Dodaj do ulubionych

Biokominki - kto ma/planuje?

18.04.16, 15:57
Witam! Jedynym rozwiązaniem dla mojego mieszkania jest biokominek, w związku z tym mam pytanie czy ktoś ma może doświadczenie w tym temacie? Słyszałam że minusem jest brzydki zapach, czy to prawda?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • radosna2012 Re: Biokominki - kto ma/planuje? 25.05.16, 08:22
      Witaj, zacznę od zapachu. To prawda, że czasami może on wydawać się brzydki, ale ktoś temu zaradził i jest cala gama zapachowych paliw do biokominków. W wielu sytuacjach jest to jedyne rozwiązanie albo alternatywne dla "leniwych". osobiście spotkałam się z takim kominkiem u znajomych. Pełni on głównie funkcje jako dodatkowa atrakcja na chłodne wieczory, głównie dla tego, że używają właśnie paliwa zapachowego, co dawało dodatkowy urok podczas wizyty. Rozmawialiśmy o zaletach i urokach ich biokominka, biorąc pod uwagę również zainstalowania jednego u nas, ale nie pamiętam teraz marki czy modelu. Dowiem się i dam znać. Pozdrawiam
      • radosna2012 Re: Biokominki - kto ma/planuje? 09.06.16, 14:43
        Biokominki to wcale nie jest taka kosztowna inwestycja. Poznałam jeden kominek firmy Globmetal, który mnie oczarował. Zaskoczył mnie fakt niewielkich kosztów zakupu samego kominka jak i koszt paliwa do niego. Można je zainstalować w dowolnym miejscu i praktycznie samemu. Oto jeden z modeli grzejemy.pl/pl/p/Biokominek-Globmetal-seria-EasyOne-580x490-inox-1%2C02%2C5-kW/1871 U producenta jest dostępna bardzo różnorodna paleta paliw zapachowych, np. lawendy, morski, wanilii czy cynamonu.
        radosna2012 napisał(a):

> Witaj, zacznę od zapachu. To prawda, że czasami może on wydawać się brzydki, al
        > e ktoś temu zaradził i jest cala gama zapachowych paliw do biokominków. W wielu
        > sytuacjach jest to jedyne rozwiązanie albo alternatywne dla "leniwych". osobiś
        > cie spotkałam się z takim kominkiem u znajomych. Pełni on głównie funkcje jako
        > dodatkowa atrakcja na chłodne wieczory, głównie dla tego, że używają właśnie pa
        > liwa zapachowego, co dawało dodatkowy urok podczas wizyty. Rozmawialiśmy o zale
        > tach i urokach ich biokominka, biorąc pod uwagę również zainstalowania jednego
        > u nas, ale nie pamiętam teraz marki czy modelu. Dowiem się i dam znać. Pozdrawi
        > am
    • nela000 Re: Biokominki - kto ma/planuje? 18.10.16, 14:38
      To wszystko zależy od tego jakie kupisz paliwo. Bo jak trafisz kiepsko, wtedy może faktycznie brzydko pachnieć. Osobiście jestem zwolennikiem biopaliwa bezwonnego i od dłuższego czasu kupuję tylko Lux Fire. Więc z mojej perspektywy taki kominek to tylko zalety... ładnie wygląda, nadaje wnętrzu ciepły wygląd, nie kopci i nie wydaje żadnych nieprzyjemnych zapachów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka