Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

    Grill gazowy - proszę o opinie

    19.04.16, 19:10
    Witam, jak to jest, że niektórzy uważają, że mięso z grilla gazowego czuć zapachem gazu? Myślałem o gazowym, ale proszę o opinię o funkcjonalność i i smak potraw.
    Edytor zaawansowany
    • smerfetka0o 20.04.16, 07:44
      Jak dla mnie smak z grilla węglowego jest najlepszy i jedyny w swoim rodzaju.
    • adaxis01 21.04.16, 19:16
      A jaki średni grill węglowy polecasz/cie z tych lepszych?, np. coś w rodzaju WEBER KETTLE 47 CM -ale nie tak drogich...
    • mar19801 03.05.16, 22:27
      Jak przed majowym weekendem kupiłam Barbecook Optima - ruszt w sumie duży, jest nas 4 domowników i wystarcza, a jego ogromną zaletą jest bezproblemowe zapalenie grilla - mąż tym patentem jest zachwycony. Cena w stosunku do jakości bardzo przyzwoita - barbecookgrill.pl/product/grill-weglowy-optima-inox/ - finalnie w tym sklepie zapłaciłem 800 pln, aczkolwiek kupowałam jeszcze trochę dodatków do niego plejady24.pl/grille-ogrodowe/grille-weglowe/grille-w-95/grill-weglowy-major-inox-barbecook
    • adaxis01 23.05.16, 13:11
      Rozglądam się dłuższy czas i widzę, że Broil King jest drogi i dla domu za duży! Ta jego mniejsza i tańsza odmiana "Fiesta" to jakiś bubel -brak rusztu żeliwnego i mini zbiorniczek na tłuszcz! Dochodzę do wniosku, że gazowy dla domu to chyba jednak WEBER Q120 lub Q220/2200 -ma ktoś z Was?
    • krystian.rojek 13.09.16, 13:57
      Weber produkuje świetne grille, z tym że wszystkie z serii Q poprzez pojedynczą pokrywę szybko się wychładzają i dają też mało możliwości do grillowania, bo w zasadzie to grille turystyczne. Fiesta jest jedynie dystrybuowana przez Broil King w Polsce ale nie jest to Broil King. Ja mogę polecić grille Barbecook -wszystkie mają żeliwny ruszt, palnik boczny i podwójne pokrywy, a cena praktycznie przez pół w porównaniu z Weberem i Broil Kingiem
    • popismr 29.05.16, 09:18
      Może jak ktoś ma jakiś tani grill gazowy z niepewnego źródła to tak może być. Ja kupiłem sobie grilla Broil King i jestem bardzo zadowolony. Jedzenie na nim przygotowywane ma bardzo dobry smak i aromat wcale nie odbiegający od węglowych. Ma natomiast masę innych zalet, czystość, brak dymu itp.
    • adaxis01 30.05.16, 09:50
      Tzn. którego Broil Kinga kupiłeś? Chyba nie Fiestę -jego nawet w katalogu brak! Inne grille Broil King, które widziałem, są b. duże i do domu nie nadają się...
    • asadew 25.03.17, 00:20
      Grille Broil King na rynku polskim występują w różnych konfiguracjach. Są też modele małe, które spokojnie można zmieścić na małym balkonie a dodatkowo dysponują składany nóżkami
      gazowe.com.pl/pl/p/Grill-gazowy-Broil-King-Porta-Chef-320/341
    • datak.tarr 31.05.16, 13:32
      ja jestem bardzo zadowolony z gazówki, i nie zauważam jakiejś dużej różnicy w smaku...wręcz wydaje mi się, ze potrawy są dużo lepsze..
    • likkkii 01.06.16, 13:31
      Jest super wygodny taki gril i czysty.
    • ninja_zlow 03.06.16, 13:51
      już w zeszłym roku kupiliśmy taki grill i powiem, że jestem pozytywnie zaskoczony. Bardzo przyjemnie się go użytkuje, a jesli chodzi o smak potraw to absolutnie nie czuć żadnego gazu. Kiełbasa makuje jak kiełbasa a karczek jak karczek ;)
    • kirsten.ka 03.06.16, 15:29
      wydaje mi się, żę poza czystością to taki grill jest jeszcze zdrowszy
    • kate_ka 06.06.16, 20:44
      mięso zrobione na grillu gazowym jest smaczniejsze i na pewno zdrowsze, nie ma tych rakotwórczych osadów.
    • kate_ka 06.06.16, 20:45
      Wiem, bo sama mam grilla gazowego Broil KInga i to jest klasa sama w sobie.
    • zuzka5156 23.04.18, 18:38
      Niektóre grille mają aromatyzer, więc imitują smak (aromat) potraw z grilla węglowego. Ja jednak wolę tradycyjne grille węglowe, mogę polecić markę Weber. Ich oficjalny sklep top-grille.pl jest największym sklepem z grillami w Polsce, więc na pewno znajdziesz tam każdy typ urządzenia, jakie tylko może Cię interesować.
    • mariuszm37 04.05.18, 22:29
      Z tego co mozna wyczytac w temacie to zdania sa podzielone. Od zawsze korzystalem z grilla na wegiel drzewny jednak mam pewne watpliwosci co do nasiakania potrawy dymem. Wiecie, mozna piec na jakiejs tam folii jednak to juz nie ten sam smak. Oglaldalem troche zagranicznych filmikow na temat dan do przygotowania na grillu i tam zazwyczaj wlasnie korzystaja z gazowego. Jak wstepnie patrzylem to mozna znalezc kilka propozycji w rozsadnych cenach np. www.sklepogrodniczy.pl/grille/grille-gazowe/ Z plusow jakie widze to z pewnoscia pieczenie o wiele zdrowiej ze wgledu na inny rodzaj paliwa. Do tego bardzo podoba mi sie fakt, ze mozna zamknac klape i nie martwic sie wystygnieciem jakiejs potrawy. Do tego bardzo latwe czyszczenie calego sprzetu. Napiszcie czy zdecydowalibyscie sie na takie rozwiazanie. Pozdrawiam
    • tomek.qz 11.07.18, 12:57
      Najlepszym wyborem są całe stanowiska, smak potraw jest świetny, funkcjonalności znacznie większe od zwykłego grilla. Myślę, że ten artykuł pomoże ci w wyborze grilla przy następnym zakupie.
      apartamentyplock.pl/grill-jak-wybrac/

    Popularne wątki

    Nie pamiętasz hasła lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

    Nakarm Pajacyka
    Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.