Dodaj do ulubionych

przedpokój - co pasuje do rattanowej szafy ?

16.03.04, 15:05
Przedpokój mam na razie "goły". Jest dość wąski i długi, w kształcie litery
L. Zaraz przy wejściu mam przesuwane drzwi do garderoby w kolorze ściany
(ecru), a dalej szafę wnękową z ciemno pomarańczowego rattanu, środkowe
skrzydło szafy jest lustrzane, terakota szaro-grafitowa.
Chciałabym, aby przedpokój prezentował się ciekawiej - może jakieś lustro w
ozdobnej ramie + mały wąski stoliczek - ale z czego, co będzie pasowało do
rattanu ? Jednyne miejsce do zagospodarowania jest na przeciwko szafy
wnękowej.
A jaki żyrandol ? Plafon czy wiszący ?
Może macie jakieś pomysły ?

Pozdrawiam
Basia
Obserwuj wątek
    • basia-bma Re: przedpokój - co pasuje do rattanowej szafy ? 17.03.04, 14:57
      Nikt nie ma pomysłów ? Ten rattan trochę zobowiązuje - nie jestem pewna z czym
      bedzie dobrze współgrał, a identycznego odcienia na np. rattanowy stolik pewnie
      nie dobiorę.

Liczę na Wasze sugestie.

Pozdrawiam
      Basia
      • anlenki Re: przedpokój - co pasuje do rattanowej szafy ? 19.03.04, 09:05
        cos z kutego metalu moze?
        • basia-bma Re: przedpokój - co pasuje do rattanowej szafy ? 19.03.04, 09:50
          anlenki napisała:

> cos z kutego metalu moze?

Właśnie chodzi mi po głowie ten kuty / patynowany metal, lubię ten styl, tylko
          nie jestem pewna czy to zagra. Poza tym mam na oku super ramę do lustra z
          przecieranego na pomarańczowo drewna - idealnie pasuje do szafy i jest bardzo
          ładna (mam już 2 takie lustra w łazience ;)) Chciałabym dać to lustro, tylko
          czy wtedy kuty stolik ze szklanym blatem bedzie pasował ? Ewentualnie na blacie
          można położyć serwetę.

Pozdrawiam
          Basia
    • anlenki Re: przedpokój - co pasuje do rattanowej szafy ? 19.03.04, 09:07
      I jeszcze mi wpadlo do glowy, widzialam rattan barwiony na ziolony/oliwkowy
      kolor. Moze zostawisz rattan jako tworzywo i wprowadzisz nowy kolor - oliwkowy.
      • basia-bma Re: przedpokój - co pasuje do rattanowej szafy ? 19.03.04, 09:52
        anlenki napisała:

> I jeszcze mi wpadlo do glowy, widzialam rattan barwiony na ziolony/oliwkowy
        > kolor. Moze zostawisz rattan jako tworzywo i wprowadzisz nowy kolor -
        oliwkowy.
        >

Wolę zostać przy obecnym kolorze (ciemny zgaszony pomarańcz - kolor z barw
        ziemi)- jest OK i pasuje do szaro-grafitowej podłogi. Dzięki za sugestię.

Pozdrawiam
        Basia
        • anlenki Re: przedpokój - co pasuje do rattanowej szafy ? 19.03.04, 14:39
          Basia, a moze drewno? widzialam bejce do drewna pomaranczowe, chyba da sie
          dobrac do rattanu.
          Ewentualnie jakies polki w kolorze sciany, takie raczej grube zrobione np. z
          plyt k-g, takie jak polki LACK w IKEI. plus bibeloty pomaranczowe.
          Jak znajdziesz odpowiednią tkanine (odpowiedni kolor) mozesz "omotac" lustro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka