mi_lataj 18.11.06, 21:34 witam. w jaki sposub przycina sie drzewka owocowe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek BiUWIDEOURL Podgląd Opublikuj
33qq Re: przycinanie drzewek 18.11.06, 22:13 tak też można ;) Teraz nie czas na przycinanie, z pewnością już nie raz ten problem był poruszany na forum. Napisz o jakie drzewka chodzi ji czy na przykład mówisz o starych, wielkich drzewach czy o młodych które formujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lataj Re: przycinanie drzewek 19.11.06, 15:00 dzieki chodzi mi o mlode drzewka Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Re: przycinanie drzewek 19.11.06, 21:06 to chcesz się czegoś dowiedzieć czy nie,w innych terminach tniemy wiśnie, czereśnie, brzoskwinie, w innycj jabłonie, grusze, śliwy... . Każdy z gatunków można prowadzić w różny sposób i wymaga innego cięcia, dlatego nie zbywaj pytania takimi odpowiedziami :) Odpowiedz Link Zgłoś
armeria Re: przycinanie drzewek 19.11.06, 21:56 To może ja się podlączę. Czy mozna ciąć jeszcze w listopadzie śliwkę, orzech włoski i brzoskwinię? Drzewa mają prawdopodobnie kilkanaście lat, nie były cięte ostatnio, chodzi o prześwietlenie koron dla dostepu słońca, zwiększenia rozmiaru owoców przy zmniejszeniu ilości (to w przypadku brzoskwini. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lataj Re: przycinanie drzewek 20.11.06, 15:18 witam glownie chodzi mi o jablonie,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś