie. Ponieważ najsilniejsza jest motywacja religijna, niektóre grupy terapeutyczne (jak np. EHAH założona w 1975 r. w Amsterdamie przez Johana van der Sluisa) wprowadzają do praktyki psychologicznej elementy formacji duchowej. Jak mówi van der Sluis, który sam przez wiele lat był aktywnym gejem: – Nasza oferta jest skierowana do tych, którzy jako homoseksualiści czują się nieszczęśliwi i niepogodzeni ze sobą. Nie chcemy nikogo zmieniać na siłę, chcemy tylko pokazać homoseksualistom, że nie są skazani na biologiczny determinizm, że istnieje dla ich sposobu życia alternatywa, że istnieje dla nich nadzieja. Gejowski styl życia wiąże się często z dużą rotacją partnerów. Przychylny środowisku gejowskiemu Instytut Kinseya opublikował w roku 1978 głośny raport, w którym połowa badanych homoseksualistów w USA przyznała się do kontaktów z co najmniej 500 różnymi partnerami seksualnymi. Pracownik amsterdamskiego ośrodka terapeutycznego Allard Buhre, niegdyś homoseksualista, przyznaje, że tak duża zmienność partnerów wynika z ciągłego niezaspokojenia i nienasyconej tęsknoty. Geje wpadają w ciąg nieustannych poszukiwań, ponieważ drugi mężczyzna nigdy do końca nie jest w stanie dać tego, co może dać kobieta – uważa van der Sluis, w którego ośrodku udaną terapię przeszło kilkuset homoseksualistów. Za mało ojca, za dużo matki Odpowiedz Link Zgłoś
gug-a Re: profit development - opinie 19.10.08, 12:58 Nie ma żadnego dowodu naukowego na to, że homoseksualizm jest zjawiskiem wrodzonym, dziedzicznym, uwarunkowanym genetycznie lub hormonalnie. Gdyby homoseksualizm był wrodzony, wówczas bliźnięta jednojajowe, mające ten sam genotyp, powinny mieć taką samą orientację: albo homo-, albo heteroseksualną. Tymczasem z badań prof. J.D. Rainera wynika, że wiele bliźniąt jednojajowych różni się między sobą orientacją płciową. Z kolei badania prof. W.H. Perloffa wykluczyły wpływ hormonów na powstanie homoseksualizmu. Z drugiej strony nie ma też dowodu odwrotnego – całkowicie wykluczającego biologiczny determinizm. Istnieje natomiast wiele udokumentowanych przypadków pojawienia się homoseksualizmu wskutek nabycia takich preferencji w procesie socjalizacji (np. wśród chłopców wykorzystywanych seksualnie w dzieciństwie przez starszych mężczyzn). Do takiego zdania przychylają się m.in. psychologowie Karen Horney, Charles Socarides, Marcel Eck, a nawet seksuologowie sympatyzujący z ruchem gejowskim, np. William Masters i Virginia Johnson, którzy twierdzą, że źródłem homoseksualizmu są „nabyte preferencje”. Holenderski profesor Gerard van den Aardweg, który prowadzi terapię homoseksualistów od 1967 r., uważa pociąg seksualny do osób tej samej płci za zaburzenie emocjonalne, rozwijające się już w dzieciństwie i w okresie dojrzewania. W ciągu niemal 40 lat psycholog zdołał przeprowadzić udaną terapię ponad 600 osób. Przy czym udaną terapię definiuje on jako osiągnięcie trwałej dyspozycji do zawarcia stałego związku heteroseksualnego. Głównym źródłem homoseksualizmu są, zdaniem van den Aardwega, nienormalne relacje z matką, zwłaszcza zaś z ojcem. Najczęściej chłopiec jest albo zbyt rozpieszczany przez matkę, albo niedoceniany przez ojca (często jedno i drugie), co powoduje, że wpada w kompleks niższości na punkcie swojej męskości. Podręcznikową wręcz ilustracją takiego przypadku jest casus brytyjskiego reżysera zmarłego na AIDS Dereka Jarmana, który w dzieciństwie był rozpieszczany przez nadopiekuńczą matkę, a zarazem ciągle bity i poniżany przez ojca. Kanadyjski lekarz Irving Bieber, który zajmował się wieloma homoseksualistami, stwierdził, że nie spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej rela Najczęściej chłopiec jest albo zbyt rozpieszczany przez matkę, albo niedoceniany przez ojca (często jedno i drugie), co powoduje, że wpada w kompleks niższości na punkcie swojej męskości. Podręcznikową wręcz ilustracją takiego przypadku jest casus brytyjskiego reżysera zmarłego na AIDS Dereka Jarmana, który w dzieciństwie był rozpieszczany przez nadopiekuńczą matkę, a zarazem ciągle bity i poniżany przez ojca. Kanadyjski lekarz Irving Bieber, który zajmował się wieloma homoseksualistami, stwierdził, że nie spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej relacji między synem a ojcem. Nic więc dziwnego, że w krajach zachodnich terapie homoseksualistów cieszą się coraz większą popularnością, choć wielu psychologów – także w Polsce – uważa, że to niemożliwe (patrz ramka). W roku 1997 Amerykańskie Stowarzyszenie Psychiatryczne opublikowało nawet oświadczenie, w którym wezwało swoich członków do zaniechania terapii homoseksualistów jako nieetycznej i nieskutecznej. Prof. van den Aardweg uważa decyzję ATP za krzywdzącą wobec wielu homoseksualistów: – Gdybym się do niej zastosował – mówi – nie pomógłbym wielu osobom, które z rozpaczy wyły do pustych ścian. Do dziś utrzymuję kontakt z moimi byłymi pacjentami, spotykamy się, wielu z nich ma żony i dzieci, to są ludzie zupełnie inni niż kiedyś. Cieszę się, że pomogłem wielu z nich zbudować szczęśliwe życie. Katarzyna Abramowicz, Amsterdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Pytanie o developera IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.10.08, 13:03 zna ktos ta investycje developera: www.path.to/imageshack5833/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec pergol Re: profit development - opinie IP: 91.90.160.* 20.10.08, 11:51 kolega gug-a to chyba jakiś sfrustrowany pracwnik Profit Development. Coś ty się tak czepił tych homoseksualistów ? :D masz kompleksy czy już ta skażona woda, powietrze czy nie daj Bóg zpadająca płytka gresowa z źle położonych tarasów na Zielonej Pergoli walneła Cię w głowę? A może akuszerka przy porodzie zamiast w klapsa w pupę pie.... Cie w głowę ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda wiewióra Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 12:09 Tak sfrustrowany może być tylko "członek" zarządu ;) A raczej jest to zasłona dymna mająca odwrócić uwagę potencjalnych klientów od poważnych problemów i pytań jakie są udziałem tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.sebek Re: profit development - opinie 20.10.08, 14:08 Kiedy był jeszcze mały, 25-letni dziś Alexandro Alves da Silva myślał, że ma takiego samego ojca jak inne dzieci. Ale rzeczywistość była inna. – On napadał na banki – opowiada ze smutkiem ten spokojny chłopak, który dziś pracuje jako kucharz w modnej małej restauracji w So Paulo. – Nie byłem niczego świadom – ciągnie opowieść. – Dobrze nam się żyło. Nasze mieszkanie, w którym mieliśmy trzy telewizory, dwie lodówki itp., było najbardziej luksusowe w całej faweli. Potem ojciec zginął podczas pościgu policyjnego. Po tym wszystkim matka uzależniła się od cracku, a ja musiałem zacząć zarabiać na siebie. W moich oczach ojciec był zawsze doskonałym wzorem… nie do naśladowania. Coraz to nowe zajęcia, ta sama bieda. Tak można było wówczas podsumować losy Alexandra, który rozpoczął pracę w wieku siedmiu lat. W trakcie swojej „kariery” był już wulkanizatorem, mechanikiem samochodowym, obnośnym sprzedawcą herbatników, dostawcą posiłków na zamówienie, wreszcie pomocnikiem cukiernika. Nie był jeszcze dorosły, ale to on opłacał czynsz, kupował ubrania dla matki i sióstr. Dzięki swej sile woli i odwadze w końcu wyrwał się z nędzy. W 2004 roku przeżył chwilę osobistego triumfu: zostawszy kucharzem, w wieku 21 lat podpisał swoją pierwszą umowę o pracę. Dzięki temu mógł otworzyć konto bankowe, a nieco później przeprowadził się do dzielnicy zamieszkanej przez klasę średnią, gdzie jego ośmioletnia córka może wychowywać się w lepszym środowisku społecznym. Potem kupił (na kredyt) małego używanego chevroleta. Oprowadzając nas po dzielnicy, w której spędził dzieciństwo, po tym brazylijskim Bronksie ulokowanym pomiędzy autostradą a rzeką Tiet, gdzie wciąż mieszkają jego siostry i matka, Alexandro mówi łagodnym głosem: Jako pierwszy z rodziny sprawiłem sobie samochód. Chyba zrozumiałe, że duma mnie rozpiera… Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.sebek Re: profit development - opinie 20.10.08, 14:09 Richard Branson nie chce słyszeć o kręceniu filmów pornograficznych w przestrzeni kosmicznej. 58-letni brytyjski miliarder założył firmę Virgin Galactic, która ma organizować komercyjne loty orbitalne, i wita z otwartymi ramionami bogaczy zainteresowanych kosmiczną turystyką. Kiedy jednak zgłosił się do niego producent filmowy zamierzający kręcić rozbierane sceny w stanie nieważkości, Branson postawił weto. Czyżby człowiek interesu, który słynie z tego, że potrafi zarobić ogromne pieniądze na wszystkim, za co się zabierze, uznał, że kosmiczne porno nie będzie żyłą złota? A może raczej zdecydowały opory moralne? Twórca Virgin Galactic nie wyklucza innego rodzaju akrobacji w przestrzeni kosmicznej. Na pokład jego statku może zostaną wpuszczeni artyści cyrkowi, którzy chcą wypróbować swoje numery na orbicie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.sebek Re: profit development - opinie 20.10.08, 14:20 Opinia publiczna od kwietnia śledzi prace powołanego przez premiera Zespołu ds. Bioetyki. Przygotowuje on raport zawierający propozycje rozwiązań problemów związanych ratyfikacją europejskiej konwencji bioetycznej, w tym najbardziej oczekiwane - dotyczące in vitro. Jak ujawnia nam przewodniczący zespołu poseł PO Jarosław Gowin, raport ma być gotowy w tym miesiącu i wówczas zostanie przedstawiony premierowi. To Donald Tusk zdecyduje, jakie rozwiązania przyjąć w sprawach, w których zespołowi nie udało się wypracować jednego stanowiska. Jednak raport nie jest jeszcze ustawą, którą można by zgłosić do parlamentu. Dlatego równolegle trwały prace zespołu ekspertów, którzy napisali specjalną ustawę bioetyczną. "Jest już prawie gotowa, z ostatecznym kształtem czekamy na decyzje premiera w najbardziej kontrowersyjnych sprawach" - ujawnia Gowin. Gdy to nastąpi, przedstawi ją jako propozycje klubu Platformy Obywatelskiej. Poseł przyznaje, że rozwiązania przyjęte przez premiera w raporcie zostaną odzwierciedlone w projekcie ustawy bioetycznej. Dlatego na razie nie chce ujawnić treści ustawy. Naciskany, jakie rozwiązania będzie rekomendował premierowi, mówi: "Dla mnie absolutnie priorytetowe jest wprowadzenie zakazu tworzenia zarodków nadliczbowych, nie mógłbym firmować ustawy, która dopuszczałaby tworzenie takich zarodków. I jednocześnie deklaruje: we wszystkich innych sprawach jestem skłonny do kompromisu". Taki kompromis mógłby być na przykład w sprawie refundacji in vitro: "Jeżeli przyjęte zostaną rozwiązania chroniące godność i życie dzieci poczętych metodą in vitro, to nie widzę powodu, aby rodzicom odmawiać prawa do częściowego dofinansowania" - deklaruje. Jednak zakaz tworzenia zarodków nadliczbowych zdecydowanie nie podoba się środowiskom feministycznym i lewicowym. "To drastyczne ograniczenie tej metody, w efekcie może doprowadzić do znacznego jej zastopowania" - komentuje Wanda Nowicka, szefowa Federacji na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny. Nieoczekiwanie rozwiązanie zaproponowane przez Gowina może poprzeć Kościół. Choć nigdy nie zaakceptuje metody in vitro, ponieważ dziecko poczęte zostaje w sposób sztuczny, propozycja Gowina eliminuje drugi powód sprzeciwu: zabijanie ludzkich zarodków. "W Kościele jest zasada, że można poprzeć warunkowo rozwiązanie, które choć nie jest w pełni zgodne z jego nauczaniem, zbliża do standardów, o które walczy. Tę zasadę można zastosować w przypadku zakazu tworzenia zarodków nadliczbowych" - wyjaśnia publicysta ks. Kazimierz Sowa. Jednak obawia się, że takie rozwiązanie może wzbudzić protesty zarówno zwolenników in vitro, jak i obrońców życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: profit development - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 18:13 Potrzebujesz pomocy przy zaprojektowaniu swojego mieszkania?Kilka alternatywnych projektów, z których będziesz mógł wybierać?Meblowanie, dobór kolorów,aranżacja, w razie potrzeby tańsze wykonanie - napisz projekty.paulina@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklejka z dykty Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 10:22 - Joerg Haider był mężczyzną mojego życia - powiedział 27-letni Stefan Petzner podczas wywiadu i przez chwilę nikt nie był w stanie tych słów zrozumieć i na nie zareagować. Po śmierci znanego zwolennika III Rzeszy to Petzner przejął przewodnictwo w Sojuszu na rzecz Przyszłości Austrii, partii Haidera. Plotki o tym, że Haider jest gejem, bądź biseksualistą, pojawiły się w austriackiej prasie ponad dekadę temu - wówczas jednak skończyło się na plotkach. Teraz sprawę próbują zatuszować austriaccy konserwatyści. O tej sprawie rozpisują się właściwie wszystkie europejskie media: począwszy oczywiście od austriackich, przez niemieckie, francuskie i angielskie, aż po portugalskie. Gdy pojawiła się informacja od policyjnych świadków, że przed śmiercią Haider upijał się w gejowskim pubie, nikt w to nie wierzył. - Widocznie z kimś musiał się tam spotkać - komentowali prawicowi dziennikarze. Wczorajsza rewelacja Stefana Petznera dość jednoznacznie przeczy tej tezie i życie tego populisty, który był symbolem sukcesu austriackiej skrajnej prawicy, będzie wnikliwie przebadane od początku. Petzner ujawnił wszystkie szczegóły jego związku, mówiąc o "specjalnej więzi" jaka łączyła go z ponad 30 lat starszym Haiderem i dodając, że ich romans "nie przeszkadzał Claudii", żonie Haidera. - Ona kochała go jako kobieta. On kochał ją jako mężczyzna. Ja kochałem go w zupełnie inny, osobisty sposób - ona to rozumiała - opowiadał Petzner. Jego młodsza siostra Christiane, dopowiedziała w innym wywiadzie, że pani Haider "bywała czasem zazdrosna". - Robiła się zazdrosna, bo jej mąż spędzał nieraz więcej czasu z moim bratem, niż z nią - powiedział siostra Petznera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igi Re: profit development - opinie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.10.08, 18:51 hehehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec pergol [...] IP: *.gprs.plus.pl 01.11.08, 19:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymek w kropce IP: *.gprs.plus.pl 16.11.08, 18:07 Zdaje się, że poprawki niedoróbek ich drogo kosztują, gdyż zatrzymali dwie nowe inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec pergol Re: w kropce IP: *.connecta.pl 17.11.08, 09:29 To nie problem niedorubek tylko skonczyły się czasy "eldorado" i łapanie naiwnych na niebotyczne ceny za m2. Kryzys finansowy trwa w najlepsze, problem z kredytowaniem, ceny m2 spadają i są jeszcze sztucznie utrzymywane przez zmowę deweloperów ale już niedługo...zobaczymy kto pierwszy się wyłamie to pójdzie później jak z górki:):) Inwestycje nie wstrzymali tylko oni ale LCorp, GANT wsztrzymał budowe mieszkań a skoncentrował się na powierzchniach biurowych, ODRA Tower również wstrzymana i wiele innych. Brak Klientów więc teraz kazdy jeden zastanowi się zanim podejmie decyzje o kupnie PRZEWARTOŚCIOWANYCH lokali!!!!! A tym co kupili na tzw. górce przyjdzie czekać na lepsze czasy...4-5 lat zanim rynek odetchnie ;) Ale najważniejsze to to, że teraz rządzi Klient a nie deweloper, który wcześniej miał go w d...pie i albo kupowałeś albo na Twoje mejsce było kilku chętnych...takie czasy już nie wrócą...naszczęście. CO da zakupu mieszkania obecnie na rynku wtórnym można znaleźć spokojnie nowe, wykończone mieszkanie, bez problemów z remontami i na "gotowe" za 5-6 tys. za m 2 więc jeśli Protfit krzyczy podobnie nie ma co sobie głowy zawracać...no chyba, że ktoś chce mieć nowe i swoje właśne urządzone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecpergoli Re: w kropce IP: *.connecta.pl 15.12.08, 13:55 Wody na osiedlu Zielona Pergola ma nie być aż do Nowego Roku. Profit Dewelompent robi sobie zwykłe jaja. Od 6 miesięcy zgłaszana była awaria wody i nic nie robili w tej kwestii. Zwalali kolejno wine na inne firmy czy FORTUM a teraz na MPWiK. Generalnie ten deweloper nie istnieje już dla mnie a jak kiedyś powstanie jakaś nowa firma po upadku tego dewelopera bez sprawdzenie w KRSie kto jest jej właścicielem nie kupię mieksznia u tych ludzi. !!!!!!!! Dzisiaj poraz kilkunastokrotnie padł szlaban wjazdowy na osiedle, PUMAZ czyli z góry narzucony zarządca nieruchomością nie robi dosłownie NIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ZP [...] IP: *.host.songnetworks.se 17.11.08, 21:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blade Re: w kropce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 09:13 kryzys kiedyś minie i ludzie będą chcieli kupować gotowe mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: w kropce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.08, 22:33 Poza kilkoma faktami - straszny ferment tu ktoś sieje. Nie wiem komu to służy (?!) Gdyby firma się wykręcała, negowała swoją winę to rozumiem ale tak nie jest (też jestem mieszkańcem i znam sprawę). Dział obsługi klienta faktycznie "trudny" ale to nie aż taka zbrodnia jakby niektórzy ja chcieli widzieć. Usterki profit usuwa może nie natychmiast ale usuwa (miła ekipa - mówię serio). to że umowe należy podpisac z prawnikiem to chyba norma w dzisiejszych czasach (nie wiem jak można podpisac umowę na mieszkanie bez prawnika) Zawsze może być lepiej ale to co się wypisuje to przesada. Wiem że pewne osoby robią prywatna wojnę i czarny PR i zwyczajnie przesadzają. Dajcie ludzie spokój tu się mieszka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony toksyczny deweloper IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:39 Odwołują się, bo w bielanach też mają wtopę. 10 rodzin dostało mieszkania zastępcze na czas usunięcia toksycznych materiałów użytych do izolacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 13:31 Wiadomość z ostatniej chwili! PD winą za skażoną wodę obarcza firmę Fortum. Podobno woda jest toksyczna z powodu awarii węzła ciepłowniczego Fortum. Bardzo to interesujące. Ciekawy tylko jestem, co na ten temat mają do powiedzenia przedstawiciele firmy Fortum. Kpina i skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 14:04 ale przecież jest to możliwe, że do wody pitnej przedostaje się coś w węźle ciepłowniczym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 14:59 W świecie Profit Development wszystko jest możliwe: bezpieczne osiedle z ochroną przy wjeździe, adres zgodny z ulicą od której jest jedyny dostęp do osiedla, czysta woda płynąca w kranach, mieszkania wolne od usterek. To piękny świat a ja jestem jego częścią. Dziękuję Ci PD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: toksyczny deweloper IP: *.gprs.plus.pl 10.11.08, 22:47 A kto budował węzeł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 23:56 często węzeł jest własnością firmy, która dostarcza ciepło i ona go montuje i jest odpowiedzialna za jego prawidłowe funkcjonowanie ... nie wiem jak u was ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: toksyczny deweloper IP: *.wroclaw.mm.pl 11.11.08, 18:30 tak jest w 99% przypadkow, najczesciej w umowach developerskich jest info o ustanowionej sluzebnosci na rzecz fortum, energipro itp. dostawcow, ktorzy w ten sposob zabezpieczaja sobie dostep do wlasnego wezla, czyli to oni odpowiedzialni sa za jego serwis. a czy juz na pewno wiadomo, ze to wina wezla? kto to potwierdzil? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borubar Re: toksyczny deweloper IP: *.gprs.plus.pl 11.11.08, 21:23 w wielu przypadkach to deweloper wykonuje przyłącze a potem przekazuje je na rzecz dostawcy mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 22:19 jeśli przekazuje je dostawcy mediów to dostawca jest zobowiązany dbać o prawidłowe jego diałanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec pergol Re: toksyczny deweloper IP: *.connecta.pl 15.11.08, 00:19 Oczywiście pod warunkiem, że zostało to dobrze wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 18:30 jeśli źle wykonane to dostawca mediów nie powinien tego przejąć, a jeśli przejął to jest odpowiedzialny za prawidłowe działanie i konserwację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: toksyczny deweloper IP: *.centertel.pl 15.11.08, 21:05 nie wierze, co czytam.Chcemy z żoną kupić u nich mieszkanie, byliśmy nawet odglądać. Dostaliśmy przyzwoity rabat, ale teraz sam nie wiem co robić. Jestem w kropce. Proszę o poważne informację od ludzi który tam już mieszkają. Nie chce wtopić tyle kasy. Z góry dziękuje. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Re: toksyczny deweloper 16.11.08, 14:25 Karolu, tak z ciekawości - ile wyniósł ten przyzwoity rabat? Może być w procentach od kwoty wyjściowej, jeśli nie chcesz zdradzać ceny metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujacy Re: toksyczny deweloper IP: *.centertel.pl 16.11.08, 22:51 Witam, dziekuje za informacje. Co do rabatu, zaproponowali 10% ale po przeczytaniu tych wszystkich postow zrezygnuje z zakupu. Fajnie ze jest takie forum:) Karol Odpowiedz Link Zgłoś
indigogirl Re: toksyczny deweloper 16.11.08, 23:06 10% to mało... Inwestycje wstrzymywane. Los pracowników niepewny. Usuwanie problemów, które wystąpiły, może się opóźnić. W tym przypadku kupno na takim etapie zaawansowania inwestycji to ryzyko nie warte 10% upustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: toksyczny deweloper IP: *.147.243.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.07.12, 22:26 Czy ta sprawa już sie zakończyła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 11:39 kurcze ale mam dola, wracam z tej pieprzonej emigracji do polski, ale dol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wywiad Re: profit development - opinie IP: *.centertel.pl 22.11.08, 16:03 Nie dziwie się, ze masz dół. Teraz każdy deweloper go ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany rakotwórcze mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 11:10 No i proszę wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5979929,W_mieszkaniach_wdychali_rakotworcze_chemikalia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tm Re: profit development - opinie IP: 79.110.192.* 28.11.08, 18:28 A skąd ty to wiesz? pewnie jesteś jednym z tych zwolnionych "rewelacyjnych fachowców", moja firma współpracuje z Profitem i faktury sa płacone przed terminem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Osiedle malownicze - rumiankowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 19:21 Aktualnie Profit realizuje to osiedle (Osiedle malownicze - rumiankowa). Położone jest na Żaernikach, za Nowym Dworem. To śliczna, cicha, spokojna okolica. Rozmawiałam z nimi na targach w Hali Stulecia i przyznam, że bardzo mnie ta inwestycja zainteresowała. Pracownik sprawiał dobre wrażenie. No to jestem teraz w kropce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 19:24 Przepraszam, w poprzednim poście pomyliłam nazwy osiedla. Interesują mnie te w zachodniej części Wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.08, 15:29 Zatrzymali obydwie inwestycje- osiedle rumiankowe i willa na saperów Odpowiedz Link Zgłoś
domado Re: Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) 03.12.08, 21:55 Skąd macie info o wstrzymaniu inwestycji? Jestem zainteresowana kupnem mieszkania u tego dewelopera (właściwie to już teraz nie jestem pewna czy dalej jestem)..., i parę dni temu rozmawiałam z kimś od nich przez telefon. Pan z drugiej strony był absolutnie gotów do przedwstępnych rozmów i nie zdradzał jakichkolwiek objawów zatrzymania inwestycji. Po placu budowy kręcą się cały czas jacyś ludzie, ale czy budują czy sprzątają po sobie trudno powiedziec. A czy w ogóle istnieją solidni i uczciwi deweloperzy? Przyznajcie sami - nigdy nie będzie tak, że wszyscy będą zadowoleni. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) IP: *.as.kn.pl 04.12.08, 09:06 Również z mężem byliśmy zainteresowani mieszkaniem na Rumiankowej, nawet już wybralismy konkretne i zarezerwowaliśmy. Byliśmy na rozmowach wstępnych. Pracownik nie znał odpowiedzi na wszystkie nasze pytania, miał na następny dzień przyslać maila. I ponad tydzień cisza! Nie dobiera komórki, gdy dzwonimy z podanego mu wczesniej numeru, a z innego odbiera. Tłumaczy się, że nie miał czasu, bo codziennie są zebrania zarządu itp. Dla mnie jest to niepoważne traktowanie klienta i skoro już na takim etapie, to co dopiero później. Co do samej Rumiankowej - przy budowanych domach stoi słup lini energetycznej, dość spory. Z drugiej strony na Objazdowej Kościół. DRoga, ktora jest na wizualizacji najprawdopodobniej nie będzie tak zrobiona. W ofercie piszą, że osiedle będzie monitorowane - pracownik to zdementował. Ech.... Na pewno nie Profit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.12.08, 13:01 z tym monitoringiem to ich stary numer- na bielanach też obiecywali nawet po podpisaniu umów. Jak jest na prawdę- każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziele Re: Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 10:38 ciekawe tłumaczenie: nie oddzwaniam przez tydzień, bo są zebrania zarządu... Czy jest coś ważniejszego dla firmy deweloperskiej w dziesiejszych czasach niż KLIENT? Raczej jest to zasłona dymna- deweloper podjął decyzję o wstrzymaniu inwestycji a sprzedawca robi w gacie i szuka innego zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZPergola [...] IP: *.gprs.plus.pl 05.12.08, 22:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocky Re: Zielona Pergola IP: *.gprs.plus.pl 07.12.08, 22:46 Albo radzą jak uniknąć odpowiedzialności- np. ogłosić upadłość a potem zacząć jako nowy DEVELOPMENT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielona Pergola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 13:49 Moi Drodzy, 17.12.08 firma Profit Development została wyróżniona w konkursie Firma Fair Play 2008, jako 1 z 51 firm dolnego śląska. Moje gratulacje, naprawde jest fair play :-). Braw dla organizatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masterboy PD IP: *.111.241.212.static.crowley.pl 12.05.09, 00:18 Po tym co przeczytałem naprawde mozna sie lekko przestraszyć tego developera.Bardzo podoba mi sie ich mowa inwestycja na Rumiankowej ale po tym co przeczytałem raczej tam nie zadzwonie. Odpowiedz Link Zgłoś
isabe Re: Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) 04.08.09, 09:08 dlaczego willa dla saaperów?:) Odpowiedz Link Zgłoś
isabe Re: Osiedle Rumiankowe - oczywiście :) 04.08.09, 09:17 przepraszam źle odczytałam:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od dzisiaj Re: profit development - opinie IP: *.centertel.pl 24.12.08, 01:10 Profitowi zycze wesołych świat, aby były one ostatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFIT Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.08, 20:31 Profit deweloper zyczy mieszkańcom osiedla zielona pergola wesołych świąt, licznych wrażeń w nowym roku, aby również był on mlekiem i ropą płynący!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zp Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 13:26 Co za bezczelność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: profit development - opinie IP: 83.142.207.* 04.04.09, 19:10 Wszyscy klienci życzą PROFIT Development niezłych jaj na Święta Wielkanocne w 2009 i nowych klientów jak zające - czyli płochliwych i uciekających !!! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś