Dodaj do ulubionych

Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon?

06.04.07, 11:17
Już czas czy jeszcze poczekać?
-------------------
Obserwuj wątek
    • ioki9 Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 06.04.07, 12:40
      Chyba jeszcze trochę. Noce są zimne /przynajmniej u mnie smile
    • usianka Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 06.04.07, 13:42
      Dzisiaj widzialam, ze w sasiednim bloku ktos juz wysadzil. Bialystok smile
      RYZYKANCI wink
      • jadwiha Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 07.04.07, 15:31
        Już wystawiłam. Jednak obserwuję prognozy pogody i np dziś je chyba przeniosę do
        mieszkania.
    • asdaa Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 07.04.07, 17:40
      Ja wystawiam w ciepłe ( pow. 10 stopni C) dni, na noc zabieram, bo u nas
      (Białystok) jeszce przymrozki. Rosną powoli, ale rosną. Wesołych Świąt
      • koofel Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 07.04.07, 19:30
        To tak jak ja.Na dzień wystawiam a na noc proszę mojego męza o wniesienie do
        mieszkania.Nie ukrywam,że to trochę kłopotliwe i aż mnie korci ,żeby zostawić
        już je na stałe.Pozdrawiam świątecznie.
      • usianka Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 08.04.07, 21:40
        Witam sąsiadkę smile Rownież Białystok smile
    • info-tw Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 08.04.07, 14:01
      Moje spedzily prawie cala zime na dworze. I chyba im dobrze, bo rosna dalej.
      • noemi27 Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 11.04.07, 12:46
        Poważnie?? Mnie się wszystkie nie zmieściły w domu. Część została na tarasie, a
        część wniosłam do niewykończonej łazienki i podlewam od 2 tygodni i nic sad((
        Wszystkie są już na zewnątrz. Siedzą cicho. Może im za zimno? A znowu nie było
        aż takich przymrozków w Krakowie.
        • dorotabud Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 12.04.07, 15:47
          Ja tez juz wystawilam je na taras wnosilam do domuale w sobote zapomnialam
          onich a tu rano niespodzianka bo snieg na "calej polaci".Ale jak na razie nie
          widze zadnych negatywnych skutkow.Pelargonie podbno wytrzymuja mroz 2-4 st.Mam
          nadzieje ze to prawda.W sumie zabralam je do domu w listopadzie ,kiedy na
          dworze tez juz byly przymrozki i nic im nie bylo.
        • info-tw Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 14.04.07, 22:52
          Zeby tylko nie bylo im zima w domu za cieplo.
          • koofel Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 15.04.07, 19:55
            Skusiłam się i moje od świąt zostały na balkonie,wśród innych kwiatów,które od
            samego posadzenia cebulek i wysiania są cały czas na balkonie.Jest już slicznie
            zielono i kolorowo.Pozdrawiam.
              • usianka Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 15.04.07, 22:46
                faktycznie bardzo ładnie smile
                a mozesz napisac co wysialas i trzymasz na balkonie? i jakie są u Ciebie w nocy
                temperatury?
                • koofel Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 16.04.07, 18:22
                  Witam.Posadzilam 3 róże pnące,1 pienną,tulipany,narcyzy{narcyzy już
                  przekwitły},anemony,jaskry,lilie,dalie,begonie.I wysiałam;lwią
                  paszczę,ostróżkę,maciejkę,godecje wielokwiatową,gożdzik pachnący.Z ubiegłego
                  roku uchowały się orliki,mak syberyjski,mięta,tymianek, rozmaryn,lawenda.Wiśnia
                  dołem obsadzona poziomkami,Ale niestety wcisnęłam ją w najgorszy kącik balkonu
                  i chyba będę przez drzewko ukarana ,bo pąków kwiatowych nie widzę,a już powinny
                  byc.Zawsze na 1 maja miałam śliczną "pannę młodą" obsypaną pięknum białym
                  kwiatem.BBUUU.Ma za mało słońca.TO na razie.Jeszcze planuję kilka roślinek
                  wcisnąc.Jestem z Dolnego Sląska z Wałbrzycha.Temperatury w nocy nie spadają
                  poniżej zera,ale było kilka mrożnych nocy, juz nie pamiętam ale chyba w marcu,W
                  tedy moje wyglądające cebulki przykrywałam wysokimi kartonami {uprosiłam męza-
                  przytachał mi je ze sklepu}Ostatni tydzień mamy przepiękny.Teraz to roślinki
                  się już rozpędzą na całego,aż zacieram ręce z radości.Pozdrawiam.
                  • nastja Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 20.04.07, 11:48
                    eh, pięknie na tym Twoim balkonie... Zauwazyłam że masz siatkę - czy to na
                    kocura? bo jeśli tak to jak to robisz, że kwiatki sa całe i nie pozżerane??
                    chyba że tylko moja bestia jest amatorem balkonowych kwiatów...
                    • marynia30 Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 20.04.07, 12:17
                      Niewielki balkonik ale pięknie ukwiecony! Wrzucaj proszę na bieżąco zdjęcia
                      kwiatówwink
                      • koofel Re: Kiedy wystawiacie pelargonie na balkon? 20.04.07, 17:39
                        Witam.Siatka chroni nas nie przed kocurkami ale przed gołębiami.Zadręczaly nas
                        tak,że nie było mowy o wyjściu na balkon bez uprzedniego umycia podłogi.Miarka
                        się przebrała,kiedy zniosły jajka.No trudno uznaliśmy ,ze podrosną i
                        odfruną.Jak były maluchy to nie wychodziliśmy na balkon,żeby nie straszć
                        ptaków,a te tak nam się rozbisurmaniły,ze wysiedziały nam do "łysego" moje
                        ukochane skrzynki z kwiatami.Pomyślałam,trudno.A tu nawet nie spostrzegłam,a
                        winnym kątku już następna rodzinka.I tak przez jeden rok byliśmy pozbawieni
                        balkonu,no i z bólem zdecydowaliśmy się na siatkę.Ale to na foto jest tak
                        widoczna,w rzeczywistości jest cieniutka i tak nie razi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka